OPERASI PINDAH RUMAH BESAR-BESARAN

Hype..

Ehh.. Dah hujung bulan sudah.. Bulan Jun ni hari terakhir aku stay kat rumah ni... Kerana start bulan Julai aku dah nak pindah rumah baru... Jadi hari ni kan Sabtu, aku kena la keluarkan semua barang2 aku ni.. Sebenarnya aku dah packing sikit2 start hari rabu lagik... *Tajuk entry ni macam x kena jer...


Aku x kesah sgt sebab barang aku x banyak sangat.. Barang paling besar pun cuma katil jer.. Alaa katil yang baru beli tu.. Yang plastik pon tak tanggal lagik tu... Hahaha... Yang lain2 aku boleh angkat sikit2... Jadi ade sesape free hari ni jom tolong aku angkat barang.... Hew hew hew...






*agak bersepah kan*


*kotak kiri dan tengah adalah sampah. kotan kanan je boleh di guna lagi*


Sebenarnya, rumah yang aku duduk sekarang ni, aku sewa dengan orang yang aku kenal melalui http://www.mudah.my/. Jadi hubungan aku dengan mereka yang tinggal di rumah tu okei2 saja.. Tapi aku kurang selesa sebab kalau aku nak guna barang dalam rumah tu agak serba salah... Kalau nak masak pon kne fikir dua ke tiga kali nak guna garam gula belacan dan lelain...







Okei di rumah baru ni, aku akan stay dengan membe2 aku yang aku dah kenal lame... 4 orang semua nya.. dan sorang lagi tu tak konfem nak dok skali ngan aku ke tak... Nama kawan aku Faiz, Fikri, Sharil, dan Din.. Errkkk.. perlu ke nak mention name dorang?.. (*errr.. patut ke aku buat entry khas untuk bakal hosmate aku, x perlu kot).. Muahaha...


Okei lah sampai sini saje dulu, sebab petang ni aku nak all out barang2 ni... Pesal rumah baru tu, nanti2 aku update entry akan datang yerp... Okei... Kalo ade sape2 lagi nak join bloglist korn boleh refer kat ENTRY SINI..

~KORN~

99 ulasan:

  1. tu je ker brgnye? huhuhuh kalo aku bepindah,walaupun tukar bilik je,nah amik,barang mcm orang berkeluarga je,,,gedabak punya banyak,hahah anyway,,have fun kt umah baru..hope tak berhantu,hahaha just kidding..:) (eeuww.korn,ang ni jenis penakut ke tak ea?? hiihih)

    BalasPadam
    Balasan
    1. single x payah byk2 brg.. nnti susah nak pindah. tgk aku sng je..
      eh, ape kne mgena entry ni dgn penakut lak?

      Padam
  2. gud luck rumah baru bro.
    esok aku pun nak masuk rumah baru, sebab belajar -.-'' hehe...
    wish me luck untuk MBBS tu, cuak ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. goodluck bro..
      eh, ape lak MBBS tu? haha x sure lak aku

      Padam
  3. Balasan
    1. kan dah bgtau kat dalam entry ke oopet?

      Padam
  4. mcm best je duk rumah sewa, blh bljr bakar dapur..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. caadang nya cam tu lah.. tgh cri blog resepi skang nieh.. hehe

      Padam
  5. alah lah lahhh sonangnya jadik jantan kan, barang sikittttt jep, aku klau pindah mahunya kena guna lapan lori tayar patbelas, eh optimus kan adoo :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. patblas tyr? ang nak angkut skalo dgn2 ghumah ke weh..? hahaha

      Padam
  6. bila nak bukak plastik katil baru tu ? hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. cadang nak jual balik katil ni. tu tak nak bukak.. ade sape2 nak beli x?

      Padam
  7. slmt berpindah :) tpi sikitnya barang =,='

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasa la cik tikah.. korn kan bujang.. wat apa nak beli byk2 brg...

      Padam
  8. selamat masuk rumah baru.. pastu jgn lupa cari 'orang rumah' baru gk eh ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehh? len macam jer.. haha.. im 22 now.. still early

      Padam
  9. tu rr

    duk serumah ngn yg sebulu je

    baru best!

