FIRST DAY PUASA AT BAZAR RAMADHAN ARENA SQUARE KUALA KANGSAR

Hype...

First day puasa aku balik kampung untuk berbuka dengan family aku.. Best jugak lah dapat berbuka dengan family, dapat rase masakan mak.. Mak aku masak ayam rendang.. Perghhh.. very ohsem.. Pebret aku zaman-berzaman kalo nak tahu...(Jadi calon isteri aku pon kena masak rendang ayam, tak reti boleh belajar)... Walopon mak aku dah masak gulai kat rumah, aku tetap degil nak gi bazar jugak walopon mak aku cakap tak payah....



aku nak letak gmbr rendang ayam, tapi xsempat nak snap



Mula2 tu aku pi pickup member aku kat rumah die... So kami gi naek motor je lah... Sampai tgh jalan je hujan gerimis plak... Okei lagi, hujan sikit2 ja tak pa... Nah, makin lama makin lebat la plak hujan... Tak boleh jadik ni, jam dah pkul 6.... Patah balik rumah member aku, amik kete trus gerak ke bazar.... Sampai bazar parking lak satu hal, Pusing 3 kali baru dapat parking... Naseb baek naik kete, kalo jalan kaki? (Tapi buat ape nak cari parking kalo jalan kaki? isk isk isk....)


Jejak kaki je kat bazar tu, Aku rase dah macam dok kat dalam lautan manusia pon ade... Ramai gilerz... Dalam hati mula la berkata2... Dorang semua ni malas masak kat umah ke kire nak beli jer? Dorang ni x reti datang hari lain ke, time aku datang la baru sebuk nak datang, Esok2 aku xde korang datang la... Chaitttt... Ape lah... Dah nama pon bazar, memang ramai lah orang... 



ni tak berapa nak ramai... aku rembat gmbr ni kat fesbuk mmber aku



Walo pon aku sampai kat bazar pada jam 6.15 kebanyakan kedai aku tengok semua dah nak habiskan sisa2 jualan jer.. Perghhh kemain sold out jualan mereka hari tu...Laku habiss.. Jual ape pon, konpem habis aku rase... Tapi orang ramai je lagik masa tu... Aku nak buat pilihan pon susah... Hajat di hati nak beli daging masak hitam, hermmmm hajat tinggal hajat je nampak nya...


Tapi kedai yang wajib aku pergi ade lah murtabak Pak Mat... Perghhh.. Murtabak die memang pemes lah... Memang sedap.. Walaupon agak mahal dengan harga RM3.50 sekeping, puas hati la kesedapan dan ketebalan nya... Tapi kalo nak dapat murtabak die ni memang kena beratur... Mase minimum paling cepat boleh dapat 15 minit... Mase aku beratur hari aku kne beratur lebih kurang 20minit.. Humaaagaih...!!! Time aku beratur tu, aku rase aku nombor 15... Tu pon buat dua barisan, kalo satu barisan mesti aku no 30 agak nya... Tak kesah lah, janji aku dapat makan murtabak ni...



Creampuff untuk Blogger Ni



Kami gerak dari Bazar dah 7.10... Member aku speed ketenya, sampai rumah member aku tu dah jam 7.25... Then Aku trus chow rumah aku dah 7.32... Fuhhh... Ngam2 lah kiranya sebab area tempat aku berbuka 7.33... Dapat jugak lah berbuka puasa dengan family di hari pertama puasa.. Alhamdulillah...

~KORN~

60 ulasan:

  1. putih je gmbr ayam rendng...lukis la...(kan pndai lukis...eh?)...daging msk hitam...ermmm, dgng kicap pon sodap....pemes pak mat...kim slm kt die...hihi

    #nyum3...dpt creampuff#

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak lukis, nnti ayat pon jadi kerbau... hehehe... saje nak promot pakmat kot2 dapat mentabak free.. hehe

      Padam
  2. hahahaha. kat tempat Ety pun semalam pi bazaar, nak beli murtabak kena beratur. murtabak tip top kampar :D

    http://etyhanafiah.blogspot.com/2012/07/murtabak-beratur.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. xpernah gi lagi bazar kat kampar... besh tak?

      Padam
  3. sama la kita korn 1st day buka sama ngan family

    BalasPadam
  4. paling menyerlah cream puff tu.. utk peminat cream puff... wooooo gulp!

    BalasPadam
    Balasan
    1. korn x minat pon creampuff tu.. sedap ker?

      Padam
  5. knp ak usya pic 1st tu mcm xdak apa2pon...blank putih jer..ker mata ak probs ni??aish..haha. bazar tu nmpak mcm dewan besar sekolah pon ada. siap kt lantai ada arrow, anak panah tunjuk jalan..betul ker apa yg ak lihat ini???

    BalasPadam
    Balasan
    1. mata ko x probs... memang ptih je.. haha.. tmpat ni sebaguna... dewan boleh, parking boleh...

      Padam
  6. tak suka makan murtabak. hukhuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. rugik la x suka.. pebret kottt

      Padam
  7. memang bersesak la bazaar kalau hari first kan .
    puasa ni tak makan mertabak lagi .
    nanti petang beli ! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. beli jgn membazir ye amira.. =)

      Padam
  8. aku sampai hari ni tak sempat nak ke bazar.. hari ni aku ingat nak ke bazar la.. ko punya pasal lah ni... aku ingat aku nak cari bakal bini sekali la..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. elok lah tu, nanti lepas raya boleh kawen trus.. kah kah kah

      Padam
  9. hari pertama memamg kat mana2 pown dan apa pown laris jualanyer Korn

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh ye ke.. patut lah pun habis sold out kat sini...

