KANAK-KANAK PUN TAU APA ITU CHENTA

Hype...

Aku kalau boleh tak nak taip pesal cintun2 ni... tapi idea dalam otak ni cakap 'Korn, hari ni kamu nak ke tak, tulis pesal chenta, kalo tak, aku xnak kawan dengan kamu'... Tengok tu, otak aku siap boleh ugut aku lagik... kejam betul.... Xpe lah.. aku teruskan je lah dengan cerita chenta... Tapi tak nak lah citer chenta dah besau ni... jiwang sangat... Nak cter chenta masa kanak2 iaitu masa zaman UPSR dulu2 laa....


"Assalamualaikum, saya Inspektor Helmi"
"..dan saya Inspektor Eliza"
"Kami datang ni berkaitan kes dadah anak cik"
"Oh, silakan masuk dulu"


Di atas adalah salah satu babak aku mase sketsa persembahan hari guru 2001... Aku jadi Inspektor Helmi kot... masa ni darjah lima.. dan ape yang telah terjadi dengan kesah chenta ni? Pssttt... aku dah jatuh chenta dengan Inspektor Eliza... hihihi.. malu la nak cter... kecik2 dah nak menggatal... Semua orang tahu kot aku suka die, tapi xde lah sampai ajak kapel2... mase kecik2 mane tau kapel tu ape kan... semua tu minat..


Ape yang aku nak sampaikan, memang dari kecik naluri cinta itu dah memang wujud... Kamu perasan tak, sometime bebudak 3 tahun pon pernah cakap kat ibu nya, "Ibu, bila Aiman dah besar nanti, Aiman nak kawen dengan Eton"... See, memang perasaan dan naluri telah ade pada seseorang semenjak kecil lagi kan...




Sape pernah tulis nama cam kat gmbr atas ni..? Tipu la kalu x pernah.. Tapi kalu betul2 tak pernah, zaman chenta kamu mase kecik memang x besh la.. Huhu... See.. kecik2 dah gatai kan... Mase ni size tulisan dah la besar ya amat.. Ye la, kalu boleh nak nulis stok tekan, sampai 5 page pon ade kesan lagik... Zaman skolah rendah kena pakai pensil je. Nak kualiti bagus pakai 2B, pakai pen haram, tapi gedik gak nak pakai pen.. dah masuk skolah menengah, gedik pulak nak pakai pensil... kan kan kan...


Yang ni plak love calculator versi manual... gatai konon2 nak lihat berapa percentage kamu dengan pasangan kamu, konon2 kalau tinggi percentage, tinggi la jodoh nya konon.. padahal, hampeh belaka... Incase, kalu percentage tinggi, kecoh satu kelas... bluekk.. Hahaha... Jujur, sape pernah buat macam kat bawah ni...?




Disebabkan mase yang x berapa nak cukup ni, aku x boleh nak sambung panjang lagi cerita chenta kanak2 ni... Cukup la sampai sini saja yerp... Btw, aku nak ucapkan terima kaseh sangat2 kepada yang sudi baca entry2 aku.. Kamu memang sporting laa... Giv me 5.. Yeah.. Full stop..


Pssttt....!!!!! : Masih tercari2 ade ke tak yang sudi buat header aku... Hahaha... 

~KORN~

50 ulasan:

  1. ahaha. mnde kre percentage tu femes time skolah rendah lagi. haha. lawak ble ingt balik :P

    BalasPadam
  2. kORN zaman sekarang ni cinte monyet ke, puppy love ke tu sesuai dgn sume peringkat umur... sebab semakin lama semakin susah nak mencari cinta sejati kecuali DIA yg di atas sana ^^

    BalasPadam
  3. kira kalo ada perasaan chinta tu normal la ... kalu takde tu, errr mayat idup wakaka

    BalasPadam
  4. kanak2 zaman sekarang lebih advance dari kita..erm

    tp teringat dulu masa skolah kalau suke kat sorg tue cepat2 kira peratus konon nk cek ada kimia ke x ngan si dia..hahahaa

    BalasPadam
  5. terasa malu bila ingat balek semua tuu.. kuikui.. ^_^

    BalasPadam
  6. mcm best plak mse zaman kecik2 dlu...

    BalasPadam
  7. haha!! aku pn ada juga buat cmtu dedulu....eee klkar..hahaha

    BalasPadam
  8. amboii..ang..aku kecik2 tak tahu cinta tu apa..aku ingat cinta tu biskut yg boleh di makan sambil belari..nyum2 sedap ohhh...haha

    BalasPadam
  9. hahaha....jaa pun penah mengira peratus serasi ke tak ngan pasngan masa dulu-dulu...hahaha...mcm terkena btg hidung sendiri la pulak bila maca entry korn kali ni.

    BalasPadam
  10. aduiii

    haha

    cinta monyet je tu :P

    BalasPadam
  11. Adehh. Kira percentage tuu, malu plak bila piker. Mmg byk kali buat. Gila syok sendiri! Masalahnya, mesti salu buat dgn org yg kita minat. So, lg ramai org yg kita minat, lg byk la percentage tu kita kira. Hmmm, pastu compare2 mana yg lebih tinggi.

    Padahal, masa nak kawen, tade plak amek kira tu sume. Haha!

