ALA2 DISKAVERI CHENEL ~LUBANG MISTERI DI DUNIA

Hype.... 

Kali ni nak kasi kamoo2 info sket.. Malas nak merepek dah... Mungkin lah ramai yg dah tgk lubang2 misteri nie... Tp haku nak review satu lubang nie yang haku rasekan sangatlah misteri... Haku pernah la dengar sebelum nie Lubang ni... Nama lubang ni :

MEL HOLE
Mel's Hole ni sebenarnye lubang yg berada di satu bahagian dr bandar kecik di Washington bernama Manatash Ridge.... kirenye dekat la jugak dengan rumah aku... Lubang ni di pertemukan oleh Mel Waters. Sebab 2 lah nama lubang ni Mel's Hole sempena nama org yg jumpa lubang nie.. Time die ni jumpa lubang nie, aku x follow die, sebab haku gi mancing kat Sungai kampung haku kalu aku ikut die, mugkin lubang ni jadik Melkorn Hole... Diameter lubang ni 9 kaki. Tinggi aku lebih kurang 5 kaki 9 inch...

Kenapa lubang ni misteri...???
Kerana lubang ni tidak berpenghujung....!!!!

Bagaimana die buktikan bahawa lubang ni tidak berpenghujung???

1. Selepas lubang ini di jumpai, org kampung menjadikan lubang nie sbg tmpat buang sampah. dan ape yang peliknye, sampah yang mereka buang tidak di dengari manyentuh dasar... Haku x pernah buang sampah kat sini, sbb rumah aku pun ade tong sampah.

2.  Mel mengukur sendiri dengan tali rapia pancing. Tapi selepas 80ribu kaki, Mel masih tidak menemui dasar nye... Then aku pg ukur dengan pembaris, pon x jumpa penghujung nyer...

3. Mel menghumban sebuah tv rosak ke dalam lubang tersebut, tp x dengar bunyi sampai ke dasar...

Kedua2 lubang ni nampak macam lain jer kan... Tp haku pun x tau lah knape... Biar lah die jadi misteri jugak..... Hokeyh...

Sekarang kamoo layan jer pict lubang misteri kat dunia nie... 


The door to hell - Uzbekistan
Kimberly Hole - Afrika Selatan
Glory Hole - California
Bingham Canyon Mine - Utah
Great Blu Hole - Bezita Belize
Mirny Diamond Mine - Serbia
Diavik Mine -Canada
Sink Hole - Guatemala
Lubang misteri Menyerupai Gua besar - Antartika

Okeyh.. cukup la 2... nanti sebelum haku merepek lubang2 cacing plak. Hik hik hik.. Hokeyh..

~POPKORN~






9 ulasan:

  1. Wah ada gak lubang takde penghujung... Pelik tapi benar... :)

    BalasPadam
  2. 1st time hamba dgr ni..thanks!

    BalasPadam
  3. nice info ! ni kalo org bunuh diri, o dibunuh campak dalam ni smpai bila2 xkn jumpa mayat die..eh sat ! asal dorg xtutup ek lubang ni ? kan bahaya tuk org ramai..ish !!

    BalasPadam
  4. nice sharing! tak penah taw pulak =.=

    BalasPadam
  5. secret ash : pelik kan... misteri sungguh rase nyer.... ntah2 kemana la pg nye lubang 2 tembus...

    gr33ny : welcome...

    ct mawa : yerpp.. kuasa yg maha Esa...

    Cik Fadh : Nanti hujung minggu ni kalu korn cuti, korn pegi tutup lubang ni dengan daun keladi okeyh?

    zareliqa : and now kan dah tahu....

    cik tikah : scary ke? mane ade la.. lg scary cter scary movie.. hehehe

    BalasPadam
  6. cuba terjun dlm lubang tu nak tau dalam mana

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...