ESAH DAN ANAK NYA YANG PEMALAS Part 2

Hype

Ingat lagik tak cerita pesal Esah dan anak nya ni..? Kalau tak ingat sila kembali ke entry Esah dan Anak nya yang Pemalas Part 1.. Ni nak kira sambungan nye ke bukan aku pon x sure.. Layan je lah kalau nak layan... Kalau tak nak, tekan button pangkah merah kat bahagian atas kanan tu.. Har har har...


Kemain lagi Esah mekap2 tebal se inchi nak pergi knuri Seman. Bukan Seman yang nak kawen. Anak Seman yang nak kawen... Dah siap Esah bermekap, ape lagi, Esah kejutkan Mail yang membuta tak bangun2 lagi... Mail ni Anak Esah.. kan da bgtau mase part 1 yang Mail ni anak Esah... Kebetulan pulak Mail ni cuti hari ni...



"Hoi Mail, Aku siram jugak kau dengan air panas kang, Aku ni nak pergi kenuri ni, Cepat la hantar aku, nak jugak mak merasa naik moto Ninja Kawasakai kau tu, untung2 boleh nonggek depan Pak Jabit tu "

"Mak, Mail ni hensem, xkan la Mak nak ajak Mail pergi knuri tu"

"Hensem tengkorak kau, Kalu aku x kawen dengan Gerraldo Ibvolska tu, xde nye kau ensem cam ni"

"Amboi Mak, Taste kemain lagi"

"Hik hik hik, kau ni wat malu mak jer.. hihihi"



Tersipu2 malu Esah bila Mail cakap cenggitu... Ape nak buat.. Dulu Mase Esah keje petik timun kat ladang timun, tbe2 die tergelincir nak jatuh. Nyaris Gerraldo Ibvolska sambut Esah dari terjatuh... Gerraldo Ibvolska ni bapak Mail... Bapak Mail ni suami Esah la...







"Eh kau Mail, cepat la antar aku nak pegi makan kenuri ni... Malas betul lah kau ni... muke je ensem, tapi malas... Malas, malas, Malas..!!"

"Ewah2 mak ni, Mail bukan malas, kurang rajin je.. Tapi kan Mak, orang kata, kalau Anak malas ni mesti ikut sifat ibu die kan mak..."

"Aah, mak pon ade dengar, sape lah mak kau ye Mail, mesti Mak kau pon malas macam kau kan Mail"

"Mak Mail memang malas, ade ke nak pergi knuri sbelah rumah pon nak suruh Mail hantarkan naik moto. Isk isk isk.."

"Nanti pesan kat mak kamu, jgn malas2, tu lah sebab kau pon malas..!!"

"Baik Mak..!!"


Pssttt....!!!!! : Kamu dapat pengajaran ke dr cerita Mael dengan Esah ni?

~KORN~

31 ulasan:

  1. wakakaka....kelakar cte nie...pengajaran jgn lah mlas nnt anak jd malas jugk..hew hew

    BalasPadam
  2. sape yg malas sebenarnya? esah ke mail?hehehe

    BalasPadam
  3. the moral of the story: kemana tumpahnya kuah kalau tak ke dalam perut aku yang kriukk kriuukk lapo ni, muehehehehehehe :p

    BalasPadam
  4. singgah sini. tak paham ah -.-

    BalasPadam
  5. hahahahahahaha.. hadoi... cerita ko ni buat deria ketawa aku meruncing sampai tahap kepala aku sakit..hahahaha.. terbaekkk!! pengajaran dia, jangan jadi keluarga pening macam ni.hahahahaha

    BalasPadam
  6. yg penting anak dia hensem aku suka.

    BalasPadam
  7. hahahah.. jgn berketurunan malas nanti

    BalasPadam
  8. sure la best. Pengajaran? setiap kisah ada pengajaran..boleh ker mcm ni ? haha

    BalasPadam
  9. sakit perut aku la si korn ni

    BalasPadam
  10. buat aku senyum ptg2 nih ...

    BalasPadam
  11. hahahaha...rapat bebenor mak ngan mael ni ye...boleh bergurau2 kasor plak..hahaha

    BalasPadam
  12. ahahaha dasar M besar kat atas pale hikhik >_<

    BalasPadam
  13. hahaha, comel sungguh mak esah tu eh.. harap2 anak aku nanti ikut perangai pak dia la, dh mak dia pun lebih kureng mak esah je.. kehkehkeh ;)

    BalasPadam
  14. haha. lawak tol. btw, i'm following your blog :)

    BalasPadam
  15. muka ensem pun tak guna kalau malas..boleh ke gitu hehehe

    BalasPadam
  16. adui pagi2 buat wa gelak la lu nie korn.. terhibur gak la dengan cerita nie.. nama pak mail tu tergeliat nak nyebut.. pengajarannya jangan malas2 nanti anak pun ikut perangai. hehehe

    BalasPadam
  17. mak borek anak rintik. mak ketamn nak ajar anak ketam berjalan betul, tapi mak ketam pun,,,,jln x betul! uhuhuhhuuu

    BalasPadam
  18. pening akak nak faham dik.. gelak aje lah hehehe

    BalasPadam
  19. hahaha...oke sileyes wei kelakar part1 and part2...oo baru tahu ada motor nama ninja kawasakai ea..har har har..

    BalasPadam
  20. hahahaha . sengal jekk cte nyh . hihi . so funny :)

    BalasPadam
  21. Aku paham..moralnya Mail dan maknya memang malas...hahahha

    BalasPadam
  22. pening sikit aku ngan entri ni.. hahha baca 2x baru paham..

    BalasPadam
  23. mohon buat ubat anti malas. hahha:))

    BalasPadam
  24. hahah sah..memang sah... dua2 tu ..ergh,hahaha moral of the story,jadilah gila-gila,jgn jadi gila..macam aku,hahaha

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...