5 FAKTA RAMADHAN MR. KORN

Hype...

Haa.. Nampak ni Aku da update entry... Relax la, baru beberapa hari jer aku tak update, kamu dah tanya... Mekaseh sebab caring dengan blog busuk Korn nie... Sob sob sob... Very2 terharu dengan mereka ni... Dont worry sebab aku akan update selagi mampu... Haa.. lagik satu, aku nak mintak maap kat blogger ni, sebab tak berkesempatan nak bw beberapa hari ni... bukan blog kamu jer, blog lain pon aku x sempat nak terjah..  Kali ni aku nak bg fakta sikit tentang Ramadhan sepanjang dalam hidup aku..


  1. Mula berpuasa pada umur 7 tahun, itu pun puasa 3 hari je.. Dah la 3 hari, tu pon sekerat hari jer... Tu pon puasa mengalahkan orang tak cukup makan sebulan... =P


  2. Mula berpuasa penuh pada umur 12 tahun sebab mase ni dah pandai sikit berpuasa...


  3. Peristiwa tak dapat di lupakan semasa berbuka puasa di asrama bersama rakan2 di mana terpaksa beratur panjang.. Panjang ooo.. Dah la panjang, tempat makan tak cukup lak, dah tu kena makan kat tepi2 longkang.. bukan sebab dewan makan kecik, tp masa tu asrama dak pempuan terbakar, then satu dewan makan kena tutup untuk di jadikan asrama dak pempuan....


  4. Pernah sekali tu, di sebabkan penat bekerja, aku minum segelas air pada jam 12 tgh hari.. Tak lama lepas tu, member dtg umah ajak keluar... Dan pulang sebelum berbuka... Hari tu tak puasa, tapi cuma minum segelas air sahaja...


  5. Pernah sekali, aku bancuh air oren, dengan selamba aku rase segelas air tu... Then aku cakap "Akak, air ni cukup2 je manis nya".. Kemain terliur akak aku tengok... Then barulah aku sedar, yang hari tu rupanya hari puasa... Tak sengaja tak pe kan..





Okei, cukup 5 dulu nanti ade mase aku akan update lagik... Idea ni tak selalu ade.. Die kne ade masa nya.. Kekadang idea ade nak tulis, tapi bila baru nak taip, time tu lah sekelip mata je idea hilang dengan tiba2... Aku yakin kamu pon sama kan... Nanti aku nak story pesal aktiviti nakal aku di malam Ramadhan plak... 

~KORN~

40 ulasan:

  1. wahh, terbaekk lah..hehe > yg no3 asernya best skali..mkn tepi longkang yee.. hehe, sweet memory

    btw, jom singgah sini jap~ komen2 skali.. terbaekk punyer, ~ http://keyrajoongki.blogspot.com/2012/07/e-book-superbb-powerr-tak-menyesal-punya.html

    BalasPadam
  2. dapat lak rasa manis ke tak ei.. aiyokkk..

    BalasPadam
  3. hehe..mula berpuasa pnuh darjah 2:) btul tu..idea xslalu dtg.kejap ada.kejap takde kan..

    BalasPadam
  4. eh...mcm tirah je...baru je 2, 3 hr lepas ter"try" air tp da dekat2 azan dh time tue..hihi..
    #mohon sambng kisah nakal itu#

    hihihi...

    BalasPadam
  5. pengalaman2 mcm ni yg best..memori terindah..

    BalasPadam
  6. bila puase kat asrama slalu x cukup kerusi..
    tension3..

    BalasPadam
  7. wahhhh....kenangan orang berpuasa kan....nnt boleh la cita kat anak2....hahha

    BalasPadam
  8. hahha..sesuke je wt muka tak bersalah time rasa air oren tu ek..hihihihi

    BalasPadam
  9. lambat betei hg puasa penuh. aku 12 taun dah puasa nam pun. hahaha *dgn riaknya.

    nama ja puasa nam, tapi seumur hidup, baru skali ja nam tu betul2 enam. heh

    BalasPadam
  10. haha . dah habis minum segelas baru sedar diri . memang stiok la kan :)

    setuju perenggan last . idea tak selalu ada =__=

    BalasPadam
  11. hang ni siang malam pun nakal eh?
    tp disebabkan budak2 lagi okeylah, dimaafkan ;)

