NAK TANYA SIKIT PESAL S.P.A

Hype...

Tadi masa aku baca entry Arra Ahmad, terbuka hati pulak nak check SPA yang di link kan terus ke laman web kerajaan tersebut... Agak lama jugak lah aku x buka web SPA, sebab kalo aku buka mesti tengok mende yang sama jer... Tapi kali ini, ade sedikit perbezaan dari biasa...



Okei berdasarkan gambar, dalam kotak merah die ade tulis yang aku melepasi syarat2 yang di tetapkan oleh suruhanjaya.. Ini lah perbezaan yang aku cakap tu.. Sebab sebelum ni asyik tidak melepasi syarat jer... Tapi... aku ade sedikit kemusykilan lah...


Aku cuma nak dapatkan pendapat kamu semua lah, Melepasi syarat ni adekah bermaksud aku lepas untuk panggilan ke temuduga? Tapi kenapa surat xde sampai ke rumah aku pon? Dengan pantas aku check e-mel, adoi, beriban mesej sampah.. So ctrl+F cri keyword SPA.. xde jugak... Tu yang aku pelik di sini, melepasi syarat, tapi xde panggilan temuduga pun... Atau temuduga nya belum lagik...? 


Okei, aku agak eksaited la 25percent... Ye lah, sape tak nak masuk gomen kan... Susah kot nak masuk... Sume based on rezki.. kamu yang ade experience cenggini tak? Maksud aku ekperience macam dalam gambar tu... Pliss.. komen sikit...

p/s : Thanks kat blogger bloglist Julai aku yg teramat sporting sampai kan aku kekadang x sempat nak pergi blog anda2...
p/s : Aku x sure tajuk dengan content ade kne mengena ke tak..

~KORN~

44 ulasan:

  1. memang xde kena mengena..tajuk buat aku xcited jer..aku rasa melepasi syarat tak bermaksud ko dapat. Klu ada trima surat dri spa bawu la cmfirm ko dpt panggilan ..bukan cmfirm dpt keje k..

    sama kes jugk ngan jobs malaysia,jgn xcited lebih klu status ko tulis "diterima"..ko kena kol kasi feedback balik.

    sekian opinion aku.tima kasih...

    BalasPadam
  2. <--- biasanya dapat surat AAAAAUUUHHH

    BalasPadam
  3. same r , xpnh dpt ape2 srt dr spa ponn . mcm xdilayan jea , huhu

    BalasPadam
  4. wah! tajka ang..cun..haha

    pasai SPA tu aku pun x pasti..sebab x penah mohon..:)

    x dpt nk bantu ang.

    BalasPadam
  5. zaman aku isi SPA x de plak mende tu

    BalasPadam
  6. surat belom sampai lagi kot??

    BalasPadam
  7. eyqa dh g temuduga byk kali..
    x de rezeki..
    hehehe.. :)

    BalasPadam
  8. okey, memang tak de sangkut paut ngan tajuk.. hahaha.. sarah pon ade dapat panggilan interview utk spa nie.. bulan 7 nie.tp xsure nak gi tak.. Hari tu surat yg sampai dulu.. baru email masuk.. harap situasi en.corn macam tu la..

    BalasPadam
  9. maybe panggilan temuduga belum kuar agaknya..

    BalasPadam
  10. aku memang xda pngalaman lgsg laa pasal ni. dah la masuk u pun belum lagik. haha.

    tp aku rasa la kannn, temduga tu blum lagi kott. meby surat blum sampai atau diorg kontek nnt. hoho. goodluck nyway. :D

    BalasPadam
  11. mksdnya dah dlm snarai tp msh blum ada buka tmudaga utk jwtan yg dipohon. So, kena tggu smpai surat smpai & kalau SPA ada kkosongan jawatan untuk diintrbiu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. okei thanks aksarafendi.. mungkin ade logik jugak jawapan ko ni...

      Padam
    2. of coz la logik sbb aku org gomen..hehehe..

      Padam
    3. pergh .. rezki kau kan dapat gomen.. tahniah...

      Padam
  12. akak takde pengalaman tapi nak nyibuk gak kat sni :)

    BalasPadam
  13. ok.. aku pun tak berapa pasti.. sebab aku tak ada pengalaman dengan SPA ni.. aku mohon pun tak pernah dapat..

    tapi kan.. apsal tajuk entri ko macam lain sangat dengan isi??hahahaha.. hadoiyai

    BalasPadam
  14. tajuk dah tukar dh. td lain aku tgk. kontroversi abes tajuk entri. haha.

    lepas bc entri ni aku terus semak spa aku, tp takde pun kua cam ko punye. kenape eh. boleh plak kua maklumat anda tiada dlm urusan ini. aku dh mohon kot. pernah pegi exam lagi. *kompius* ke aku salah tekan ni?

    aku plak kan tny ko soalan padahal kt bwh tu ko tny soalan len kan. hee.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hak hak hak... okei aku x nak jawab

      Padam
  15. sorylah korn x dapek den nolong x kojo gomen ! hehehe

    BalasPadam
  16. hmm.. xmampu nk ulas.. sistem spa nh dh baru skrg :D

    BalasPadam
  17. spa?haram wa tak pernah g spa..menggairahkan..

