ICE AGE 4. BEST KER?

Hype...

Dah lamer giler kot aku tak review cter kat pawagam nie.. Yelah dah lame gak kot aku tak tengok wayang.. Ahad lepas berkesempatan la jap tengok wayang ngan sorang blogger ni.. Cadang mula2 nya nak tengok cter Spiderman.. Tapi dan dan la plak sit untuk cter Spiderman dah abes petang tu... Jadik tgk cter kartun pon layan gak...


Aku da follow cter Ice Age dari season mula lagik.. cter nye memang klakor lah... Beza nya season lepas aku tgk kat laptop jer, dan kali ni aku tengok kat wayang siap dengan 3D version lagik.. tu yang best nya.. Dan kali ni aku tengok, Spec 3D tu di kasi freegift...  Ye lah sebelum2 ni kan spec 3D tu kena kasik balik...




KOMEN AKU PESAL CTER ICE AGE 4

Cter ni secara simple sinopsis nya mengisahkan tentang Mammoth dan rakannya yang semua menatang (aku tak tau nama menatang sume ni) bekerjasama menyelamatkan diri sendiri dan rakan2 dari terperangkap dari runtuhan ais.. Macam ni lah lebih kurang ceritanya.. Apabila sekor mammoth, singa ngan sloth ni terpisah dari rakan2 yang lain, mase ni lah bermula konflik cter ni... Kendian jumpa lak lanun jahat yang nak menyerang dorang, pastu ade la plak cintun2 antara singa ngan kucing.... Dah aku malas cter yang berikutnya, nanti entry aku jadi 1000 patah perkataan plak.... Nanti tgk la sniri cter nye...


Yang pasti cter ni memang klakor lah... Klakor dengan perangai menatang ni yang macam kerenah.. Ade ke patut anak mammoth ni yang badan besar mcm gajah nak tidur mcm kelawar dengan menyangkutkankan ekornya kat dahan pokok? Macam hampeh... 


Overall cter ni aku leh kasi 9/10 bintang lah.. Serius best.. Sesuai untuk tontonan seisi keluarga...


die ni tetap tamak setamak-tamaknya. dan akhirnya di tetap tak dapat apa2..


kiri : puak jahat
kanan : geng baik



dorang ni la bercinta dalam cter kali ni

chipmunk yang comel. sorry gmbar kabur.

korn tgk wayang dgn die 



semua gmbr kartun IceAge4 di copy dari google.

~KORN~

82 ulasan:

  1. gambar yang last tu nape censored ? haha, terbaekk !

    BalasPadam
  2. perghhhh!!! korn nengok wayang dgn aweksssss :O
    gua jeles, jeles!

    btw, tupai tu bukan tamaklah! dia penyanyang, di zaman ais tu makanan susah oih, buah tu lah satu2nya yg dia dpt cari pon, ada gepreng taleh harap. wahhhh terpanjang pulak komen

    sapa awek tu oih! * tak puas hati lagik
    kahkah

    BalasPadam
    Balasan
    1. tupai tu memang tamak... haha... awek tu..? err err

      Padam
  3. woot woot gi tgk wyng ngan awekzz :p

    BalasPadam
  4. betul2! citer ni best giler! tengok asyik tergelak jew.. haha!

    BalasPadam
  5. die tu kenape tutup mata tu hehe

    BalasPadam
  6. yang paling bestnyer tengok dengan awekzzzz...kan?kan?kan?korn kan?...hahaha

    BalasPadam
  7. serius cte ice age amat2 best!!!! warghhh

    BalasPadam
  8. kit etengok x best cite ni... x habes pon. huhu

    BalasPadam
  9. wahhh nk tgk la cte ni..wahh,dgn "dia" tu gf leeteeww..haha :)

    BalasPadam
  10. lanun jahat tu manusia ke ataupun binatang jugak??? ko meninggalkan tanda tanya kepada aku ni..hahaha.. yang paling menimbulkan tanda tanya, siapakah gadis tersebut????hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. yerpp.. lanun jahat tu menatang gak... kah kah kah

      Padam
  11. hahaha..korn cuba menyembunyi identiti mangsa kasanovanya,hahah oo awek ek.:P

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.. sengal.. kawan kot...

      Padam
  12. uish mcm best.. kene tgk ni..

    BalasPadam
  13. wahhh ICE AGE bes!!
    ehem~ KORN tgk dgn die ea? :P





    Luv,
    cik ana

    BalasPadam
  14. Ice Age filem animasi yang terbaik...sayang sy msh xdpt tontonn lg...

    BalasPadam
    Balasan
    1. xpe nanti bile ade mase nnti tengok lah

      Padam
  15. yaa. setuju setuju.
    memang gila kat ice age ni dr dulu.
    mmg enjoy lah tngok hari tu.
    x nyesal pilih ni dr spiderman.
    sbb spiderman tu x bess pon.
    hehe. ;)

    BalasPadam
  16. bestjgk kan pg tgk iceAgedgn family... bru pas dating dgn batman semalam hahaha...

