PENUNGGANG MOTOSIKAL

Hype..

Heyy.. Kalo kamoo penunggang motosikal, baik bace ni. mungkin sedikit sebanyak membantu kamu di masa emergency. Hehe.. haku nak story sikit ni pesal minyak... Kengkadang pengguna motosikal ni  sajer tunggu minyak da kosong baru nak isi.. Btul kann? Alah tok sah nak nipu haku laa, haku pun bawak moto gak.. So haku taw ler....

Al-kesah nyer cam ni, aku baru la balik umah kak aku nie. Sembang pnya sembang terkeluar lah cter anak die ni... Anak dia ni nama nya Amar. Anak buah aku la kira nye. Umur 13 tahun a.k.a form 1... satu hari die bawak moto, then tetiba minyak habis... Nak tolak jauh lagik.... Amar ni bukan la taw sangat pesal motor ni... Ape lagik? Kalo kamoo pk2 kan, ape korg akan buat kalu habis minyak?

Sesetengah org akan tiup lubang minyak tu kan... (sape yg taw jer nie)... Dan kebiasaan nye kamoo mesti la akan tolak sampai ke kedai minyak... Aku pon akan tolak jer sampai kedai minyak kebiasaannya... Tp Amar ni tah mana dtg idea nie, pg masukkan air mineral yg ade dalam moto 2 kat lubang tagki minyak 2.... Then kamoo rase what happen..?

Fuhhh moto 2 boleh hidup beb, sampai umah moto 2 steady boleh jalan lagik.... Hahaha.... Gelak2 aku sembang ngan akak aku... Then xlama lpas 2, moto 2 kne hantar bengkel la untuk cuci balik enjin 2... So 70hengget plus plus la melayang...

Btw, Kalu next time kamoo juga terkena situasi macam ni terutama di tempat yang gelap, or tidak selamat, dan tambahan pula kamoo ni seorg penakut, why not kamoo buat cam ni dari sesuatu yg x di ingini terjadi pada kamoo kan? Hahaha... Hokeyh itu sajer....

5 ulasan:

  1. terbaik..tapi mampuih la..wit melayng

    BalasPadam
  2. eh isi air moto boleh berjlan eh?hehe emy xta pon :)

    BalasPadam
  3. vromm.. vrommm..p ulas je kalo na bwa moto

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...