SEGMEN BLOGLIST KERI : Sebarkan Walau 1 Ayat

Hype...

This morning aku tertarik dengan satu segment Keri Ikhwan ni iaitu 'SEGMEN BLOGLIST KERI : Sebarkan Walau 1 Ayat'.. walaupun nampak simple tapi best taw.. Banyak manfaat yang di perolehi dgn mereka yg join segmen nie..

Based on rules, ak kne letak banner ni... =)
Taadaaa....

So aku pun nak share la gak ngan korang ayat semangat aku mase skolah2 dlu, n mase aku on college dlu...

"NOBODY WILL FORCE U TO SUCCESS, EXCEPT... YOU...!!"

Ok.. terjemahan nya dalam bahasa Melayu,
Tiada sesiapa akan memaksa awak untuk berjaya melainkan awak sendiri.!!

Based on the sentence yg aku reka sendiri nie, fahamkan kalo kita nak berjaya, kite kena la bermula dari diri sendiri. Memangla org sekeliling spt cikgu, ahli keluarga, rakan2 dah support, so yang melakukannye adalah kita sendiri kan.....

So dulu bila aku bangun pagi, rase malas nk g class.. aku akan ingat la kata2 ni.. siyess...
Kalo aku malas buat esignment aku ingat la kata2 nie...
Kalo aku da rase mula bosan buat sesuatu ,aku akan ingat kata2 nie...

Thank You..

~POPKORN~


11 ulasan:

  1. Thx join... simple tapi sangat bermakna.
    Intrinsic motivation (motivasi dalaman) adalah pendorong utama kejayaan kita. Kita adalah kunci kejayaan kita sendiri.
    Extrinsic motivation (motivati luaran) Cuma faktor yang boleh mendorong motivasi dalaman tapi kalau sendiri tak rela, cepatlah kita bosan dan mudahlah untuk putus asa.

    BalasPadam
  2. thankz Mr Ikhwan...
    I agree 100 percent wif ur comment..
    nice segment from you n enjoy to share wif evryone....

    BalasPadam
  3. rajin btol mr.popkorn jrn join segmen . hehe
    harap sudi jawab tag ;)

    http://tibit2babyboom.blogspot.com/2011/11/baek-balas-tag-cepat-sebelum-dpt-triple.html

    BalasPadam
  4. adk igt kata2 semangat tu dlm surat abg dulu..hehe..tp srt tu ntah hilang kemana..anyway thank k..:)semoga lbh bersemangat bila bekerja yeah..

    BalasPadam
  5. asslmkm!!
    hamba setuju dgn kata2 tu..
    mana mungkin sebab orang lain kita boleh berjaya kalau bukan diri kita yang berusaha

    BalasPadam
  6. http://ceritasukadukasaya.blogspot.com/2011/11/segmen-bloglist-keri-sebarkan-walau-1.html

    BalasPadam
  7. http://anisaida97-hidupkuduniaku.blogspot.com/2011/11/segmen-bloglist-keri-sebarkan-walau-1.html

    saya pun join segmen ini jugak....

    saya setuju dgn ayat awk di atas :)

    BalasPadam
  8. saya sokong dengan kata mr popkorn kat atas tu :)

    done follow blog yu ..thnks visit myblog..

    BalasPadam
  9. singgah dari segmen sama :)

    BalasPadam
  10. Thanks sudi melawat blog popkorn nie...
    Thanks jugak sape yg sokong kata2 atas 2..

    BalasPadam
  11. singgah dari segmen hok same..
    hehe kid's pun sokong gak...
    meh tengok blog kid's...

    http://kids-lerra.blogspot.com/2011/11/segmen-bloglist-keri-sebarkan-walau-1.html

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...