NAIK BESKAL SAMPAI KAKI TERSEPIT

Hype...

Masa tu jam dah kul 6.50 petang, ape lagi abang aku start beskal nyer, akak aku dok depan, aku dok blakang... Jadik kami ni bertiga... Perjalanan nak balik umah agak jauh laa dengan kenderaan lebih muatan, abang aku terpaksa drive beskal dengan laju nyer....


Abang aku lagik sorang ni garang wooo... Kalau balik lebih dari kul 7 petang, jawabnya kene kunci pintu lah... Kul 8.30 malam baru abang aku bukak pintu.. kejam betul... Disebabkan kegarangan nya, sampai ke hari ini aku ngan abg aku yang tu tak pernah ngam...


Berbalik ke cerita tadik, sedang abang aku memandu dengan lajunya ala2 bawak Ferrari, Tah cemana boleh plak eksiden... Cemana eksiden tu boleh berlaku, aku dah pon tak ingat... Kalau tak silap aku, di sebab kan akak aku... Kenapa dengan akak aku..?





Pada masa tu kaki akak aku ni tak mau duduk diam... Boleh pulak kaki dia gedik sangat, skali nahh termasuk kat sepit udang beskal ferrari abang aku tu... Disebabkan tayar tengah berpusing dengan lajunya, kaki akak aku tersepit kat jejari tayar beskal tu...


Natijah nya, anak jari kaki die putus.... Nasib baik melekat lagi, kalu tercampak kat dalam hutan jari tu, jenuh pulak nak cari.... Jadi bila dah di bawa ke hospital, dokter cakap, jari die kena potong je senang... Sebab dah teruk sangat .. Akak aku dalam keadaan sakit, die kata xnak potong... Die nak suruh doktor tu sambung jugak... Kata nya, kalo jari dia kena potong, nanti kawan2 die ejek kata "Ani jari 19".... *Ani tu nama akak aku lah...


Haha, tah ape2 je imaginasi akak aku masa tu... Dan kesan eksiden beskal Ferrari tu terhadap aku, aku tercampak kat tepi jalan dan muka aku tersadung pada tunggul kayu... Dan pipi aku berdarah, dan terus dapat parut kekal di pipi sebelah mana tah... Abang aku plak boleh relakss jer... Puiii.. mentang2 la die besar time tu... Full Stop..!!


Psstt....!!!!! : Yang pempuan comel2 tutu mintak klik SINI..
                  Yang laki kacak bergaya tu plak SINI..

33 ulasan:

  1. parut kat pp biasanya sebab gaduh,samseng lah kan.tapi ko parut jatuh beskal..hehe perggh lah!

    BalasPadam
  2. abis tuh kakak ko mcm mana?? jadi ke ptong jari tuh???

    BalasPadam
  3. hahaha..betol2..kakaknya jadi potong jari ke?

    BalasPadam
  4. x jadi... dokter sambung balik jari dia... jari tu sampai skang nampak lagik kesan nya... haha

    BalasPadam
  5. huhuhuhuhuhuhu gara2 motosikal pipi lututku berparut. ahhh biarla nk komen pasal motosiakal, kan ada sikal2 gak, halalala~

    BalasPadam
  6. apa perasaan anda tersadung pada tunggul kayu =.=

    BalasPadam
  7. Fuhhh Fuhhh~~ mengilak lah. Putus kaki jari nyaaaa dongg.

    BalasPadam
  8. cerita kau ni buat aku rasa kaku kejap. lagi2 part jari akak kau putus. perghh . .

    BalasPadam
  9. ekh..rasa takut pulak nk naik basikal..ermm..hehe... xpe..kenangan parut kat pipi..hehe xD

    BalasPadam
  10. Kau percayalah cerita si korn ini ..hehehehhee
    Gua kutuk lu dalam segmen ni'
    http://hanifidrus.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-lepak-ngan-awak.html

    BalasPadam
  11. mak aihhhh gila kentang eksiden ni!

    BalasPadam
  12. kekeke..mcm 2 pun ada ka..
    kalau nur pun nur imangine mcm 2 jgk..
    tkt kna ptg jari..nti org perli

    BalasPadam
  13. padan laa eksiden naik basikal sampai tiga orang -.-

    BalasPadam
  14. alamak! sampai nak potong jari? erkk..teruk gak kn..huh! nasib ang selamat kon! risau aku..ahaha

    BalasPadam
  15. bial terbayang kes jari tu, seram pulop. adess. kompem saket ek.

    BalasPadam
  16. pergh...hampir putus jari???bahaya betul basikal ni lah..

    BalasPadam
  17. isk, teruknya!!!!!!!!! ~~

    BalasPadam
  18. Habistu cane? Jadi potong tak jari kakak tu?

    BalasPadam
  19. ngeri laaaa...teringat kes kak long kita tersepit basikal jugak la macam kak ani korn, hilang buku lali sikit....uhhhh!! kesian dia

    BalasPadam
  20. 2nd time komen kt sini...hati ni bedebar2 rasenye~



    *gua dtg wt pis terbalik*


    pis~(smbil garu ketiak)

    BalasPadam
  21. uihh..dasyat jugak tuh..huhu..

    lepas tu jari akak kena potong jgk la ek??

    BalasPadam
  22. dasat nya, lau Lala dah lama pengsan. xde nya nak suh doktor tu sambung ke potong :P

    BalasPadam
  23. dah click...bak 20sen...hahaha

    BalasPadam
  24. kene potong ke tak ? huhu seramnyeee...

    BalasPadam
  25. yang pasti aku bukan abg y ko maksudkan kan? hahhaa ekceli time kecik2 aku penah gak kaki tersepit kat sepit udang beskal tu... aku nek ngan akak aku....

    BalasPadam
  26. ada parut baru anak lelaki sejati. hahaha

    BalasPadam
  27. ahh.. mase kecik adik laki selalu persepit kaki kat basikal...

    BalasPadam
  28. 19 jari ? bia betol.. hahaha !

    BalasPadam
  29. hahaha baru batul anak bapak kakakaka

    BalasPadam
  30. mcm mana jari kakak, potong ke x..

    BalasPadam
  31. wow..terpotong tak jari kaki tu?

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...