JOM SEKALI-SEKALA PANGGANG IKAN

Hype...

Minggu lepas aku balik kamfung.. Kamfung tu lebih kurang macam kampung lah.. Beza nye cuma kamfung tu di sebut oleh orang yang felat... Jadi kalo kamu felat, sebutlah kamfung.. Kalo x felat, cer sebut kampung... Tahniah.. anda memang tak pelat...  Kali ni entry aku bergambar... Tengok lah dulu..






Haa.. ikan bakor... Ni pebret aku neh... Tambah2 lak di masak sendiri.. Sesetengah orang tak suka, tapi kalo aku, pebret nih.. Jadik kena panggang sendiri tuh.. Lame giler aku tak makan ikan panggang nie...  Sebenarnya aku masak ni kat dalam hutan.. Kat kebun durian milik ayah arwah ayah aku... Kami berpiknik kat sana.. Kami yang aku maksudkan tuh adalah aku dan family aku lah....






Cerita nya macam ni.. Aku telah di paksa abang aku untuk beli ikan tenggalan ni.. Nak buat panggang lah.. Mase tu jam dah menunjukkan jam 10 pagi.. Abg aku ni membuta, da lewat baru nak bangun..  Mane sempat nak gi pasar... Tapi abang aku paksa gak.. Aku pun paksarelakan diri ke pasar... Tgk2 semua ikan sungai dah habis.. Naseb baek penjual ikan tu cakap ade second trip pembekal ikan sungai tak sampai lagi... Tunggu punya tunggu, sampai la jugak... Hasilnya, dapat la ikan tenggalan ni.. Tapi rezki xder yang besar, dapat yang kecik je macam dalam gambar ni...

















Sesetengah orang tak suka makan ikan sungai ni sebab banyak tulang.. Tapi peduli ape, ikan sungai ni manis.. Menyelerakan bila di coleh dengan sambal asam.. Perghhh...!!! Menusuk qalbu... Ahh.. tiba2 terliur plak aku teringat mende ni... Hahaha...

Pssttt....!!!!! : Kamu pernah tengok seekor katak memakai skirt yang agak comel tak? Kalau tak pernah jom la tengok KAT SINI.. COMEL..!

~KORN~

89 ulasan:

  1. kamfungg! haha. sedap woo ikan bakar. sedap dari ayam kott bg aku. haha. daebakk!

    BalasPadam
    Balasan
    1. yerp.. btui tu... tmbh2 lak yg bru di tgkap tu.. freshhh

      Padam
  2. pergh.. menarik cra bkar korn :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni lah survival.. haha... kem pgkap pon dlu wat cmni je

      Padam
  3. cik fadh penggemar tegar ikan sungai..dlu ayah cik fadh salu g jala ikan sg. skang je da kurang skit..

    BalasPadam
  4. oh ikan tengalan..ikan tu manis sebab fresh lagi la tu..woo sedapnye lapo rasenye!
    btw,best la kamu ade kebun duriann!!mesti bnyk durian kan..boleh mkn smpe demam

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. akak aku makan duyan sampai demam2 weh

      Padam
  5. first time ika bakar ikan mase kat rumah bakal mak mertua tak jadi.

    dia rejek ika sbb tak pandai bakar ikan.errrr . hahhaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha... xpe, lepas ni cube rebus ikan tu plak.. kih kih kih

      Padam
  6. ikan ape tuh?? tak pernah tngok..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku panggil ikan tenggalan jer

      Padam
    2. lampam tu korn... sirip dia merah ke tak?

      Padam
  7. sejujurnya tak pernah mkn ikan ni..hee.tapi tengok pada gambar mcm sedap..teringin nk cuba(^_^)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeaah.. cuba jgn x cuba... konpem sedap..

      Padam
  8. oh ini sudah melampau.
    membuat air liur ini jatuh tup tup. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sila lap air liur tu sekarang.. hew hew hew

      Padam
  9. ambooii banyak nyee gambar ikan bakar die .haha
    seronok makan tak ajak org pun :P

    BalasPadam
  10. penat godak ape prob kotak komen.. korn tolong cek, dah boleh komen ke belum..

    BalasPadam
  11. cicah sambal asam memang umphh.. stess betul tgk org yg wat entri makanan

    BalasPadam
  12. fuhh!! style kempen sgt ok..haha....ak suka mkang ikan sungai...haha

    BalasPadam
  13. ikannya lemak nian jom....
    saya follow 876...
    pleas follow back...
    ditunggu jom....

    BalasPadam
  14. pergh!!! terbaekk bro.. aku dah lama tak makan ayam panggang macam ni.. pergh!! terbaekk!!!

    BalasPadam
  15. wah..banyaknya ikan~~ :)

    xpenah dgr lak nama ikan tu..huhu~

    BalasPadam
  16. ahahahaah... best la ada kamfung, kamfung ku dah macam bandar...ahaha.. tpmmg leceh gak wooa makan ikan bnyk tulang ni.. tp cicah air asam plak pergh... sirap limau lagi.. huh, terliur beb

    BalasPadam
    Balasan
    1. kamfung kan.. okei anda felat. kah kah kah

      Padam
  17. mcm pelik je tgk unggun tu..haha
    sedap ke mkn ikan sungai bakar?

    BalasPadam
    Balasan
    1. opkos la sedap.. try la test.. hehe

      Padam
  18. Rajinnya kau bakar ikang tu....
    Nampak sedap bro..yumm..yummm

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalo nampak pon dah sedap. inikan plak kalo makan lagi lah sodapp

      Padam
  19. sedapnye ikan sungai..nyum3..

