INGATKAN NAK WINDOW SHOPPING JER..

Hype...

Hokeyh.. maybe ade yg x tau lg amende la window soping 2... Window soping 2 maksudnye, kamoo usha2 belek2 barang, tapi x beli pon..... Ha itu la cadangan haku untuk memenuhi hari ahad haku yg xtau nak wat ape hari ni..

Tup Tup hari ahad haku bangun kul 9.... Adoii awalnyer... Herm... Dah xtau nak wat pe, haku bercadang nak window soping jer, almaklumlah dah hujung datang bulan ni paham2 lah..... Poket tgh kering... Target haku nak usha2 Beg jer...  Memang dr bulan lpas la dah nak beli beg nyer... Tp x jumpa yg haku minat...

Sampai je kat Perangin Mall 2 haku main parking ikut suka jer... Then the journey is begin...Pusing2 punya pusing punya pusing nak cari beg,  tp xder pon sampai la haku tgk ade satu kdai ni rmai giler org... Rupa2 nya tgh promotion less 50%.. Untuk 3 hari sahaja iaitu Sabtu Ahad dan Senin.. Haku pun masuk la skali usha2... Pergh.. ade satu jenis suar ni menarik perhatian haku.. Xperasan pun harge nye.. Sebab da minat haku usha cutting nye dulu, then baru aku usha harga nye.. Perghhhh... Rm99.90.. Nyaris ade less 50%. Try la kat fitting room. Alamak, x muat la pulok..

ni la name kedai yg rmai org 2.. Anak syarikat PADINI HOLDING.
Then cuba saiz lain. Dok pilih saiz lain, haku ader nampak satu lg suar potongan mcm lain.. Mesti cubaaa...!!! Kali ni cuba 2helai pulak.. Nampaknye, pilihan pertama haku xminat.. Sebab pilihan ke2 lg smart... tp kaler plak aku x minat... Kuar balik fitting room 2.. Kali ni aku pilih waner yg haku minat dan dua saiz yg berbeza supaya kalu x muat, haku da standby, xyah nak masuk fitting room sajer...

Kalau haku beli suar dalam, haku mesti beli baju.. tapi kalu haku beli baju, xpayah beli suar pon xpe.. Hehe.. Carik la sehelai baju t-shirt simple wane putih. Harga sblum less rm39.90..Masuk fitting room kali 3, baru la hokeyh... X cakap banyak, baju ng suar 2 ngam2 je ngan body aku. So haku trus jer pi kaunter letak barang. Ondeway nak gi kaunter baru la haku teringat duit x cocok lagik... Hermm.. Terpaksa la cari godek2 mesin ATM ntah kemane2...
mens slim fit pants

Pas haku cocok wit kat mesin tebu ATM 2, ade la plak dkat2 area mesin ATM 2 buat sale ptongan kaw2 punyer... sampai 70percent.. Fuhhhhhh..... Usha lagikk... memang banyak berkenan kat hati haku ni... Almakumlah, poket ng kering kena la bajet2 nak beli itu ini.... Akhirnya haku nampak beg yg aku cari2 dah pun jumpa....  Harga? Hermmmm harga asalnyaRM179.00..  Perghh.. mahal gilerzzzz... Memang aku xkan beli... Tapi nyaris la ader less 70%...  So dapat la murah jadik rm53.70.. Haha... skrg ni plastik beg kne beli kalu nak bungkus. Memang aku x beli ah.. So mcm biasa, pas beli haku trus jer pkai beg 2... jimat 2 kupang.. Hahaha...
Beg JOHN LANGFORD

Alamak.. bajet da lari.. baju ng suar x bayar lagik.. dlm wallet tggal RM65 jer... Patah balik pergi kdai tadik, haku nak bayar la baju ng suar tadik... bile haku kira2 kasar, mcm x cukup jer... Hukhuk... Sian nye haku... baju 2 aku terpaksa cancel dan beli suar nye jer... Xpe ah... Lenkali haku beli baju nyer plak.. Hehe...

Sekarang duit haku da tinggal habuk sementara nak tggu gaji akan datang..Herm... Makan meggi je lah jawabnye..  Tengok lah.. Dari nak window soping jer, abis sumer haku bedal... Xde istilah window soping hari ni, sebab, haku beli barang yg aku ushaa... Huhu...

*Akibat dari soping hari ni :
1. Belanja makan haku larik sampai hujung bulan.
2. Haku kene saman sebab parking merata ikut suka hati dan kertas saman 2 plak hilang. aku nk byr cmne?

~POPKORN~

11 ulasan:

  1. pengajarannye,,, sila jgan window shopping pada hujung bulan,, hehehe.. shopping je trus time awal bulan,,, senang,, :D

    BalasPadam
  2. huh..bnyk dugaan bila dah keje erk..nk beli apa2 kena fikir dulu masa akan dtg..bnyk pngajaran yg ainun belajar dr abg..hee..

    BalasPadam
  3. shopping kalah pompuan ni..hehhe

    BalasPadam
  4. suar tu aku suke..waahh..kemain ko kn..hik3

    BalasPadam
  5. mujahidah : kalo soping awal bulan, nnti soping berlebihan lak.. huhuhu

    ainun : da keje, sumer kne bajet sniri2... mane leh nak harap duit org lain dah... blajar ye la sng.. xde duit jer, calling2 mak ayah.. huhu

    greeny & ct mwa : ape. ingat pempuan je ke nak soping... huhu

    ekkem : mesti ar lawa, kalu x, xkan haku beli... xde la sampai 3x masuk fitting room...

    hawiz : ko xnak join aku soping..? haha.. mai la penang..

    BalasPadam
  6. untunglaa dapat window shopping...kah2

    BalasPadam
  7. untung la..orang 2 makan megie ujung bulan..padan muka..haha..pinjam beg boleh..

    BalasPadam
  8. wuahaahaha giler shopping dak korn ni rupenyer !

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...