CONTEST TOP REFERRER DAPAT FREE DOMAIN

Hype..

Hello eberiwan(everyone).. Jika Semalam aku dah join giveaway.. Hari ni nak join kontest atau dalam omputeh nya peraduan... Contest top referrer dapat free domain... Untuk kali pertama abang macho ni buat kontest ni tak lain tak bukan Mr. Potia CasaDelasossa.. Knapa name beliau begitu, jangan tanya aku... Mungkin die adik beradik Cinderella Man mungkin...





Dalam bulan ni sahaja aku dah tengok dua orang member blog aku dah guna pakai domain sendiri iaitu Saliman Khan dana Rana Mukherji.. Secara tak langsung menarik minat aku lah untuk memakai domain sendiri jugak kalo ade rezki.. Sbenarnya, aku pun tak pasti sangat domain tu ape maksudnya.. Mengikit maksud dari segi wikipedia yang telah di googletranslatekan, domain tu bermaksud

"Nama domain adalah label pengenalan yang menentukan alam autonomi pentadbiran, kuasa atau kawalan dalam Internet.Nama-nama domain adalah nama host yang mengenal pasti Protokol Internet (IP) sumber-sumber seperti laman web.Nama-nama domain yang dibentuk oleh kaedah-kaedah dan prosedur Sistem Nama Domain (DNS)"

Haa.. faham ke? Aku yakin yang ayat ni lagi memeningkan kamu kan?.. Haha.. xpe lah... Contoh yang termudah adalah macam ni..Apa yang aku paham secara ringkas, URL blog akan bertukar dari http://arjunapopkorn.blogspot.com kepada http://arjunapopkorn.com. Haa macam ni la lebih kurang maksudnya.. Ni contoh je laa.. URL anda akan jadi kemetot la sikit... 


Macam mana.. berminat tak nak ade domain sendiri..? Kalau berminat jom lah join kontest ni dan apa yang perlu kamu lakukan adelah cuma jadi referrer terbanyak.. Simple kan.. Untuk info lebih lanjut, jom lah kita terjah ke blog Mr. Potia ni :


~KORN~

34 ulasan:

  1. gudluck korn..moga jd top referrer nnt ;)

    BalasPadam
  2. HEHEHE , MASEH TAK PAHAM , HHHEHEHE ~

    BalasPadam
  3. weh2 aku nk tukar jadi dot.com...haha...

    BalasPadam
  4. mcm best.. tapi aku tau aku xkan menang punya

    BalasPadam
  5. gud luck brader korn..:) weyh..cmne nak wat duit? hahahha nk nk nk...:P

    BalasPadam
    Balasan
    1. bende ni mane boleh sembg open.. kne la private

      Padam
  6. terbaik join men join kan diri kan kan

    BalasPadam
  7. goodluck Korn ! Mana tau rezeki menyebelahi korn nanti. Dapat free domain tuu.

    BalasPadam
  8. Best tue hadiahnya domain! Tapi Arol nak jadi top referrer susah sikit lah. Apa pun, semoga berjaya! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. belum cuba belum tahu bro.. rezki masing2

      Padam
  9. wah entry hebat ni.. blh join? ekekek.. cepat pomot.. tarikh tutup da di umumkan dah 20/7/12.. cepat potong MKsyahir tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak join jom lah.. haha.. susah kot nak potong blogger mcm syahir tu.. follower die rmai tuh

      Padam
  10. cemana aku nak promot nie.. takpe, nanti aku cuba review blog ang yer mr potia

    BalasPadam
  11. macam best..tapi macam arol ckp susah nk jadi top referral.btw gud luck ye korn:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. rezki masing2 la pink.. tmbah2 lak, follower pink rmai.. boleh je kalo nak jadi referrer...

      Padam
  12. best3.. sarah punye blog nama je dot.com.. walaupun sebenarnya still blogspot.com.. haha..good luck.. rajin join2 contest ye?

    BalasPadam
  13. whoa. best wo kalau dpt domain sndirik. errr. kalau mcm blog aku, mmg xmampooo lah jd top referrer. kalau kau nih, insyaALLAH. goodluck weh. :D

    BalasPadam
  14. selamat bercontest korn!

    p/s : amboi ajak jaa mrempit?
    engko hadap ngn laki aii dulu la...
    hahahhahaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. errrr... x brani lah kak jaa.. hehehe

      Padam
  15. gud luck korn!!!! pasni boleh ko pakai domain arjunaKpop.com.. heh heh

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha... idea yg mungkin aku xkan guna pkai.. hahahha

      Padam
  16. korn, semua org cakap gud luck.. jadi aku yg comel ni pun nak cakap yg sama gk.. semoga ko berjaya ye, dunia akhirat..

    BalasPadam
  17. good luck !! kalo dah rezeki tak ke mane.

    BalasPadam
  18. semoga berjaya Korn ! cayalaahhh .... :P

    BalasPadam
  19. ramai yang mendoakan kalo rezeki mesti dapat domain kan kna kan =-O

    BalasPadam
  20. hi..
    owh adakah tuan blog memang peminat korn? hehehe
    salam kenal..saya follow...nanti jgn lupa singgah saya yer :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe.. rase nya kat ruangan Mr korn kat side bar dah di explain kan...

      Padam
  21. Thanks yer pd sume yang wish luck kat aku.. ade rezki ade lah... thanks again...

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...