    BalasPadam
  12. kira2 percentage dgn kwn pon ad utk tgk keserasian...huhuk

    BalasPadam
  13. k taktau nk komen pa. haha tak penah bt semua tu. even sampai skang. klu boleh takmau kapel, nk kawen ja terus. eh kenapa p reveal ni plak? k ignore

    BalasPadam
  14. haha..pernah buat..:P

    p/s: header? dah cantekk

    BalasPadam
  15. haa , teya pernah main love calculator tu masa zamn sek ren . haha ,.... sukesuke

    BalasPadam
  16. ada betul gak entry ni. pernah main yg % tuh. rindulah pulak hahaha

    BalasPadam
  17. kah3. TERminat tu pernah laa kot. tp kalau smpai kapel2 mmg xdak laa. wakaka. tp skg ni budak drjh satu pun kapel. apakah?

    BalasPadam
  18. oke aku penah main yang kira2 % tu.. hahahhaha eh umo kalo baru 22 eh? kalo thn 2001 ko baru 11 tahun, so, skg baru 22 tahun la kan? hurmmmm

    BalasPadam
  19. yg percentage tu prnh wat waktu skolah2 dulu...haha kelakar bila ingt balik~

    BalasPadam
  20. haha..yang kira-kira kat bawah tu mase tecik2 kita selalu guna ..

    BalasPadam
  21. teringat masa kecik2 dulu..;)

    BalasPadam
  22. Umm!!! malu nak cakap!!hehehehe

    BalasPadam
  23. huhu, malunye sbb memang dulu dh penah buat semua tu.. kuikuikui..

    BalasPadam
  24. hahaha..rasa cm penah je..;)

    BalasPadam
  25. hahahahaha. yang kira percent tu memang da jadi kewajipan. tapi ternyata karut marut sebab tak pernah lekat.hahahaha

    BalasPadam
  26. yang kira kira tu pernah buat, hohihohi >,<
    bile pikir pikir balik, terasa agak sengal di situ :D

    BalasPadam
  27. huhu rasa entri kali ni lain sikit lah..style dia, ayat dia, haish haha
    tapi yg bab kalkulate manual tu mmg hampeh kahkah, gelakkan diri sendiri >.<

    BalasPadam
  28. penah je buat semua tu dulu2..kenangan silam yg kelakar haha

    BalasPadam
  29. err yg kira2 percentage tu penah la buat. kikiki.. malu sendiri bila ingat balik. :)

    BalasPadam
  30. chenta? apa itu chenta? hewhew

    penah main yg kira2 tu dolu doluu. skang dh lupe. hihi :D

    BalasPadam
  31. haha, teringat zaman2x chenta masa kecik2x dulu..
    ada jugak orang minat kat aku....haha
    skrang takde pun orang minat..

    BalasPadam
  32. uhuks terpaksa mengaku pnah buat . larik lu bro hahahah

    BalasPadam
  33. hahaha. yg percentage tu dulu salu main time sekolah. tp selalu tak percaya benda2 gitu. Rindu betul! haha

    BalasPadam
  34. hahaha ;D pnah ja buat dua benda ni ! kwn2 semua main , takkan takmau join :p

    BalasPadam
  35. zaman sekolah rendah , naik sekolah menengah tris lupa nakkire bnda alah nih

    BalasPadam
  36. hahaha, kira peratus kesamaan dari nama tu biasa org perempuan je buat :P

    BalasPadam
  37. remaJA YANG SELAMAT IALAH YANG CUBA ELAK BERPASANGAN KETIKA USIA MUDA, PERCAYALAH AKAN ADA JODOH ANDA..DITETAPKAN OLEH ALLAH. PILIH LAH YANG BAIK AGAMANYA YA..

    BalasPadam
  38. memori zaman kecik dulu2 he he

    BalasPadam
  39. pandai dah bebudak sekarang ne...even anak akak yg kecil pun..bila ckp ada makwe senyum gatal...sekarang lebih terbuka sikit kot..

    BalasPadam
  40. hahaha.. pernah buat semua kat atas tu.. tapi suka2 je takder la bercinta sakan cam budak2 skrg nih

    tersenyum je baca entry ni betul2 mengimbau kenangan lalu

    BalasPadam
  41. pernah gak main percentage2 tu
    hahahaha..budak budak
    ngok ngek betul

    BalasPadam
  42. haha..yang wat kire2 percentage tu dulu aku selalu wat. Bile pk macam ntah pape2 je nk kire2. Tapi tu kan kenangan zaman kecik2. Best..:)

    BalasPadam
  43. haha..calculator cinta tu tak dapat dilupakan..selalu buat time tecik2 dulu..konon konon kalau 97% tu cinta matiku lah..hewhew

    BalasPadam
  44. anak buah aku yg baru umur 5 tahun dah berangan nak kawin dengan artis si akim siap mimpi bagai

    *tak dinafikan, aku juga tergolong dalam insan yg buat perkara2 diatas tu hihi~

    BalasPadam
  45. NAL tak pernah pun tahu pasal permainan percentage tu ???

    BalasPadam
  46. oloolo comeyyy plak note tu....tapi ntah kenapa aku mmg suka sgt org nama aiman.....macam manje ajer bunyinyerrr

    BalasPadam
  47. yg love kalkulator mmg ade buat...hahhaa....

    header? nk cmne?

    BalasPadam
  48. ngahahahhahahahahahaha!! aku selalu wat yg kira2 nama2 tu, aduuuhaiiii pecaya beno mnde2 karut marut tu dulu :))

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...