TYPO FRIDAY #1

hYPE..

Sebenarnya ni adalah percubaab pertama aku dalm typo Friday ni.. Aku tengah pikir sebenarnya nak tulis pasal ape.. Sambil pikir2 topik ape, sambil tu jugak aku minum segelas nescafe.. Alaa nescafe yang ade Maya Krin tu kat plastic bag tu... 


Setelah 5 minit fikir aku tak tahu lah nak story pesal ape... xde ape yang best (sotory) aku nk citerkan.. oleh yang demikian, aku akan update mengenai diri aku sahaaja lah... Hrap2 ampa tak bosan lah baca nya... Dan mende pertama yang aku nak cterkan adelah mengenai kerjaya aku... Ya, kerjaya aku yang akan menentukan masa depan dan hala tuju aku di kemudian hari...


Awal bulan hari bersamaan 1 November secara rasmi nya aku telah hantar rtesignation letter kat bos aku.. Sebab ape..? Yaa pandai.. sebab aku nak berhenti lah... (alah aku tau bukan kamu jawab ponn kan) hahaha... Aku kena hantar notis satu bulan.. Jadi untk jaga nama baik, aku dah pon hantar walo pon masa tu aku xde kerja ganti lagi... Dalam tempoh itu sampai sekarang, aku dah pun pergi interview di beberapa termpat.. Kat kL, dan jugak area Penang sini... Setakat ni aku dah pun dapat beberapa offer dan aku sekarang agak buntu untuk ili pilih kerja2 tersebut... Harap2 pilihan aku buat tu tepat lah... 


Hal kedua aku bercadang untuk sambung blajar... Ya berkemungkinan besar aku akan sambung blajar pada bualn Februari akan datang ni.. Tapi aku cuma amik PJJ sahaja sebab aku taknak bebankan family aku kalau aku amik full time... If aku amik PJJ, at least aku masih boleh bekerja untuk dapatkan perbelanjaan harian dan lain2.. Mengenai kos yang aku pilih pon satu hal, sebab aku rasa mungin aku akan lari bidang.. Dari Civil Engineering beralih ke Mechanical Engineering.. Moga2 aku boleh bawak dengan subjek2 yang akan aku blajar nanti..


Berbalik kepada kerja yang aku nak berhenti tu, opismate aku ade jugak cakap, die suruh stay on jer sampai dapat bonus... Herm mula2 aku memang jugak terfikir cenggitu.. Tapi aku semakin tak tahan bila mana masa hari raya Haji hari tu aku kena kerja ... Aku tak kisah kan itu sangat.. memang x salah kalau kerja.. Tapi kebiasaan nya public hoolidaay kan di bayar double or triple or someting ese kan... Tapi tempat aku tak kire doble, juz kira macam biasa jer.. Ahh aku makin tak tahan dan terus nekad untuk berhenti on the spot bila aku menghayati satu ayat yang aku rase bermakna... "Anda tak akan kemana jika anda tidak berani untuk melakukan perubahan".. 

a
Baru2 ni opismate aku ade cerita something kat aku.. bukan kerita sebenarnya.. Tapi meh la aku cterkan... Opismate aku tgh baca buku... Buku epesal feng shui kepercayaan Cina.. tapi aku rase macam horoskop lah... then die mintak bintang aku... Lepas aku bagi, die pon storuy la descrription mengenai aku... Dan ape yang menarik, most of the ape yang die cakapkan aku rase 95% ade lah betull.. Tapi itu hanya lah kepercayaan mereka.. Kita ni sekadar boleh baca tapi tak boleh mmpercayai seratus peratus.. Tak salah sebenar nya nak abacaa.. Necxt entry nanti aku cter k ape yang di perkatakan...


Okei lah ni pun aku rase dah panjang sangat lah aku taip..nanti semakin pening kamu dengan typo2 yang aku buat.. Okei Salam jumaat buat anda semua dan semoga kamu2 semua bahagis di tahun baru.. Ekekeke...

~KORN~

Pssttt : Esok bersamaan 3 Muharram besday aku dalam tahun hijrah... <--agak2 ade spesel entry tak? Ekekeke






Komen dari korn mengenai Typo Friday.
Perghhhh.. mula2 lagi aku dah silap bila hype tu aku dah tercapslok due to title yang aku tlis...
boleh tahan byk jugak typo aku kan.. hahaha
idea typo friday ni adelah dari pemilik AbangTypo ni.. 
Typo Friday ni menulis entry tanpa menekan backspace... So hari jumaat kalo nak tulis entry, button backspace di disable kan... 

