Alahai Henset Tu

Hype...

Sejak kebelakangan ni, laptop aku ni ade problem sikit kat bahagian skrin ni.. Tunggu masa nak lerai je nih.. Jadik semalam ingat na repair lah kat area Bukit Jambul ni.. Kul 4 petang macam tu, aku pon pergi sane, trus park kat parking area situ.... Sehengget dah harga parking moto skang nie...


Tak lama pastu ade sorang mamat ni tunjuk henpon kat aku.. Aku pon macam pelik2 sikit la... ingatkan nape.. Pastu baru aku teringat, ooo mamat ni nak jual henpon rembat la ni... Aku pon pergi la kat die nak usha henpon tu... Henpon Samsung. Aku x sure sangat model ape. Tapi yang pasti touch skrin, android. Lebih kurang macam Samsung Galaxy SL.


Aku pon tny ar, berapa hengget... Die cakap.. "500 je bang.. murah je sy kasi abang"... Murah kepala hotak kau 500... Ingat aku ni bengong ke... Aku fikir dalam hati je lah... Tapi aku memang x sure harga nset tu... Then aku trus blah, buat x tau je dengan die... Pergi mana lagik, pergi repair laptop tu lah...


*******

Aduhai. tokei kedai tu tak boleh plak nak repair laptop ni.. Hampeh btul lah.. Die suruh aku repair kat HQ Toshiba.. Malas betul nak pergi jauh2 kat Georgetown tu... Tak pelah, ade mase nanti aku pergi lah, tu pon kalo rajin... So, aku pon nak blah lah... Sesampai jer kat park moto...





Eh, ade lagik mamat jual henpon rembat ni.. ingatkan die pon dah blah... Boleh plak die slowtalk dengan aku...

Mamat tu : Berapa abang sanggup beli..?
Aku lah : 200 okeyh?
Mamat tu : Up sikit lah bang..

~Aku terus blah ke tempat aku park moto sambil bukak sit amik helmet, rupenya mamat tu follow blakang aku~

Mamat tu : Bang, up la 210 ke, 220 ke lepas beli rokok jer...
Aku lah : betul ni..? (Sambil dalam hati cakap, ingatkan up sampai 300 ke 400). Okei tunggu kejap saya cucuk duit. (Sambil letak semula helmet dalam sit).. 

~Aku pon jalan kedek2 nak pergi cucuk duet. Tiba-tiba....~

Aku lah : Eh, bagi aku check henset tu kejap

~Die pon On kan henset tu, kendian ejas amende tah pastu baru kasi aku, Demnn.. susah sket nak guna touch skrin tu.. Sebab xde experience gune Samsung...

Aku lah : Knape susah sangat nak gune ni.. Ah, henset rosak. tak nak lah... (padahal mcm ok ja)



Aku terus blah.. Nanti ape2 hal henset tu nanti lagi susah...Ish, pastu dah sampai rumah aku rase nyesal plak tak beli.. At least aku boleh jual kat mmber aku plak.. Muehehe.. Tapi bila di fikirkan balik, aku rase ni macam dugaan aku pada hari jumaat... Hermm ntah laa...kamu rase cam ne?


Psstt....!!!!! : Skrg aku dah guna Xperia Arc.. Tapi sekarang aku da minat gila kat Sony Xperia S.. Cemana ni?

39 ulasan:

  1. murah tu korn. Tapi, kalau rosakk? Haaa. Eh, da ok la sony tu. Den ni ta mampu nan pakai mahal2. Hukkkk.

    BalasPadam
  2. haaha senang cite beli dua dua sekali :P hehehe


    :: fiqa dahh balik untuk cuti sem ni tapi esok dah balik kem balik :( ::

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah Allah syg lu

    BalasPadam
  4. kalau jmpa org mcm tuh, x payah buang tenaga g layan. konpem tipu. hoho

    BalasPadam
  5. ko gila kat xperia S?ape kate ko beli baru.then,arc tu ko pass kt aku.

    BalasPadam
  6. haha nasib baik kat kedah ni park moto still free of charge. hehe abg korn jgn caya sgt la dgn mamat jual henset cenggitu. saya dah penah kena. guna tak lama mana pon. huhu

    BalasPadam
  7. tak payah beli pun tak pe . ok pe Sony Xperia Arc . samsung galaxy Ace2 tu lagi best ..