    kbai

    BalasPadam
  18. SPA yee ... macam ni ,,
    teya pun taktau sebab teya tak pernah mohon . hihi

    yg teya tau kalau tolak SPA kena blacklist nama . tu je . :)

    BalasPadam
  19. rasanye betul la yang aksarafendi tu cakap.. mksudnya awak menepati syarat2 kelayakan min yg dia nak utk jawatan yg dipohon tu (penolong jurutera-awam).. so, kalau ada kekosongan, dia akan masukkan dlm list la utk dipanggil interview..
    i pray for u okey.. errr, tapi kalau muda-muda ni kerja dgn swasta kumpul duit byk2, timba pengalaman byk2 jgk then apply gov, mesti nanti best ;)
    sorry korn, byk cakap pulak kat sini

    BalasPadam
  20. mmg susah nk pohon gomen skrg. tapi jgn putus asa. sbb jaa pon dpt keje gomen jgk akhirnya setelah 4 tahun usaha. smoga rezki korn murah!

    BalasPadam
  21. eh header baru ke? ke ja jer yg lambat ferasan nih? huhu. tapi comeeyyy... lenyek huruf o kena duduk!

    BalasPadam
  22. baru je pegi temuduga spa baru ni ~_~ tp xtaw nak komen pe ttg permasalahan ini..huhu

    BalasPadam
  23. spa???? ape benda tuh? kueh eh? huhu

    BalasPadam
  24. dulu aku pernah dpt temuduga SPA tapi aku sengaja gagalkan,haha, kau kena tunggu dpt surat pastu kena interview

    BalasPadam
  25. oh ade dpt gak interview ni 25 julai nanti. mak wa ade gitau surat sampai umah & wa cek baru ni kat web spa pon die ade ckp tahniah dpt then bagitau siap tempat interview kat mne. lu nk kepastian lu kol lah phk berwajib :))

    BalasPadam
  26. ika setuju dgn aksarafendi tu. biasa cmtu la.korn mmg dh lulus la utk dipanggil menghadiri temuduga. cuma korn akan dipanggil bila ade kekosongan utk jawatan yg korn mintak tu. :)

    ika sendiri amik masa yg lama utk dipanggil oleh SPA. ape yg boleh buat, bersabar dan terus bersabar. dan tawakal :))

    good luck korn ! ^^

    BalasPadam
  27. haha aku dah 2 kali mohon tapi tak pernah dpt.. yg paling mengherankan, orang yg tahap 'kureng' dari aku siap dapat lagi SPA ni..

    bile dah tengok ketidakadilan tu, aku terus malas nak mohon SPA buat kali ke3. mama abah aku punya la bising sbb aku xmohon lg sekali. haha

    haha akak aku mohon sekali je dah dapat. tapi dulu dia mohon utk 2 jawatan. dia dpt pembantu tadbir dgn belajar kejururawatan. tp akak aku tolak yg pembantu tadbir tu sbb akak aku lg minat belajar.

    then sekarang, lepas 3 tahun belajar akak aku dah jd nurse.

    hahaha aku rasa aku dah terbuat entry kat komen kau nih.

    BalasPadam
  28. serius..setelah merajuk bgitu lama dgn gomen..xlayan dah deme..haha teruk x? sbb dah tau cra dorg plih pkerja cmne so xnk buang duit dan msa ..terus kn kje yg de hingga betul2 rezki dpt gomen baru bt lgkah sterusnya..malehhh da ngadap SPA,

    BalasPadam
  29. klu cmtu,kena tunggu panggilan la tue..maybe xde lagi temuduga,tu yg xpanggil kan?

    BalasPadam
  30. umm. aku doakan ko jagung. semoga dapat gomen secepat mungkin. ko kena rajin sikit cek email pasal spa ni. alert!!

    BalasPadam
  31. takde experience psl nie . tp tgok membe2 kena ada intebiu dulu baru pass

    BalasPadam
  32. untungla ada jugak respon gomen... aku ni, tgguuu la tunggu eksaited dpt surat SPA, rerupanya exam diplomat hape tah, mmg semua dapat masuk exam tp 1 dalam nam ploh ribu yang akan dpt jawatan, so far, aku taklah sebertuah tu kot.. =.=







    frust.

    BalasPadam
  33. act,kita dipanggil temuduga ikut kekosongan jawatan..even ko dapat status cenggitu..kalau jawatan tu dah diisi or ada lagi orang yang lebih diperlukan drp ko..dia akan panggil dulu..

    BalasPadam
  34. lu relax k. bawak bersabo.

    diorg ni ada sistem, yg mana melepasi syarat, akan masuk sistem. kiranya mcm lu melepasi syarat tapi masih ditapis lg dengan calon2 lain yg melepasi syarat jugak. kiranya mcm diorg ni ada stage2 dia la.kelayakan yg lulus stage akhir, baru dipanggil temuduga. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo... macam tu ke.. baru la saya faham.. thanks ye akak

      Padam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...