    BalasPadam
  20. weh korn, tak ajak pun bakar ikan.. nama je sekampung tp tak makan sengsorang ;(
    huhuhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe... xpe, nanti kite makan sesame kalo ade reski keyh...

      Padam
    2. takpe dia x ajak..nnt kita bakar korn sama2 ok... ekekeke

      Padam
  21. percayakah anda sy hanya makan ayam? @_@

    BalasPadam
    Balasan
    1. sy percaya kerana kwn saya pon ade sorg yg hny memakan ayam shja

      Padam
    2. wah hebat ni.. blh buat info minda kat silenceBlogz ni.. yerlah spesis manusia yg sukar di temui ni ekekek

      Padam
  22. Balasan
    1. kalo panggang kebiasaan nya tak kan hanyir lah

      Padam
  23. wa ingat lu tuba ikan-ikan tu..kah3

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. mohon do rasiakan perkara nie...

      Padam
    2. tah sungai mana lah jadi mangsa kan? ekeke

      Padam
  24. nk tinggalkan jejak kat sini leh x>heheh

    BalasPadam
  25. Balasan
    1. dah abis la tirah.. clean & clear.. hehe

      Padam
  26. wah sedap tu ikan bakar..kalo yg baru naik dari sungai lagi sedap..manis jer isi dia

    BalasPadam
  27. perghhh...makan sehingga menjilat jari nih. ^^;

    BalasPadam
  28. kalau dapat makan dengan geng 1 kepala nie, 10 ekor sorang pon tak cukup dear.. ;p

    BalasPadam
  29. uih,aku dah lama tak makan ni,mohon beri pada ku :p

    BalasPadam
  30. Wowwww,piknik dgn klrga. Best2. xD

    BalasPadam
  31. wahha...sedapnya berkamfung dan mkn mkn ikan panggang...ikan apa?? nyue pon suka mkn ikan sungai biarpn bnyk tulang...buat asam pedas ag sedap..ehehehhehe

    BalasPadam
  32. antara aktiviti wajib waktu weekend hehe

    BalasPadam
  33. ikan sungai sedapp :) hehe

    BalasPadam
  34. syok woo..aku suka bkar ikan untuk parent aku.haha tp aku tak mkan ikan.hahahaha
    setiap perubha warne ikan ko tunjuk wooo.ahhaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah. ko perasan eh perubahan warna tu.. nicee beb

      Padam
  35. ini entry cara-cara bakar ikan. hahaha anyway ni 1st time dtg blog ko korn. ko memang kornflakes la. wahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. cara2 versi bergambar...

      Padam
  36. pergh!!! ikan lampam jawa tu... lazat... nyam2... tp byk tulang la ikan tu... mn ko dpt korn??

    BalasPadam
    Balasan
    1. lampam jawa ke. aku rase ikan tenggalan lah ni.. bukan lampam jawa

      Padam
  37. ikan banyak tulang la best, isi dia lagi manis.. sedapnya kalau cicah ir asam tu..

    BalasPadam
  38. yess ikan bakar my feberet too. oh man, saja la tu boh gambar byk2 nak bg org kempunan. hahha

    BalasPadam
  39. saya teringin nak panggang orang...
    lalalala~

    BalasPadam
  40. Teringat masa perkhemahan dulu...masak nasi dalam buluh! Huhu...sedihnya..:'(

    BalasPadam
  41. pergh piknik kat dalam hutan..xpernah lagi den piknik kat dlam utan tuh..
    selalu duk berpiknik kat tepi laut ja..

    ikan sungai xmakan..entah knapa xtermasuk ke anak tekak..-_-'

    BalasPadam
  42. bro korn...aku pelat la nk sebut kampung..aku reti sebut village je hahahha... anyway... terliur aku tgk ikan bakar ko..kalo bulan pose mau tergugat nie..haha

    BalasPadam
  43. waaa ikan tu ade letak ape2 rempah x? or perap gune ape2?

    BalasPadam
  44. wah3! syok gler korn...
    lame x maen piknik3 camtoo..

    BalasPadam
  45. kenapa lah tgk ikan ni..macm game yg tngkp2 ikan terlepas tu..pnh main x..aduh..sush nk explain..keh2

    BalasPadam
  46. fun bulehhhh itu kamfung ye . hahaha



    sedap oih ! aku pon suke ikan panggang nih .

    BalasPadam
  47. kite xde kamfung.. nenek kite dok kat KEY ELL je. so tu bukan kamfung kan? (macam haram jadah )

    woooww panggang ikan tu.. mcm best.. haha aku xsuka makan ikan. xsodap!

    BalasPadam
  48. sodap nye oii, nak sikit T__T

    BalasPadam
  49. panggang mcm tu jak?
    tak yah letak apa2 bahan mcm rempah kt ikan tu? hehehe
    ada rasa kaa? hehe

    BalasPadam
  50. waaa bestnya picnic.. :)

    BalasPadam
  51. xpernah makan ikan sungai.. tapi bile tgk gmbr ni cam terliur pulak.. huhu

    BalasPadam
  52. baca entry sambil telan air liur. blurppp.
    nasib tak meleleh ^^

    BalasPadam
  53. waaa sdpnye dah la tgh lapoo :(

    BalasPadam
  54. lama jer rasa nk tgu ikan tu siap hehee ^_^

    BalasPadam
  55. adventure nye ikan bakor ni. hee.

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...