PAGI-PAGI DAH LAYAN KARTUN

Hype...

Sabtu lepas aku tidur rumah akak aku, biasa lah hari cuti, pas Subuh mata di lelap kan semula lah... Aku port tempat tidur kat ruang tamu btul2 depan tb... Tepat jam 8 pagi, anak buah aku yang berumur 8 tahun bernama Fatin Liyana kejutkan aku... Mintak maap la aku na bangun... tengah besh menikmati mimpi indah yah ohsem, ade ke nak kacau aku... Haish....


Tak jemu2 Fatin kejutkan aku... Aku punya laa geram... tidur makin di ganggu ni... Aku sambil mata terkebil-kebil, buka mulut tanya "Fatin nak apa pagi2 ni..?" "Aten nak remote, Paksu tidur atas remote tu ha.." Eh sejak bila remote ni dok blakang aku...? Pandai pulak remote ni nak bergurau pagi2 ni...


Elok jer aku kasi remote, Aku tutup muka dengan selimut semula... Kendian, Channel 612 di buka... Eh x sure la channel berapa, tapi channel Cartoon Network.... Ni la bebudak sekarang bangun awai neng0k katun jer... Volume nye plak kemain lagik kuat nye... Haishh.. Nampak nye memang tidur aku xleh go on dah nampak nya... Tbe2 aku dengar lagu tema katun ni... Sila tekan play...


*
*

*
*
*

*
*
*
*
*


Aku pon ape lagi, tarik selimut sambil pandang2 jeling tv tu... Perghhh.. Ni kartun best ni... Lama kot da x tengok kartun ni... Laaa.. mesti kamu2 pon tau kan kartun ni... Yeah.. OGGY & THE COCKROACHES... Kartun sengal yang teramat2 sengal la bagik aku.. Budus + vunguk punyer kartun... Tapi aku tengok jugak.. Sebab kartun ni kelakor yang teramat sangat...


Karakter utama nya semesti lah Oggy yang wane biru tu, dan 3 ekor lipas yang macam hampeh tu.. Haha... Kartun selama sejam tu, aku tengok dengan penuh kusyuk.. Kah kah kah.. Aku pulak lelebih dari Fatin... Memang aku gelak x henti2 sebab keletah lipas2 bongok tu... Sampai akak aku pon tegur "Hoi, Kamu nengok kartun pon ghupe ni.."


Di sini aku nak perkenalkan karakter utama Oggy & The Cockroaches... Haha


Ni la Oggy, yang selalu menjadi mangsa kepada 3 ekor lipas yang tak berhati perut tu.... Haha




Tiga ekor lipas ni aku x sure la ade name ke tak... sekor gemoks, Sekor Tinggi, dan Sekor Pendek.. Karakter dorang ni memang best lah sampai buatkan orang sume bengang gilerzz...


Pada masa yang sama, aku terfikir, macam mana idea mereka tercetus nak buat kartun ni, Pastu banyak pulak idea mereka dengan setiap episod lain2... Memang kreatif la director nya berjaya buat orang ketawa terbahak-bahak... Ni la jadik nya bila aku dah lama tak tengok kartun, skali skala dapat tgk tv, kartun plak tu, memang enjoy abis.... Terus ilang mood aku nak tdur.. Ahaha...


~KORN~

32 ulasan:

  1. suka sangat tgk kartun ni. Cian kat ogy, selalu kena buli..huhu

    BalasPadam
  2. iayakk sis pon suka gila ..tp tak suka 3 lipas tu jahat kemain lagi..oggy so cute rasa nak sepak2 je muka dia laju2 haha
    sound effect cite ni best woo

    BalasPadam
  3. hehehhehehe..peminat kartun rupanya..sama ler kita

    BalasPadam
  4. lipas2 tu sgt jahat.
    tp de satu episod tu bile lipas tu dah tade.
    oggy carik2 jugak.
    hahaha

    BalasPadam
  5. amboi! pandai dah buka tv sendiri. haishh...

    BalasPadam
  6. korn boleh jadi watak lipas yg tinggi tu :P

    BalasPadam
  7. tak masal-masal aku bangun awal pagi esok nak tengok kartun ni. . haha. sengal je

    BalasPadam
  8. kih3 .. katun ni best sangat2 . dah lama ta tengok . hahaha .

    BalasPadam
  9. okee memag best .. tengok2 jer tajuk dia ogy n the cockroach trus menjerit happy .. favorete cartoon time kcik2 dulu mcm nie lah

    BalasPadam
  10. hahahahahahaha.. ko pun suka jhak kaatun ni????????hehehehe.. selain daripaada katun ni, cat n dog pun best gak..hehehe

    BalasPadam
  11. kartun ni dah lama tapi masih dalam ingatan

    BalasPadam
  12. kartun nie dh lama sm tak tengok..rindu..cte kegemaran kecik2 dulu..ehehe

    BalasPadam
  13. wuuuuuuuuuuu rindunya kat oggy

    BalasPadam
  14. waa suka giler tgk kartun ni. dulu siap wat ringtone lagi theme song dia. :)

    BalasPadam
  15. Aku hari-hari layan kartun...
    TV, anak aku kontrol...

    BalasPadam
  16. siyes best katun ni..hahahah..XD

    BalasPadam
  17. camner la ko leh layan si oggy ni weh hahaha

    BalasPadam
  18. benci aku ngan lipas2 tu.... geram!

    BalasPadam
  19. geram betul NAL dengan 3 ekor lipas tu..si kucing tu lak lembab semacvam jer.

    BalasPadam
  20. Salam..

    jangankan budak2 yg pagi2 da layan aku katun.. aku yg da besaq pun ikot sama,hak3.

    Salu,hjg mnggu, aku suka sgt tgk citer Justice League kat tv3. skrg dah ganti ngn Young Justice..watak hero2 lam Marvel gabung dalam satu kartun,best woo.

    Oggy ni pun,time kt tv lu, layan juga. Memang 3sekawan tu, cam shengal..hak3, sian kucen dua ekor tu, salu jadi mangsa.hehe

    BalasPadam
  21. 3 ekor lipas 2 nakal sgat! geram tgok..

    BalasPadam
  22. best kartun nh.. pet download bnyk :)

    BalasPadam
  23. saya suka jugak citer tu , tapi agak geli laa . haha .

    BalasPadam
  24. sampai muak hari-hari tengok cerita ogg, sampai dah hafal ;)

    BalasPadam
  25. aku suka tgok katun nih...tp aku lebih suka tiz zaqyah lar...

    BalasPadam
  26. padan muka ogy kena buli haha mmg sengal!

    BalasPadam
  27. kartun yg x snonoh tp aku pon suka layan gak

    BalasPadam
  28. best giler katun ni..slalu join anak buah tgk skali haha

    BalasPadam
  29. hahaha karton ni ker? ckj pun tengok juga kadang2... memang geram tengok lipas2 tu kacau oggy.. haha.. memang klakar..

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...