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah...
      senang sket.. selesa pon selesa,,,

      Padam
  10. senang je bila lelaki kemas uma na pindah, kalau perempuan, hmm. 40 kali ulang alik kot. contoh terdekat, hamba ni lahh. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha... ape leh wat... 40 kali ulang alik boleh kurus oo zera..

      Padam
  11. hahaha...aku pon knal hosemate aku dr mudah.my gak.. tp seb baek ok je.. aku slalu gak tibai je makanan diorg...ahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hosmate aku beza 10 tahun.. mcm x boleh nak ngam sbg geng... hehe.. tp x la sampai x bertegur

      Padam
  12. slmt pindah ye Korn.naseb baik barang sikit senang nak hangkutt

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe.. tu lah.. jom cendol, tlg korn angkat katil.. muehehe

      Padam
  13. pergh!!! pindah rumah?? kenapa ko tak cari rumah awek2 yang bujang? sewa dengan dorang sekali.. heh heh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Psstt boni.. jiran umah aku wanita bujang 4 orang.. hew hew hew

      Padam
  14. rumah baru,, kt mne?? murah xsewa???

    BalasPadam
    Balasan
    1. kat sg ara.. sewa standard la 4 ratus selepas nego..

      Padam
  15. okey la tuh,,pindah brg tak banyak pun..org laki sikit je brg,mcm kata zera eira..cer pmpuan yg pndah ,brg tak ingt bnyak..huu

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. ape lah agak nya brg2 pempuan byk2 ni yerp...

      Padam
  16. aku cari rumah melalui mudah gak..hahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye lah.. kat mudah kan senang...

      Padam
  17. huh sikit nye barang..good luck duduk umah baru ngan hosmet baru ye!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe.. okei thanks misyamissyou.. amboih pnjg nya nama. hehe

      Padam
  18. sikit je pun barang. pindah rumah la paling malas. penat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah.. tau xpe kan chic na...

      Padam
  19. kenyatan gambar no:2 tu yg kata "agak bersepah" tu aku kurang setuju la... sbb dia bukan agak bersepah tp memang bersepah.. ekekekekekeke.... jgn mara...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ekeke.. aku compare rumah aku ngn membe aku.. keadaan umah mmbe aku lagi dahsyat.. sebab tu la aku tulis agak bersepah je umah aku tu... ekekeke

      Padam
  20. Awat tak beli katil saiz queen hahaa...

    BalasPadam
  21. wah byk jugak barang ang...
    duk umh baru byklah cte baru ang lepas nie..ehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye lah tu.. kot2 dok rumah baru, ble membe2 da rmai, blog ni plak di abaikan.. haaa.. acaner tu?

      Padam
  22. selamat pindah rumah...
    kenapa tak call tadi,
    kalau tak boleh la tolong. hikhik. ;P

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe.. ekcelli esok bru angkat barang.. jadi sila pm saya no phone anda.. hehe

      Padam
  23. balas kunjungan...untung la barang sikit....cik siti hari tuu pindah, 2 3 4 5 kali jgak la angkut brang naik kereta...huhu.tadi ada tanya pasal "baskom" kan kan??? baskom tuu adalah besen....tau?? ala, yg tempat letak air tuu....mcm baldi,...tapi leper sikit.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. okei.. thanks 4 da feedback ye siti..

      Padam
  24. Balasan
    1. kak aida.. korn pindah penang jugak.. x jauh pon.. hehe..

      Padam
    2. oh ingatkan tadi pindah luar dari penang.. tapi ok la kan duduk dengan mmb satu kepala lagi meriah..

      Padam
  25. meh la aku tolong punggah sian ke ko kornnnn..kakakaka..tolong ade upah tak?? mih mih~

    BalasPadam
    Balasan
    1. sampai ati ang nak punggah ape yang aku dah packing... hahaha

      Padam
  26. bersih lah rumah mcm ni... hehe...

    "keep smiling"
    ^_^

    -Wan Niahix-

    BalasPadam
    Balasan
    1. bersih ke? ke bersih 4.0? hehe

      Padam
  27. bergumbire la hidup dirumah baru dgn katil berplastik tu utk tido mlm pertama. ehh? hahahaha:))

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. len macam je maksud nye tu bai? haha

      Padam
  28. pacikkk korn ~ sikitnyee barang anda . kalau ceekk ygg pndah 7 lory pon takk ckop nak angkat brng .

