WANITA IDAMAN YANG MENJADI PILIHAN

Hype...

Kali ni entry aku agak poyo.. Siyess..!! kerana apa..? Kerana aku nak story sikit pesal wanita yang aku impikan berdasarkan keadaan sekeliling.. Keadaan sekeliling yang aku maksudkan adalah dari segi pembacaan dan pengaruh media elektronik.. Okei, dah ready.. Jom kita mulakan..


Bulan lepas aku ade membaca sebuah novel.. Untuk pengetahuan, novel ni adalah novel kedua aku bace selain novel yang aku baca kat sekolah dulu.. Aku ni bukan kaki baca novel.. Tapi akibat dari desakan kebosanan yang teramat sangat masa kat rumah kakak aku hari tu, aku capai la novel yang ada atas meja tu dan terus baca... Pada mula nya nak baca sikit2 je, Skali pendahuluan cerita tu pun dah menarik.  "Kak, pinjam novel ni.. Nanti Amat pulangkan balik..!!" Mesti kamu tertanya2 Novel apakah..? Tajuk nya ialah "Cinta Kontrak" yang di tulis Nurul Ain Syuhada..




Simple nya cerita ni mengisahkan gadis kampung yang agak brutal berhijrah ke pekan, dan telah berjumpa dengan seorang lelaki yang agak hensem macam aku ala2 kacukan anak omputeh yang ego, boleh jatuh cinta akhirnya.. Fuhh.. tarik nafas sekejap... Tapi macam mane boleh jatuh cinta kalau ego berada di kedua2 belah pihak?.. Okei.. Bacalah sniri nanti...




Kemudian, sejak aku duduk rumah sewa baru ni, membe serumah aku tu kushuk betul layan lappy die.. And one day, aku terlihat die tgh layan cerita Vanilla Coklat.. Alaa cter yang best tu pesal Zara dan Amir Ashraf tu, Mase ni aku tak tengok lagi cerita ni.. Jadi aku pun layan lah skali dengan mereka.. Ooo.. rupa nya mereka di paksa kedua2 ibubapa untuk berkahwin tanpa perasaan cinta dan akhirnya, boleh jatuh cinta... Cisss.. aku tau kamu semua dah tengok cter ni.. Okei, aku ketinggalan...!!





sila tekan play untuk mem'best'kan lagi bacaan anda



Berdasarkan kedua2 cerita ni, aku tengok macam ade persamaan karakter kedua2 perempuan ni.. perempuan yang agak lasak, sombong gitu, boleh cair dengan laki tanpa perasaan cinta pada mula nya... Yang lelaki pulak ego tak bertempat, pun sama jatuh cinta.. Dan part paling best, bila si lelaki ni meluah kan perasaan pada perempuan ni.. See.. pengaruh media massa terhadap pemikiran aku agak tinggi di sini..


Then, mulalah aku membayang kan seolah2 aku berada di tempat karakter lelaki tersebut.. Macam best jer.. Best pe meminati pada orang yang agak sukar untuk di takel.. Baru lah ade cabaran untuk dapatkan wanita tersebut... Lagi sombong perempuan tu, lagi best adegan berikut nya... Hati wanita ni sebenarnya lembut, walopon nampak dari luar keras macam batu.. Sedangkan belakang parang jika di asah lagikan tajam, inikan pulak hati seorang wanita...


Tapi, cuba bayangkan satu hari nanti, bila perempuan tu menerima kita dengan seadanya.. fuhh.. Mesti romantik gila time nih.. Aku macam dapat bayangkan jer situasi masa ni.. Macam mana aku bayangkan..? Yess, pengaruh novel + media elektronik.. Hahaha...


                                                                    ******


Okei sebenarnya ade gak la dari dulu aku macam impikan gak seorang wanita yang agak lasak + banyak cakap untuk jadi 'kawan' aku.. Kerana apa, baru la matching dengan aku yang agak kurang bercakap ni.. Kalau aku kurang bercakap, dapat lak 'kawan' yang kurang bercakap, so kalau date atau dah kawen nanti, tak kan dua2 diam jer kan..? *imaginasi aku..


Okei lah, ini cuma sedikit personaliti wanita yang aku inginkan.. Bukan aku nak story pesal ciri2 wanita idaman pun..Cukup lah entry sampai sini.. Macam dah terpanjang pulak..

                                                                                                              ~KORN~

38 ulasan:

  1. hahahahha.. part memasukkan diri kita dalam watak tu aku suka..hahahaha.. terbayang2 muka awek aku macam Izara Aisyah tu.hahaha

    BalasPadam
  2. Eh Korn ko citer pasal akak ke ni?? keh keh keh ^^ aku kan memang la kasar masa kat sekolah dulu.. budak2 lelaki kena flying kick jer dgn aku... usik sikit ja watcaaaaaa! he he he ^^ tak percaya??? ko tanya le kengkawan lelaki ppp masa sekolah2 dulu hu hu hu

    BalasPadam
  3. encik korn baca novel ? wah. sy pun takpernah habiskan satu novel. hehehe. hebat!