    BalasPadam
  8. guwa rasa elok gak ang x beli hp mcm memang x tahan lama..biasalah brg2 curi.ekeke

    BalasPadam
  9. kekadang tu handset curi je,sebab tu jual murah je.Mungkin.

    BalasPadam
  10. Lala jenis xleh guna fon mahal sebab selalu jatuh. guna sebulan je dah rosak. sebab tu guna fon nokia cikai tu je, hehe

    BalasPadam
  11. haha.cobaan.
    beli untg, tp kalu tak beli pon takpe.ngeh3.
    (^.^)

    BalasPadam
  12. guna 33 sekupang jek. agagaga:))

    BalasPadam
  13. Ntah2 yg dijual tu China punye Handfon.. Alike Samsung..

    BalasPadam
  14. kalau hp curik boleh tahan lagi bro, dibuatkan hp jenis cina punya. kategori celup, rugi sesangat, tak pe bro. tak dapat sekarang insyaAllah akan ada rezeki di hari yang lain. aku pun pakai nokia xpress music je ni.hahaha..lagi cikai

    BalasPadam
  15. jaa pun penah ditawarkan dgn enset oleh mat pit ni, selalunya diorang ada kt bank!

    BalasPadam
  16. JOM BACA SINI

    http://yayahnasake.blogspot.com/2012/06/jom-melancong-picture-picture-jerk.html

    BalasPadam
  17. xperia tu. NAL guna NOKIA xpressmusic jer.

    BalasPadam
  18. perghhh 200 je? memang kau patut menyesal tak beli korn..kehkeh

    kesian lappy rosak, aku paham sangat perasaan kau.

    BalasPadam
  19. xyahla

    kalau tepi jln byk yg menipu

    mmber aku dah penah kena beb :P

    BalasPadam
  20. alaa. hengpon tu pakai dua hari jak, then rosak laa tu. haha. nasib x beli.

    Xperia arc tu. hengpon mahal seh.

    BalasPadam
  21. Takpayah la beli , guna dua saat. entah-entah lingkup. Opss ;p

    BalasPadam
  22. aku,keypad henset pun tadak....

    BalasPadam
  23. ada sebab tak beli tu...mana la tahu dah beli2 sekali pakai rosak ke...huhu..

    BalasPadam
  24. tindakan bijak.. tak yah la beli hp rembat tu.... carilah yg halal... :)

    bb la beb.. bleh bbm.. haha.. yes. aku pun minat xperia... cun seh.. dia punye resolution mmg gempak.. LED

    BalasPadam
  25. nak beli hset best, cggih mcm org lain??jomlah join herbalife (:

    http://kisahdongengfatinadawiah.blogspot.com/2012/06/mau-sihatjoinla-herbalife.html

    BalasPadam
  26. pernah gak beli henset kat kawasan rehat lebuhray..murah RM200..rupanya kena tipu henset China..hehehehehe

    BalasPadam
  27. janganlah beli barang2 yang jual macam tu.. kalau rosak xde warranty.. buat susah je.. huhu

    BalasPadam
  28. Perhhh Perhhh...akan datang aku guna Samsung galacy ace plak. :)

    BalasPadam
  29. ohhh,jual la Xperia Arc tu. :) ha'ah kann,kat masjid jamek ari tu dok pak cik ne jual iPhone 4S.perghh.

    BalasPadam
  30. xpe KorN..tindakan yg bgos..jgn sokong kerja mereka yg tak baik..cewah..tiba2 jadi ustad don lak..haha

    BalasPadam
  31. elok juga tak beli..kot beli time nak guna tak boleh plak..rugi

    BalasPadam
  32. hehe bgus2..kdg2 tpon 2 bkn y ori pn dorg jual 2...kite trgin gak nk pkai tpon y cngih mangih tp... skang hnya mampu pkai y cap ayam jer =)

    BalasPadam
  33. korn tak yah le beli henset cenggitu, baik beli kedai kalo rosak de warranty. Hp sony sgt best kan..

    BalasPadam
  34. x baek wooo beli barang curik.. anda dikira subahat.. nasib x jd belik

    BalasPadam
  35. nsib baik bro x beli hset tu, mcm2 dugaan pd hari jumaat, erkk...

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...