SINGAPORE HOYEAH Part II

Hype..

Kebizian aku tak menghalang aku untuk mengupdate Singapore Hoyeah Part 2.Maap sebab terlambat post entry ini.. huhuhu... Kpada yang tertanya2 mane part 2, see..!!! here it is.. . Sila baca Singapore Hoyeah Part 1 dulu yerp... Tapi aku da agak lewat publish entry nie... Sory ler Kak Jaa, abg Hanif, Kak Shida,  Korn pun tercari2 ruang nak taip entry part 2... Haa ni kan dah ade part 2 ni... Bacer tau....


Lepas sarapan pagi kat hotel NewYork tu, kami siap2 sebab nak masuk sempadan... Sebelum tu sessi taklimat di berikan sebab nak masuk Singapore kne ade rules... Antara nasihat yang aku ingat, kalo nak bawak masuk rokok, make sure rokok tu dah di buka.. Jangan makan chewingum.. Kalo gune henset canggih ade 3g tu, sila off data roaming untuk avoid charge yang keterlaluan.. Tapi kalo gune henset canggih, tapi xde kredit xper...




Mase kat imegresen Malaysia, xder ape yang menarik nak di cerita.. Tapi mase kat imegeren Singapore macam ade somting je aku nak cerita... Okei mase beratur tu, aku tak tau yang aku bratur kat pegawai yang agak skema.. Bila turn aku, aku bagi lah passport.. Gambar aku dalam passport tu rambut panjang... Tapi mase aku gi Singapore ni rambut aku pendek.. Ye lah, kan hari tu baru lepas interview.. Die musykil... Tak lama lepas tu die mintak IC.. Wadepak.. Pegawai Singapore mintak IC aku...


Sebenarnya aku tinggal IC aku kat hotel... Tapi aku ckp ade kat beg kakak aku.. Cuak jugak kot2 x lepas aku nak masuk nanti kan... Nasib baik die lepaskan aku... Tapi die suruh sebut nombor IC aku... Yeahh... dah lepas.. ingatkan trus lepas, rupanya ade kena scan barang plak... Mase ni plak aku pkai cap.. bila aku dah lepas dari tempat scan barang, die suruh aku scan skali lagi sambil buka cap.. Aiyoyo... Pakai cap pon x muleh...


Zasssss... trus sampai Singapore,.. hahhaha.,. aku malas da nak cter yang lain2 macam lambat sangat jer.. Oppsss.. lupa nak habaq.. Aku pi Singapore seharian memang berada di USS (Universal Studio Singapore) sahaja... tempat lain xde pergi pun... So, bila da masuk dalam USS tu, enjoy jer lah... layan gambar je eh... Hehehe...

teruja tgkp gambar dari dalam bas. ekekeke...

salah sorang anak buah aku. tgh tunggu urusetia beli tiket

Yeayyy.. dah dapat tiket..


Waa.. da nampak simbol Universal Studio

budak muke teruja nak masuk.. ekekeke

Jom join kami kalu nak pergi USS secara free.. Lepas ni sesiapa yang melepasi target dapat pergi lagi bulan Januari..

budak teruja nak masuk tapi x masuk2 lagi
-see, aku dah tukar baju. hahaha-


U see amende tu? Popkorn okei... 


Big Ship inside the USS

Dalam kapal ni kita boleh naik boat dan akan di bawa bersiar2 di dalam kapal ni untuk melihat watak2 kartun Madagascar.. sesuai untuk semua golongan terutama kanak2... 














Tak silap aku kat sini ade show yang sangat best iaitu part kita di lautan yang tgh kilat sabung menyabung, sambil kapal datang melanggar ke arah kita. padahal semua berlaku di dalam studio sahaja..  
*Maap, dalam studio kamera tak di benarkan.. jadi xde demo...







Persembahan street dance..


Yang mane paling comel? Haha.. mesti la penjual tu kan.



Pernah tengok kereta ni?

Optimus Prime
abaikan buntut2 yang lalu lalang



Serius aku paling suka masuk sini.. Yeahh.. transpormer... Pergh.. die punya 3D memang gempak habiss.. Dalam ni kita naik macam jet sambil pkai kaca mata 3D..  jet kita akan singgah ke beberapa stesen untuk berlawan dengan penjahat.. Wah, part jatuh bangunan tu aku rase real gilerrr.. Then part eksiden, aku rase nak tersepit.. Kahkahkah.. Di sebaabkan best, aku naik 3x, sebab aku rase ni la 3D paling best aku pernah jumpa..








