HAKU MEMANG STREESS..!!

Hype....

**Entry ini panjang.. Jika kamoo x berminat, jangan lah bace....
Entry ni adelah sambungan untuk entry yang ini...

Memang hari ni adelah hari yang haku teramat2 lah stress... Kenapa? Huh.. banyak btul dugaan hari nie....

STRESS 1. KESILAPAN FOTOSTAT HANDOVER DOCUMENT (HD)
Around 9.30 pagi, haku da pergi ke satu kdai fotostat, untuk buat hard kaver. Eh.. hard kaver da siap, tp ade kesilapan kat content. sebab bahagian QAQC  HD die tak highlight...  Lepas tu aku balik lah ke opis, bos aku ckp nak guna HD tu sekarang?
Huh... mane boleh.. aku baru balik, dah nak kne pergi balik... Aku cpat2 call org kdai 2, Tp org kdai 2 da buka salah satu buku 2.... Herm.. xboleh nak buat ape la... Die kate lpas Smbhyang jumaat boleh ambil..... Mase ni baru jam 10.30....
(sambungan kat bawah)

STRESS 2. OFFER KERJA BARU YANG MEMENINGKAN AKU BUAT PILIHAN
Herm... Lebeh kurang jam 11.00 pagi,dok haku sibuk2 buat kerja, ade satu number misteri call. number nye 012-344++++, Haku jawab dan die perkenal kan diri dr **** ********. Ohh.. aku ingt tempat aku interview sini dulu. Sebenarnya haku apply keje ni melalui Jobstreet pada bulan Mei yang laloo... Then di panggil interview selepas raya, iaitu september yang laloo.. (lama kan mase yg di ambil untuk aku di interview)
So ni da 3 bulan lah, aku ingt kan mmg x dapat kerja 2, sbb da lame sgt xde feedback, tp hari ni baru ada.... Kerja tu kat kL, mmg tempat port lepak member haku la sane.. kat penang ni, xde sape member aku....  Tapi aku dah selesa kerja kat penang nie.. Tapi aku nak kerja kat kL.. Tapi aku nak dok kL, tapi kerja kat penang ni da biasa, tapi kat kL hari sabtu xpayah kerja,,.... Arghhhhhh... aku da pening pk..... (aku perlukan masa untuk fikir pasal nie)

STRESS 3. DRAWING CLEAN ROOM YANG SILAP
Jam lebih kurang 11.30, bos aku cakap Mr F** H**(FH), nak jumpa aku, sebab drawing yang aku buat salah... Arghhhh... ape pulak la kali ini....Xlame lpas 2, FH pun datang.. katanya bilik clean room yang aku lukis salah, tiang lari... partition lari.... Semua lari... (dah tau lari, kejar je la, 2 pon nak ajar, tp die cina, aku x reti berlawak dgn org cina)....
Ekcelli, drawing 2 memang salah... Tapi salah bukan lah di sebabkan aku... Tapi drawing asal yang salah, sebab lukisan tersebut x mengikut grid yang btul... Aku da explain kat bos, tapi arghhhh.... Haku dah agak yang satu hari nanti, memang isu ni akan bangkit, dan hari tersebut adalah hari ini... Ape lagi, tadik pkul 11.50 Haku kne ukur balik clean room tersebut, dan redraw semula dan ejas bagi ukuran sume... Perghhh... amik masa 2... Bila aku nak buat? Xde mase la skrg nie...
Tp die urgent nak gune.... Esok sabtu cuma half day sahaja... Ahad, cuti krismas.... Isnin cuti replaced krismas... Selasa dia dah nak.... Aku nak OT? huh... Mintak maaf lah... Company aku xde istilah OT... kalo kerja, x di bayar... So baik aku xyah kerja OT kan... Buat ape aku nak baik sangat kerja Tambahan nie... AKu kerja untuk duit... bukan untuk kerja kebajikan...  tgk jer la macam mane aku nak setelkan nanti.... Nasib baik kerja ukur 2 habis kul 12.30... Dah la hari jumaat....

Dalam fikiran aku da pening ape la nak buat... byk sgt kerja hari ni nak kne pk..... HAti aku x tenang langsung... pk HD, pk krja baru yg best ke x, pk drawing nak siapkan.... Jam 1.10 pergi masjid... Nak masuk masjid pon hati x tenang.... Ya Allah... Dugaan dunia betull....
Then lepas haku amik air sembahyang, dan duduk dalam masjid, Alhamdulillah hati aku jadi lapang sangat2.... Memang aku tenang duduk dalam masjid 2.... Sungguh mulia rumah Allah nie.... Semua masalah aku 2, dapat aku lupakan seketika...