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha... gune la treler 22 tayar... kot x cukup lagi order 8 treler.. hihi

      Padam
  29. nampak mcm brg x byk jer bro

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg x banyak pon.. sbb baju2 sume dah xde dalam gmbr

      Padam
  30. selamat dtg ke rumah baru anda.. =) *cam umah 2 qiela yg kasi adiah je kan..haha =D*

    BalasPadam
  31. ok dah julao dah pun. kira dah [indah rumah la ni ye? selamat memulakan kehidupan br anda dirumah baru anda.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah.. dah julai.. tapi hari ni baru masuk dengan rasminya sbnr nya

      Padam
  32. sikitnya barang. kalau perempuan memang tak terkata banyaknya la pun adoi. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. jadik lah.. nak wat ape byk2 hidup bujang

      Padam
  33. selamat berpindah.. mesti sangat best dengan teman2 lama.. dapat la berkongsi belacan tanpa malu2 nanti ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe.. betul tu.. jom la makan belacan.. ehhh

      Padam
  34. yeah, pindah umah baru... azam baru... semua baru... patutnye, pindah umah baru, bini kene la baru ar... ahakz

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. betul gak tu kan.. bini lama pon xde, ni kan plak nak yg bru...

      Padam
  35. -___-



    gua pun nk pindah jugaklah~

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. ko nka pindah mana incik atan...

      Padam
  36. Balasan
    1. okai2.. akan di sampai kan nanti yerp cik elie.. hehe

      Padam
  37. ehh minyak rambut brylcream warna hijau. betulkan??? **cemana eja menatam brylcream ni haremm betei

    mishhh u korn. hahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. ah.. boleh la tu eja cemana pom. belaikerim pon boleh..

      mish u too dila.. hehe

      Padam
  38. perghhh. banyak eh barang. hehe. btw, slmt tinggl di rumah baru. XD

    BalasPadam
  39. sikitnye barang korn..
    brg eyqa duk asrama dlu lg byk rasenye..
    hehehehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. jadik laa... sbnr nya lagik sparuh dah pon di pindah kan brg nye.. =P

      Padam
  40. pehal sikit sgt brg kau der?aku pun bru pindah umah.penat!

    BalasPadam
    Balasan
    1. sikit je la org bujang.. hehe... bwk yg mane perlu jer...

      Padam
  41. selamat berpindah randah korn, haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. berpindah je la lala.. xde randah nye.. =P

      Padam
  42. selamat berpindah dan menjalani hidup di rumah baru..

    BalasPadam
  43. masuk rumah jgn lupa bagi salam bro..hehehe

    BalasPadam
  44. agak bersepah? errr..err..mmg bersepah pun :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. bersepah ke? Alaa.. tlg ar kemaskan.. =P

      Padam
  45. yahoo...dah dpt tngok korn..so jambuu..huhu (tiba-tiba)

    BalasPadam
    Balasan
    1. errr... jambu amende nye cenggitu.. rumah x siap ade laa.. haha

      Padam
    2. eleh..mata aku,sukew t r..jambu la tu apa lg..bersyukur lah,say alhamdullah...

      Padam
  46. seb baik brng x byk sgt kalau x jenuhlah time nak berpindah2 ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah.. kalo x jenuh la nak kne order treler angkat barang lak

      Padam
  47. yeyay ... korn pindah rumah baru

    patot kot mentioned pasal bakal hosmate . HAHA , kami nak kenal dorang gak . hew hew . :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha.. tgk la nanti kalo korn rajin akan korn updated pesal rumate tu yer...

      Padam
  48. Aku setuju Korn..kalau duduk serumah ini yang penting kena satu kepala.
    Kalau tak mesti kecik2 hati..pehhhh!!!
    Selamat berpindah..banyaknya barang kau....

    BalasPadam
  49. tajuk ko pindah umah?betei ke ni?ke tuan umah halau ko sebab ko musnahkan umah dia ngan party buih ni?bek ko ngaku!

    BalasPadam
  50. bilik kau dlm kategori bersepah ke? err kau tak tengok aku punya lagi.. hahahaha

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...