    BalasPadam
  17. untungla dpt free gift.

    oh oh korn ade awek blogger.. jeng jeng jeng~ :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. byk lah punya jeng jeng jeng... hahaha

      Padam
  18. ehemm tetiba ada gmbar dia pula hihi

    *takde masa nk pergi tgok. busy je semendeng

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe.. tak dapat la nak nolong nye...

      Padam
  19. DH TGK cite ni mmg bast

    kalau tgk kat umah boleh gelak guling guling

    ni tgk kat pawagam x leh guling guling la

    BalasPadam
    Balasan
    1. bast? hehe.. memang best... kalo kat rumah macam2 gaya bebas boleh buat kan....

      Padam
  20. siyes kelakar cite nie :)

    BalasPadam
  21. cite memang best sgt2. tgok dgn makwe eh :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. memandai je. kawan lah

      Padam
  22. ooo...tgk wayang sambil dating ya... hehehe.. comel la dia korn..awat ttup muka? nak tgk ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. comel ke? camne akak jaa tau comel sdgkan die ttup muke? hehe

      Padam
  23. aku baru tgk ritu

    mmg best laaa

    btw anak mammoth tidur bergantungan sbb ikut mak dia

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha.. badan besar gedabak ade hati nak tdur cenggitu...

      Padam
  24. korn da ade awekss? jeles la waaaa! uhukuhuk! hehe

    BalasPadam
  25. yang lain tak penting ..
    yang penting .. sapekah awek itu . heheh

    acecee

    BalasPadam
  26. nmpknyer korn mencapai kebahagiaannyer.....=____=!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha... ayat tak leh blah...

      Padam
  27. Dah lama tak p tengok wayang. Uhuks T__T

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/time-off-for-le-stomach.html

    BalasPadam
  28. ouh, ouh ouhhhhhhhhhhhhhhh. "sarapan" sebelum posa ka wei? haha. aku tau lepas ni tak leh kuaq dua2 dah :P. Sila ajak aku sebagai peneman. nanti boleh lah aku snap pic hampa dua.










    lalalala

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. sarapan kata nya... mrepek... nnti aku ajak ko jadi peneman okei yer...

      Padam
  29. anak aku gadoh sgt nk tengok

    BalasPadam
    Balasan
    1. elok sgt la tu skali skala bwk anak2 tgk movie

      Padam
  30. suke tengok katun..hahaha.. nak tengok la citer nier

    BalasPadam
  31. haaa tgk dengan sapa tu? jengjeng

    BalasPadam
  32. kurang best la ice age.. tapi Madagascar mmg terbaek... Salam Ramadhan dan selamat berpuasa sahabat... =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. madagascar pon best jugak...
      slamat berpuasa jgk utk kamu

      Padam
  33. sangat best..smlm nak tengok batman
    tp hbis tiket.hehehe

    mintak tolong
    promote n sudi2 la join my 1st give away

    http://edyfee.blogspot.com/2012/07/my-first-give-away.html

    BalasPadam
  34. wahhhhh.........g ngn awekssss tu heheee ;)

    BalasPadam
  35. pemenang segmen kad raya dah diumumkan :)

    http://ikapukpuk.blogspot.com/2012/07/pemenang-segmen-kad-raya.html

    BalasPadam
  36. sebab ada awekz ler ice age tu bertambah seronok.......he3

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaaha.. memandai lah ang kan...

      Padam
  37. dlm bnyk2 gambar, gmbr awek tu paling menarik perhatian.Mohon korn review dia plak lepas ni.Mekaseh ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. cadangan anda akan di pertimbangkan.. keh keh keh

      Padam
  38. br tgk mlm td..... boleh ice age ni... tp aku lebih suke brave... terbaek woooo

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak.. cter brave tak tgk la plak.. so x leh plak nak compare

      Padam
  39. Masa first day cite ni kuar dah gi tengok...
    Siap amik cuti lagi semata2 nak tengok tau...
    Kelakar bila ada watak grandma sid tu..
    Siap bagi makan kat precious tu lagi......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha.. best kan grandma tu.. klakor je natang ni sumer

      Padam
  40. Part yg paling aku suka dlm filem ni adalah part yg dlm gambar tu... Ye gambar yg ke3terakhir tu... Yg tutup muka tu.... Ekekekek

    BalasPadam
  41. aci tak nak tengok bulan puasa ni??

    **amik gmbr tutop mate... mcm kita. (>.<)

    BalasPadam
  42. perghh... dating x ajak aku skali.

    BalasPadam
  43. deqla last tgk wayang citer spiderman tu...si dia tu nape tutop muka pulak? baru nk tgk muka buah hati korn tu.. aiseyhh

    BalasPadam
  44. oh..mmg dari awal dah ada gmbr bertutup muka rupanya..

    macam mmg plan je nak letak dalam blog ..

    ;)

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...