    BalasPadam
  4. Hehehheh... Kurang ckp ke??

    BalasPadam
  5. haha....terpengaruh ni...kihkih..nway,,awak ditag..http://azievanilla91.blogspot.com/2012/07/cik-buaya-1st-giveaway-choose-your.html..=)

    BalasPadam
  6. agak2 ade peluang tak ni ek? hehe

    BalasPadam
  7. dua dua cite tu memang best :)

    BalasPadam
  8. wahh~ korn baca novel gak ea, hehe!
    Bagus2.. =D

    Citer vanila coklat tu sweet! =)

    BalasPadam
  9. hehe..bgus tu xkn nk sma2 diam kn =)

    BalasPadam
  10. best ke baca novel?novel yg aku baca stakat ni pun novel 5 penyiasat & sang kancil dan buaya..Novel Limpahan Darah di Sg.Semur tu pun aku baca sebab masok exam PMR.

    BalasPadam
  11. haaa , baru la padan laki berusaha kat pompuan ! Ramai gak laki minat kat pompuan cam tu . berdasrkan interbiu aku . :D

    BalasPadam
  12. kahkahkah Korn.. Korn tak sangka ko kaki nobel gak ea?hehehe

    BalasPadam
  13. ^_^ just senyum jer la saya ni


    p/s harap korn dapat ppuan yang korn inginkan

    BalasPadam
  14. novel?bace novel hantu best..kih3 =p

    BalasPadam
  15. eh, novel tu kan dah lame . tapi kite blom bace lagi . nak beli tapi dah habes . terok betol -_-' hahaha

    BalasPadam
  16. First time jannah bace novel mase darjah 6 novel Bicara Hati lebih kurang cam tu gak citernye..

    BalasPadam
  17. haha.. sy dh bc novel tu, bru je, tp xingt dh :D
    try bc yg ramlee awang mursyid, best novel dy, ala2 conan gitu,,haha

    BalasPadam
  18. citer vanila coklat tu mmg best.. sama la suka jugak cerita tu.. hehe..dah jumpe blom wnita idaman tu?

    BalasPadam
  19. berangan macam novel ei.. xmampu sebab novel mcm sgt mencabar jer..

    BalasPadam
  20. novel Cinta Kontrak tu memang lawak .. NAL suka..

    BalasPadam
  21. haha kelako beno imaginasi ko tu.
    kalau dua2 diam couple bisu la agaknye haha
    diam2 ibu berisi,diam2 org bisu :p

    BalasPadam
  22. hhhahah..korn,aku rasa ko ni dah tak sabar nak menikah nie,hheheheh...jgn lupa jemput tau..:P

    BalasPadam
  23. wahhhhhhhhhhh ! hahahaha. perempuan yang garang sebelom kawen, akan jadi perempuan paling manja dengan suami nye :) cehh ! :P
    so korn, cepat cepat carik ! haahhaha

    BalasPadam
  24. wah,korn bace novel..
    too msty bosan tahap cipan too..
    hehehe..:)

    BalasPadam
  25. true,pompuan yg sukar ditekel tu la baru memberi feel yg lg nak kita dekati kn. kaum hawa pn lelaki yg cenggitu. bukannya sweetalker memanjang ~ huehue

    BalasPadam
  26. kau tgk crta vanila ckelat nih? aku x penah tgk even skali. haha. drama mlayu xpenah mlekat dkt hti aku. mcm x besh jaa suma. ahakkksss!

    BalasPadam
  27. Hahahaha, best entry korn yang ni :) actually Izzah selalu jugak berangan macam ni. nak lagi sebelum tidur. cepat je ngantuk.

    BalasPadam
  28. lagi jual mahal lagi semangat nak tackle hehehe

    BalasPadam
  29. memang terpengaruh betul tu korn.... hahaha...

    "keep smiling"
    ^_^

    -Wan Niahix-

    BalasPadam
  30. citer kontrak tu mcm best je...
    kalau difilemkan pon best

    BalasPadam
  31. haha...aku suka bca novel weh...baik kau jadikan hobi start skrg..haha

    BalasPadam
  32. hoi jgn nak nyk berangan la..haha

    BalasPadam
  33. lelaki romantik adalah meremangkan bulu tengkuk gua. errr, gua salah komen ke? heeeeee

    BalasPadam
  34. suka tgok vanilla cokelat tu.. :D mesti pakat teringin nk dpt ridzha tu kn :D

    BalasPadam
  35. hehe kalau tak jumpa ya ramah cam mana ?

    BalasPadam
  36. Best3. Mohon share yek. Mekasih.

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...