***(Sambungan stress 1)
Lepas makn, kul 2.30 kot, aku trus pergi amik HD tadik, dan trus balik kasi kat bos... Bos kasi la kat owner project... Hermmm... Ade salah lagik rupanya... Susunan dalam HD tu, x mengikut content di tetapkan.... Ishhhh.... Sesedap mulut jer bos cakap "Amat, U pergi kedai ini balik, suruh die betulkan balik"... Fuhhhhh... sekarang jugak ke bos?...... Herm... aku ni kuli jer, so terpaksa la dgr ape kate bos kan.... Otw  ke kedai aku pk dalam hati "Herm... kalau la aku ni  bos"....

Terpaksa la aku menebalkan muka masuk kdai potostat 2, naik malu da 3x jumpa org kdai 2... Asyik2 muka aku jer..... Nyaris Ensem...hahaha... Spnjg aku kerja kat company ni, ni la kali pertama aku buat hard kaver kat kdai nie.. so aku x tau la harga pasaran sangat... Fuhhhhh.. Memeng mengejutkan aku apabila harga nya RM1026.60, untuk 4set... Tebal satu set lebih kurang 8cm..... Mahal gilerz... So aku kne cramah la dgn bos, bla bla bla bla...... Xpe lah... Asalkan jgn tolak gaji aku, sudah la... Sekurang2nya aku dapat learn something from this incident... Next time aku kne print sendiri, then buat 4set.... Aiyokkkk....... Rabu ni aku kne lagik pergi sane untuk ambil buku tersebut... Aduhhhhhh.......

STRESS 4 : RASE LENGUH KAT BAHAGIAN BAHU DAH BEBERAPA HARI
Haa... yang ni plak aku xtahu la knape.... Hari tu aku pergi Langkawi mase hari Isnin dan Selasa... Then hari Isnin, masa kat Langkawi 2, aku rase lenguh sgt kat Bahu nie.. Aku start terasa pd waktu nak malam dah kot. Xpe lah... ingat kan lenguh bawak beg sling kan... Then selasa, aku bwk jgk beg sling 2, Cam biasa lenguh jugak lah... Ye lah xkan la nak tinggal plak beg 2 kan...
Rabu aku da balik Penang, sakit gak Bahu... Xpe la aku pk Sehari dua lagik ok la 2 kan.... Malam rabu 2 aku rase da ok sikit2.... Khamis aku bangun tidur, rse sakit balik...  Ptg khamis aku rase da okey balik..... Bangun pagi jumaat aku rase sakit balik... Ptg Jumaat pon same...... Aduhai... Knape pulak nie... Aku bukan xnak makan ubat, Yer mmg la aku x suka makan ubat, Tapi aku xnak membiasakan diri dengan ubat sebenarnya....
Dalam mase yg same, aku cuba kaitkan dunia realistik dan dunia *******.... Aku bukan lah xnak percaya kepada perkara2 sedemikian, Tapi......... Kamoo pernah tgk cerita Thailand x? Tajuk nye The Shutter....? Haku ade jugak pk ade ke ak jadi mcm die jgk saluu sakit kat area bahu ni? Atau aku ade wat silap mase kat Langkawi dulu? Meremang jugak la mase haku tulis nie....

## Hurmmm... Sume ke'stress'an aku da tulis kat sini, dan harap2 haku dapat tenang lah sikit hendaknya....
## Sorry no pict for this entry.. Xde mood nak masukkan..

~POPKORN~

11 ulasan:

  1. woah..mcm2 hal b'laku..sian nye

    BalasPadam
  2. haku,,jgn stress sngt..g amek air smyg.hehe :)

    sabar tau..sesungguhnye sabar tue indah~ chewah! haha kalau decide keje kat kl boleh bnje emy! haha

    BalasPadam
  3. jangan lah stress2 popkorn. chill beb.. haha

    BalasPadam
  4. bwk2 bsabo ye...huhu..ade hikmah tu..:)

    BalasPadam
  5. betul2 stres ni . bersabar la yea . ape yg trjadikan ade hikmahnya :)

    BalasPadam
  6. wah hebat dugaan!! ade hkmah dsbliknye ..sabar k..

    BalasPadam
  7. itulah dugaan kerja..
    lama-lama nanti expert ler tu...hehehe.
    Kerja initime sibuk ...sibuk sangat..
    time rilex...rilex sangat..
    Tapi nasib baik ada blog boleh luahkan perasaan..kekeke

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...