Roller coaster die ade dua.. perasan kan ade landasan wane biru dan merah... Wane merah tu tiada lantai. Maksudnya kaki kita takde cecah apa2 (freely).. Wane biru tu plak, ade lantai.. Aiyooo, mcm penink je explanation aku ni... Best jgak lah.. tak mencabar mane pon bagi aku... Biasa2 jer, standard Genting... huhuhu.. Lepas aku naik je roller coaster ni, kpala aku mula pening..







Yang ni plak naik mcm kreta la.. budak2 sesuai la tempat ni... Tgk barang2 hartakarun, menatang, dan lain2 lagik.. Aku bosan sikit naik sini.. Krohh krohhh.. Sini sesuai untuk budak2 pramatang.. Ekekkeke.. kanak2 atau bhsa sopannya




See... another popkorn.. ekekeke



Aku lupa nama tempat ni. Egypt kot.. Ah bedal la Egypt... dalam ni best jugak wei.. naik roller coaster (Indoor) dalam gelap.. seram kot.. kot2 ade kak limah dok sbelah aku, tak ke kena bako aku nanti.. Hahaha.. Ape yang menarik, boleh pulak roller coaster dalam ni jalan mengundur... Dan lagi satu boleh pulak roller coaster tu berpusing.. Best lah, sebab kat Malaysia xde pon yg macam ni lagi...






Jurassic Park ni best gak, naik pelampung.. Alaa pelampung bulat yang macam kat Sunway Lagoon tu.. Tapi kat sini lagi ohsem kot.. Then ade la lagi bbrapa game kat dalam sini... Aku dah lupe okei...




Waterworld ni best.. Boleh saksikan pementasan teater dalam air... Tapi kalo korang pergi, make sure korang tengok jadual die jam brapa.. Sebab ade mase2 tertentu sahaja di pertontonkan... Aku pon x dapat tengok.. sedih... Tapi ade sorang akak tu sempat rakam pementasan teater dalam air tu, jadi aku tengok dalam rakaman jer.. Kalo dapat tgk real, konfirm bestt... 




Far far Away.. Tempat ni banyak la kartun disney.. Dalam ni ade effect 4D.. Best la dapat tengok cerita sambil ade effect gegaran, effect air, effect angin, effect semut berjalan kat kaki... Best lah kan, sebab kat tempat kita xde lagi.. Eh, tak silap aku ade kat Cowboy town, Melaka...



Aisehhh... betri dah habis la pulak... Lebih kurang jam 1 petang, betri aku habis.. padahal aku da charge full sebelum sampai sini... Banyak lagi kot tempat2 dalam tu yang aku x sempat nak snap... Huhuhu... Jadik lah gambar yang mana ade jer.. Dalam gmbr ni aku boleh katakan baru 50percent sahaja dari keseluruhan permainan dalam ni.. Serius aku cakap kalo betul2 nak puas enjoy dalam ni x sempat dalam sehari.. Kalo pi hari holiday, aku konfirm betapa sesaknya dalam ni... 









Ole2 aku xbeli banyak... Sebab costing yang agak tinggi... dua helai baju.. dan 4 ketul keychain.. Keychain tu, dah ade dua orang blogger tempah dulu.. Aku xnak mention name blogger ni... Diorang jer tau aku nak bercuti hari tu, tp diorang tataw aku nak pi mana.. jadi dorang main tempah jer.. Jadi  demi xnak menghampakan diorang, aku belikan la keychain ni utk diorang.. tapi aku x kasik lagi pon...

To sape2 nak pi Singapore nanti, korn ade beberapa pesanan.. Kalo pi sini semata2 nak pi USS, korang tak perlu risau pesal minuman, sebab kat kat dalam USS sane ade di sediakan watercooler di mana2 sahaja... Kat sini susah sikit nak dapatkan makanan halal.. Kat area USS tu aku cuma jumpa 2 kedai sahaja yang halal.. Kendian kedai 7eleven... Kalao nak jalan sekitar Singapore barang sehari dua, eloklah beli barangan makanan Malaysia atleast air mineral, sebab kat sane lebih kurang 3x harga Malaysia... Tapi apedehal kan kalo korang duit banyak, no need la nak pk sumer nie.. Hehe... Owh sudah panjang entry aku kali ni.. Stop sini okei Singapore Hoyeah.... 