    BalasPadam
  12. aku pernah demam giler tak larat masa bulan pose. last2 taktahan sgt, kul 4 pm aku minum air. heee. macam rugi lak kan lagi 3 jam lebih kot nk buka. tp aku ganti dah. baik kan. heee. ;p

    BalasPadam
  13. hehehehe...macam2..yg bace pulak terliur..:P

    BalasPadam
  14. yg rasa air oren manis ke tak tu mmg style korn hahaha

    BalasPadam
  15. apa pon no 5 yg sempoi haha

    BalasPadam
  16. haha.. xpe.. kalau xingat masa tu kita puasa and then termakan, rezeki namanya tu.. tapi make sure kita betul2 lupalah..

    BalasPadam
  17. eh weh header baru...
    ade 5 fakta,nak komen 5 jugak boleh?hehe okay tak boleh la tu.komen satu je la.
    kalau dah terlupa tu tak pe,kira rezeki le kan.kenapa asrama budak pompuan terbakar?depa main mercun ke?ke lupe tutup iron.ke diorang masak dlm dorm??

    BalasPadam
  18. haiyo

    tengah ari ni baca.. haihhhhhhhh teliur!! kikikiki ;)

    BalasPadam
  19. yang nombor 5 tu kira rezeki laa. haha

    BalasPadam
  20. sempoi!haha rugila minum air segelass je. then, kuar. membe tu saje buad spoil

    BalasPadam
  21. waa.. 12 tahun bru cukup puasa.. mantap korn :D

    BalasPadam
  22. salam encik kornplakes!~ maaf anda diterima!!

    hehe >.<

    btw, kenapa story no 3 macam sama? sbb dulu asrama CBK pn trbakar yg dewan puteri. so sume kena makan kat jalan tmpt tnh lapang. ke kite 1 skola dlu? (tak mungkin3) hahaha

    CBK asrama kt perlis nunnn..

    papepun, dah besaq2 ni pose mesti penuh especially laki2 :D

    BalasPadam
  23. aku xingat umur berapa baru aku start puasa penuh. tp yg aku tau tiap kali bukak puasa aku makan mcm org kebulur. haha

    BalasPadam
  24. e'in mule pose pun pada umo 7 tahun.. tp separuh hari je.. heee

    BalasPadam
  25. bukan calang2 air ko minum masa puasa kan? air oren ko bedal kan?hahaha

    BalasPadam
  26. terlupa takpe jgn buat-buat lupa sudah la..hehehe

    BalasPadam
  27. wahh korn, pgalaman kat asrama pon ade ye di bulan puasa? samalhhh kita! :)

    BalasPadam
  28. ke ko sengaja kan?haha...haaaaa......

    BalasPadam
  29. hahaha , suke entry ni . :)

    aku pernah terasa air laa , puasa setengah hari laa ,

    BalasPadam
  30. 12 tahun baru cukup pose? haha! biau betik korn :D

    BalasPadam
  31. haha.. mcm2 kenangan awk di bulan ramadhan ye.. singgah bls kunjungan..dah alang2 singgah tu kan, sy follow la sini... awk tak sudi ke? haha.. salam 11 ramadhan.. :)

    BalasPadam
  32. kngn mase kecik buln pose plg best kot, hehe

    BalasPadam
  33. dewan mkn jd asrama dak pempuan..kahkakah
    air oren pon terliuq klo bulan pose.. haha

    BalasPadam
  34. dah lama tak singgah sini..
    aku dah tak ingat bila aku start pose...
    pernah la jugak termakan, masa tu ak termakan tempe..haha....

    Jom join pertandingan mencipta logo.
    hadiah menarik menanti anda.
    http://bahrain-info.blogspot.com/p/pertandingan-mencipta-logo.html

    BalasPadam
  35. Bulan posa ini memang idea agak terbantut nak menulis..hehehe

    BalasPadam
  36. hahaaa..adoii cmne leh asik tlupa mmnjg nih korn..nk kene nihhh ^_^

    BalasPadam
  37. Wah!!terbaik lah korn.umur 7 tahun dah blajar puasa ek..

    BalasPadam
  38. hahaha....
    serius la..kenapa la akak tak pernah terpikir nak bw kat sini sebelum nih...
    oklah..oklah..lepas baca dua entry , akak follow la..
    :)

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...