SINGAPORE HOYEAH..!!

Hype..

Minggu lepas, impian aku yang telah lama aku tanam akhirnya menjadi kenyataan.. Berbunga2 sungguh ayat aku.. Puiihh.. Yeah, akhirnya aku dapat jejakkan kaki aku ke Singapore.. Hep Hep, Horeeyy..!! Untuk pengetahuan, aku dah lame sangat berkenan nak pi sana.. Tengok gmbr mmber dah sampai sane, buat aku jeless melampau dengan diorang.. Mase tu rezki aku nak pi sana xde lagi, skarang dah ade income sendiri baru la berpeluang nak pi sana..


Aku sebenarnya tak tau nak start crita ni dari mana.. Sebab keterujaan aku nak sampai Singapore dah sampai tahap maksimum.. Tapi bagi memaintainkan kemaskulinan seorang lelaki, aku terpaksa berlagak cool.. Hehe.. Plastik sungguh.. Untuk pengetahuan, kakak aku mendapat  tiket free untuk ke Singapore. Aku ni di kire menumpang lah mereka tapi bukan menggunakan tiket free, tapi tiker berbayar.. Tak kisahlah, bayar pon bayar lah, janji aku dah teringin sesangat nak pi Singapore..


Haish, bila ke nak masuk part ke Singapore ni.. Aku dah x sabo nak letak pict byk2 ni.. Hehe.. Btw, aku bertolak seawal 7 pagi dari Perak dan sampai kat ofis kakak aku lebih kurang 11 pagi.. Then kne tggu plak yang lain2... Bas bertolak ke Johor jam 2 petang..


(gmbar dah delete)


Sementara menunggu sempat gak aku main dengan Iman iaitu anak Puan Rodziah (Ex-Pengacara Nona dulu).. Series nakal tak ingat budak ni.. Tak mau duduk diam langsung.. Nasib anak orang, kalau nak buah aku seniri dah lama aku cepuk.. 


Uhh, aku skip sikit cter lah.. Takkan lah setiap saat aku nak cter yer tak.. Aku naik bas dari kL jam 2 petang dan sampai kat Johor Bahru dalam area 7 malam macam tu lah.. Kendian terus check-in kat NewYork Hotel.. Eh, aku ni pi Singapore ke pi New York ni, hihi... aku pon konpius.. 



Aku dok tingkat 21.. Ade nampak aku tak..? Ahahaha






Receptionist.. Xde pempuan pon yang jadi receptionist mase ni.. =(


(gambar dah delete)
Agak2 aku tepon sapekah?


Kul 8 malam macam tu siap2 untuk pergi dinner kat kedai makan luar tu.. Makan ramai2 dengan kakak aku dan rakan seperjuangan bisnes mereka lah.. Pheww.. Dalam banyak2 menu kat situ ade 2 nama menu yang menarik perhatian aku... iaitu Nasi Goreng Osama dan Nasi Goreng ****** (aku dah lupa)... 


Lepas makan aku dengan anak buah aku pusing area2 situ.. Nak pergi money changer nak tukar duit kepada Dolar Singapore, sebab aku dengar cter kalo tukar kat Singapore lagi sikit,,.. Jadi setelah berjalan lebih kurang hampir 1 km, ketemu jugalah dengan money changer.. Aku cuma tukar RM200 sahaja iaitu bersamaan $80.. Huh?.. aku rase macam tak adil sungguh.. Sangat2 mahal lah bagi aku...





Fuhh.. dah macam terpanjang jer entry aku neh, bab masuk Singapore belum lagi.. kroh kroh kroh... takpelah, aku akan update lagi dalam masa terdekat ni yer... Di mana gambar2 aku sepanjang aku kat sane...  Err ade ke yang nak tengok..? Hehe.. tunggu eh eh eh eh....

~KORN~

52 ulasan:

  1. hamboi bawok hati jauh nun ke singapura terlanggor todak lagi ha ha ha >..< yup Spore mmg cantik utk pelancongan walaupun mahal... aku dah bertahun2 tak gi sana... KORN yg menelepon tu dah pasti le si gadis beluncas eh si gadis kupuk2 ler tueww ha ha ha >..< tumpang happy tengok ko happy :) lepas ni kumpul duit gi HONG KONG lak :P

    BalasPadam
  2. Heh..aku nk dgr kisah tak besh ko kat saner jer..betapa seksanya dgn undang2 sana..tu yg singaporean ble dtg malaysia, tunjuk perangai dajal..
    BTW,aku pon duk kat jb nih...

    BalasPadam
  3. eh..dah mahal ek?
    3 tahun lepas aku tukar 200 hingget dapat dalam $90++ cm tu lah..

    patut ah diam jer g singapore upanya..