48 ulasan:

  1. gua pon nak sambung belajar la bro huuhuuh

    BalasPadam
  2. menahan aku menugnggu ang habiskan ayat... teruju eh terjun tu.. aku hengat ang nak terjun lombohng eh silap lagi lombong keh keh keh >..< selamat menempuh alay alam typo ^_^

    BalasPadam
  3. Hahaha! Baru nak tanya apa motif wat entry typo friday ni? Kenapa ngan sengaja tak betulkan sgl typo tu? Tp part last entry dah menjawab soalan pun. Syok jugak idea tu. Err tp Liyaa kdg perfectionist tak bertempat. Sometyme bila entry dah publish pun, nampak tipu still nak betulkan :P

    Hey! Selamat sambung study! Kat mana? Gud luck okeyy! Boleh dpt ke drpd Civil nak ke Mechi? Btw, if boleh dpt, dets good. Rasanya Mechi is better than Civil kut. I mean, industry is better than construction. Just my opinion. So, support Korn 200%! Gud luck! :D

    BalasPadam
  4. haha .

    lajar sambil kerja pun ok :)
    yang penting kesungguhan :)

    BalasPadam
  5. ermmmm..akak rasa syok jugak sesekali baca diari kehidupan anak muda kan.. *macam akak tua sgt kan* tapi akak peliks apasal byk sgt typo nye... trend terbaru apa.. sengaja atau tak sengaja tu....
    :)

    BalasPadam
  6. owh nk wat pjj utk degre ke??...
    penang area mana en korn senegri la kita wakakaka..

    BalasPadam
  7. hari ni hari jumaat ke ? laaa, baru nak pangkah korn apehal typo jumaat pulak kan. mati2 ingat hari khamis. hihi. so, kesimpulannya, teruknya typo anda :P HAHAHA *kidding

    BalasPadam
  8. owh mcm tu..menarik..rasa mcm nak try plak..by the way gud luck and success slalu..

    BalasPadam
  9. ko plan buat PJJ kat U mana? fundamental utk semua subjek engineering sama je kan? cuma civil pasal building n mechi pasal machine.. lebih kurang camtu la kan?

    kadang2 lagi kita bertangguh, lagi malas kita nak berenti. pasal keje tu insya Allah ada rezeki kat tempat lain. ;D

    BalasPadam
  10. Hahaha, nampak ketypoan disitu :)

    BalasPadam
  11. awal2 lagi aku dah jumpa typo

    percubaab tu hape? macam babab je.. ke inspektor sahab?

    BalasPadam
  12. typo friday pulak? all the best la bro.. :)

    BalasPadam
  13. paling menarik. necxt. macam mna nk sebut ni woi??

    BalasPadam
  14. kalau lah boleh buat correction dgn pen merah best gak ni. byk btul typo. huhuhu.. nak try gak lah nnti.

    BalasPadam
  15. he he best juga typo friday ni ye!

    BalasPadam
  16. @MawardiYunus sambung jer bro.. sementara tgh ade smgt nak blajar ni...

    BalasPadam
  17. @Cheida_Mymee
    yerp kak.. ank wat degree....
    korn kat area baya lepas.. cheida plak kat mana>?

    BalasPadam
  18. @Haris Khairuddin
    rase nya nak buat kat utm space kat penang ni area bayan baru... tak dapat lagi nk explain sebab belum mulakan lagi pendaftaran subjek

    BalasPadam
  19. @afzalsukasuki
    percubaab tu la kebab. kan da mesej bgtau smalam ke

    BalasPadam
  20. apa tu typo friday? entry kena ignore typing error ke macam mana?

    ok la muda2 lagi sambung jerr study...

    dulu ada gak angan2 nak buat MA tp bila dah amik kpli, plus training sambil belajar, adoiii, sangat tensen...simpan dulu niat nak buat ma tu...nnt la kalo anak2 dah besar...

    anak2??? wakaka,,,bila nak bersuami pun x tau ^_^

    BalasPadam
  21. xbyk pn typo dgn lncar aku baca kisah kau..hahaha

    BalasPadam
  22. typo friday pertama saya pun arini yg pertama...awat ayat aku ni mcm inverse melampau niehhh

    http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/11/typo-friday-1.html

    BalasPadam
  23. ni baru hamba tahu apa maksud typo friday..huhu

    BalasPadam
  24. Ehem... nanti ada la entry special dari someone special..hikhik

    jauh gak bidang yang diplih tu.huhu confirm dah ek..