      Padam
  10. meriahnya..belum berkesempatan nak ke bazar ramadhan lagi :)

    BalasPadam
  11. aik ko punya bazaar ramadhan dalam dewan ke?ada tak ko pasan time2 ko carik juadah.. pacik ngan macik yang jual tu dok men bedminton

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni mcm dewan terbuka laa... ade je dorang men bedminton.. dorang gune ayam golek buat shuttlecock.. bukan kata maen bedminton, rugby, futsal, bola jaring, tenis sumer ade...

      Padam
  12. x sempat lagi pergi bazar.


    cream puff my feveret, sedapnyaaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. febret lala ke? nnti beli utk korn sikit.. hehehe

      Padam
  13. dugaan..huhuhu..
    itulah mak xbagi pergi nak pergi jugak

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe.. skali skala balik kampung nak gak pergi bazar kat kpg

      Padam
  14. cik fadh blom sempat singgah mane2 bazar lg sbb setakat ni mkn meriah je..haha hr ni la kot bru nk singgah bazar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. okei cik fadh.. jgn membazir plak yer.. kontrol nafsu makan tu.. hehe

      Padam
  15. hang sebut ayam rendang ...telan ayaq lioq aku time ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. mane ade sebut ayam rendang lah.. rendang ayam ade lah.. haha

      Padam
  16. adoiiii.. cream puff tu kalau dpt makan 5 ketul kn best....
    =)

    pesanan bila en korn tu on9 :
    salam ziarah encik korn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalu 5 ketul dah best, ape kan pulak kalo 10 ketul.. hehehe

      Padam
  17. weh korn, balik kg tak cakap kat aku.. arena square kt kuala tu area mana eh? salu g kuala tp xtau mana tmpatnye

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh, baby org kuale ke? kat arena square la... xkan org kuala x tau arena square area lembah.. tepi sungai perak...

      Padam
  18. Huhuhu.. rndang ayam mmg sdap woo!!
    berdondang syg perut nie.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. wuuu sedap nyee wuuuu... hehehe

      Padam
  19. orang selalu g bazaar tuu dalam kul 5 cam tuu....huhu.....tahun ni posa tak pergi lagi bazaar...kalau pergi msti nafsu makan membuak buak....kalau boleh semua nak beli...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu lah kan.. kalo boleh semua nak beli...

      Padam
  20. bazar ramadhan biasa la..mmg sesak ngn org. mesti sakan korn berbelanja kan? mesti rambang mata tgk juadah best

    BalasPadam
  21. untungla berbuka ngan family..sob3.. sarah maybe sempat bukak ngan diorag sehari before raye..huhu

    BalasPadam
  22. korn org KK ke? gilerr xsgka hehee...
    korn bila nk PM k.shida nih...

    BalasPadam
  23. Rendang ayam buatan mak memang fevret bro...
    sama kita ....
    Aku memang malas nak g Bazar Ramdadhan kalau tak dipaksa...malas sebab nak cari parking..huhu

    BalasPadam
  24. Sesak sangat tu...tapi apa yang saya teringat tulisan korn ialah berbuka bersama keluarga. Terasa sayu pulak. Sebab masih terlalu sibuk sehinggakan tidak berkesempatan untuk berbuka bersama keluarga.

    Insya-allah akan mengambil peluang nanti balik kampung. Seronok tu berbuka dikampung.

    BalasPadam
  25. hahaha..kesian ko korn..neelopa pandai wat sphagetti sambal belacan n mousse durian belanda bersos karamel je..xpandai bab2 rendang ni..so biar dia jd bini aku je la,hahha :P oh my neelopa..

    BalasPadam
  26. tak pergi lagi bazaar ramaadhan tahu ni. haha

    BalasPadam
  27. penoh tu org kt bazar ye..sanggup beratur sebab nk beli murtabak..haha janji dpt ye

    BalasPadam
  28. rmai gila! klo dh ramai cmni meriah mcm2 nk beli..haha

    BalasPadam
  29. berbaloi lah kalau tebal, standard la RM3.50 tu, tak mcm murtabak kat kuantan, rm6 paling murah. tapi org ckp sedap

    BalasPadam
  30. wahhhh! murtabak itu menu kegemaranku :D

    BalasPadam
  31. memang best pun balik bukak pose kat rumahh :))

    btw , gambarctu mmg kosong eh ? hahaha

    BalasPadam
  32. perghhhhhh. sedapnye cream puff ade stoberi. ;)

    BalasPadam
  33. mcm sedap je creampuff tu...siap ade styoberi

    BalasPadam
  34. xpernah sampai lagi kk.. insyaAllah one day :)

    BalasPadam
  35. kat sana mmg payah nak cari parking. kalo nak senang, kena gi awal.

    BalasPadam
  36. ehhh....kuala kangsar kampung Nieda,selalu jugak g bazar kat sane, bile abis puase dalam raye ke3 ke4 kat situ kadang2 ade jual barang2 murah macam bju,alat tulis and lll.memang best

    BalasPadam
  37. kuala kangsar? huuu dah lama xbalik kampung aku kat sana. org kuala rupenya kau ni. haha

    p/s: aku reti masak rendang. agak2 aku lulus x nanti nak jd auww auww kau? hahahaha

    BalasPadam
  38. kg kuala kangsar? oohhh.. mmg best pun berbuke ngan family..meriah...

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...