    BalasPadam
  4. mestilah ada yang nak tgk...gmbr kat singapore tuhhhh! he he

    BalasPadam
  5. Eksaited benor cite sampai part Singapore nya tak masuk pun lagi. Hehe. Btw, mkn kat luwa hotel new york tu kat Banafe ke? Saje2 je teka :D

    BalasPadam
  6. wah..bestnye gi singapore..xpernah gi sana lagi

    BalasPadam
  7. orang tu dah pi singapore.. seronoknya dia~~
    kita ni ntah bila baru bleh pergi~~

    tunggu entri seterusnya... ^_^

    BalasPadam
  8. kroooh kan betul tekaan gua, mihmih

    BalasPadam
  9. memang tampak keterujaan sahabat =)

    BalasPadam
  10. alaaa...ingat bolehla kalo nak kasi duit tu sikit ke...blanja2 org yg tak gi singapore nieh :)

    BalasPadam
  11. arghhh xpegi lagi..hahah..cpt update!

    BalasPadam
  12. Pergi USS tak? Kirim salam dekat Marilyn Monroe. Hikhik

    BalasPadam
  13. aku tak pernah pergi singapore...

    BalasPadam
  14. jangan lupa belikan ole-ole, hehe

    BalasPadam
  15. Belum sampai Singapore lagi...huhuhu..
    Okey aku tunggu..cerita kau Korn..mesti gempak punya...

    BalasPadam
  16. suka singapore the best place for shooping far east plaza syiok! murah ;)

    BalasPadam
  17. nasi goreng osama too macam mane yerk korn..hehehe

    BalasPadam
  18. best nya gi singapore....bila la jaa nak kesana jugak ni...hee.... update la cepat x sabar nk tgk!

    BalasPadam
  19. lain2 gambar akak xmau tengok. nk tengok gmbar hang je korn =) hehe.. best tu tu dpt g obersea :)

    BalasPadam
  20. arghh...jeles juga nihhhh..kak pun nk pi!!

    BalasPadam
  21. wah..bestnya... aku tak pernah sampai lagi ke sana....

    BalasPadam
  22. bila la gamaknya aku dpt gi singapore tu..tgk2 tpt orang huhu

    BalasPadam
  23. bestnyer... bercuti... :) horey

    BalasPadam
  24. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. bukan nak ajak! huhuhuhu. majok 2 mgu ler cm neh. :P

    BalasPadam
  25. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. bukan nak ajak! huhuhuhu. majok 2 mgu ler cm neh. :P

    BalasPadam
  26. bestnyer... tringin nak g universal studio..

    BalasPadam
  27. wah... bestnya g singapore... hehehe.. aku pon cdg dlm tahun ni kene g s'pore gak... =)

    BalasPadam
  28. lastsekali aku p spore masa umoq 6 thn..teringin la nk p ..tp modai x cukup :)

    BalasPadam
  29. Amboi, seronoknya bercuti ke Singapore.. Best tak kat sana? Nanti ada rezeki boleh gi makan angin.. =)

    BalasPadam
  30. perghh best giler..aku pn teringin gle nak p USS.kawan semua pakat p.huhu

    BalasPadam
  31. wah! pergi negara singa tu.. nape tak ajak dkna :(

    BalasPadam
  32. pehh encik arjuna ku tak ajak ehh. eh korn cuti sakannn naaa. untung la kan. :)

    BalasPadam
  33. cepatlah update gambar kat singapura tue! nak tengok! hahha :p

    BalasPadam
  34. entry sterusnya mesti ada perihal kaw belikan aku ole2 kan?? wow..girangnyerrrrr

    BalasPadam
  35. bestnya pergi singapore.. saya ada assignment islamic finance.. kena cerita pasal islamic banking kat singapore tu.. huhuhu

    BalasPadam
  36. ni p singapore dah teruja ni kalau sampai Mekkah macam mana pulak dia ni

    BalasPadam
  37. tension wa baca entry lu. eh ? hahahaha

    mane gmbar singapore nye T_T

    BalasPadam
  38. dah hbis taip baru sedar yg entry ni pnjg ae?? hihi

    *untung la dpt p oversea

    BalasPadam
  39. salam...korn. sihat tak nie? sepi jer..jaa tertunggu2 kisah singapore nie... cepat ler citer...

    BalasPadam
  40. bagitau sat hotel tu berapa semalam? nak book utk bulan madu. erkk ini serius bagitau wei tau

    BalasPadam
  41. fuhh..untung le ..mkn angin :D hikhik

    BalasPadam
  42. seronok ye....npe gmbr delete plk..huhu

    BalasPadam
  43. Jomm nak ikt g singpore sekian kali...
    Singapore best shopping... sape xmsuk uss rugi..da rasa kan..sehri mcm xckop jer...

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...