    BalasPadam
  25. Goodluck..aku pun sambung belajra lari dari bidang sebenar tapi alhamdulillah, usaha eje, mmg boleh bawak...

    aku pun disbalekan button backspace..
    kra byk jgk typo aku..kahkahkah...

    err, advance happy birthday kira tak?

    BalasPadam
  26. baru nak tegur en Korn typo bnyk tuhhhh..nasib kita jenis baca entri sampai hbs sampai bwh baca bru perasan yangggggg mmg typo tuh disengajakannn...hehe


    mmm en Korn cari keje elok2 yerr. jgn kita berhenti sebab sesuatu masalah tapi berhenti lah sebab kita nak cari peluang yang lebih baik utk tingkatkan kehidupan kita sebab kat mane2 pun kita kerja ada masalah dia. kalau ada peluang kat tempat lain pergi je jgn tgu2x. Tapi kalau nak tgu bonus pun ok gk kot hehehe boleh buat topap2 future stdy nty :)


    Sama la kita nak stdy pjj je..nak belaja cari ilmu dgn duit sendiri baru lah kita belaja bersungguh2 kan :)

    BELAJA KAT MANA u?

    BalasPadam
  27. menulis tanpa backspace? ayarkk..! kalo jaa byk sgt ler typo nya...haha... kejap tulis, kejap delete! nak wat 1 perenggan pon ntah berapa kali delete..hihi.. bgus la korn x byk sgt pon salahnya...

    BalasPadam
  28. laa..xdpt kje lg da hntr surt resign?huuuuu xthn ye...sbr ye en.korn..xpe..btul jgk tu..anda xkan kemana jka xbrani melakuknnye..=) nice word..gud luck ok! ^_^

    BalasPadam
  29. best betul sotory ko ni kan?? banyak betul typo nya..hahahahaha

    BalasPadam
  30. Korn, akak xbyk nk komen pe. Kalau psl nk berhenti ni akak pn mybe bakal ikut jejek langkah hang. Kadang2 bila kita dah penah nk buat sesuatu kita mesti akan give up. Lagi2 kerja swasta ni. Byk kan sabar jela korn.. Apa2 pun yg korn buat if result dia makes u feel better akak sokong ok ur penghijrahan tu..
    All the best..
    Civil ke mecha ke still dbawah satu bumbung. Asalnya msh sama. Cuma mecha lagi meluas. Its sound good. Dan kna byk sabar.. Klu kita further studu sama agak2 hang blh tlg akak buat assignment tak nanti? :) hehehe
    Heiiip byk xbyk typo hang ni. Nanti kena babab dengan abah MK. Belajak lg katanya :p

    BalasPadam
  31. moga itu menjadi titik penghijrahan buat korn... buatlah pilihan yang terbaik... =)

    rasa nak sambung belajar juga,,, ^_^

    BalasPadam
  32. anda ditag -->http://insyirah-lifediary.blogspot.com/2012/11/segmen-saya-nak-kenal-awk.html

    BalasPadam
  33. ada pulak typo friday sekarang ni ye...baru ku tahu... Macam-macam sekarng ni.

    BalasPadam
  34. selamat smbung study..
    skang pn rmai je yg buat PJJ..
    ok laa tu..

    BalasPadam
  35. ermmm....ceppat2 lah next entry...nak tahu jgk

    BalasPadam
  36. haha.. typo pun boleh.. all the best in your life

    BalasPadam
  37. typo sgt. dah x paham apa dah. hahaha

    BalasPadam
  38. HB bro

    lega dh setel semua .http://gilamodified.blogspot.com/2012/11/selesai-sudah-show-off-harini.html

    BalasPadam
  39. HB bro

    lega dh setel semua .http://gilamodified.blogspot.com/2012/11/selesai-sudah-show-off-harini.html

    BalasPadam
  40. napa la nak benti..tempat keje aku pon public hoilidays dia bayar double ja

    BalasPadam
  41. kat mana typo nyerr ?? takde pown , biasak jah korn .. :P

    BalasPadam
  42. ta nampak macam typo pun..cisss! mulai sekarang hang boleh brenti berblog...haha

    BalasPadam
  43. ta nampak macam typo pun..cisss! mulai sekarang hang boleh brenti berblog...haha

    BalasPadam
  44. hahaha. ni silap kalau cikgu bahasa melayu masuk ni,mahu kena saman :P

    BalasPadam
  45. wah menarik gak Typo Friday ni hahahah tak pernah try lg baru je tahu huhuhuuuh!

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...