~KORN~



40 ulasan:

  1. wahh.. bestnye die dpt g singapore. haz x prnh jejakkn lg kaki kt sne.. wuuu wuu >.<

    BalasPadam
  2. argh....best ye....len kali kalu dpt tiket free lgi..nk ikt jgk.. =) blh ke mcm 2..ehehhe

    BalasPadam
  3. hari tu fl,, hari ni korn plak,, adess,, jelez banyak ni,,, grrr,,, nk gi jugak!!!!! :@

    BalasPadam
  4. ada 4 keychain..2 dah orang tempah..harus la ada baki 2 lagi...jgn lupa utk akak..hehehehee

    sangat jeles wokey, nak juga tgk uss...

    BalasPadam
  5. jelas terpancar betapa bahagianya korn =) hehe.. byk2 part gmbar kat atas tu, ada yg paling best. gambar 2 jejaka. encemmmnye anak buah hang tu korn :) hahaha

    BalasPadam
  6. alahai..best nye..bilakah dua kaki ni dpt jejak ke sana ..hoho

    BalasPadam
  7. gua yang belajar kat johor ni lagi belum pi singapore. haih, next sem kena pi lah ni. hehe

    BalasPadam
  8. Teringin nak ke sana jugak, phewwww nanti kumpul duit ke sana bagpackers. haha

    BalasPadam
  9. alahai, korn dah masuk USS..
    nak juga..

    BalasPadam
  10. Bestnya masuk USS......
    Kena pergi ini.......tapi nak g legoland dulu..kikikiki

    BalasPadam
  11. memang dapat nengok muka penuh teruja tu..hehe

    BalasPadam
  12. abam korn..g xngajok..ahahahah len kali roger2 la..leh gak ikot time mimpi,hahah

    BalasPadam
  13. untung laaaaa


    memang cuti sakan..
    gambar pun banyak sakan..hahaha :D

    happy holiday.

    BalasPadam
  14. best kan?

    hoho, aku baru gi 2 thn lepas..siot owsem!

    BalasPadam
  15. best la korn... ko pon makin hensem aku tgok...... =P


    *nak keychain transformer!! muhun lu caer ngan pujian guwa dan bg wa keychain tu secara melembu buta...

    BalasPadam
  16. korn mohon tolong jan menduakan superman... apakah?? bukankah ko sepatutnya jadi si Clark Kent?? ha ha ha >..< mohon simpan baju tu dan sarung ko punya unipom superman =..=

    BalasPadam
  17. seghonokkkkkk tgk gambau2 abang korn sorang ni! :)

    BalasPadam
  18. Nak ke Singapore mmg memerlukan ongkos yg byk

    BalasPadam
  19. pic paling best yg tang betri enset habis tu..hihi.. :p

    BalasPadam
  20. wow macam best jer...bila la jaa nak gi kesana jugak ni... tempat dia menarik sgguh cam ala2 hollywood giruu..ekeke... utk aii tadak ole2 ka? sedey weyy sob..sob...

    p/s : maaf ler kalo aii mendesak uu utk hupdate..huhuhuhuuh...

    BalasPadam
  21. amboi..bes ye jejalan...

    singapore tuhh..
    jeles...

    BalasPadam
  22. Wooooooooooooooo pegi USS rupanya. Hm dah lama dah rasa nak gi sana tp until now still belum jejak lagi. Hehe. Tapi memang pun. Org kata kalau nak gi situ sehari pun maybe tak puas. Tapi okeyy la camtu kan? Kira berbaloi r ngan cost yg kita dah kuwakan :D

    BalasPadam
  23. perghh sempaoi gila...dok ingat dpt bonus thn ni nk p sana bwk anak2

    BalasPadam
  24. teruja baca korn tulis ngan tengok gambar...
    entah bila bleh jejak kat sana..

    kita bako aje~~

    BalasPadam
  25. jeles nie ngan en.korn..syok gler tengok..sarah teringin nak gi universal studio tu

    BalasPadam
  26. PENALTI : SISTEM UNDIAN – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
    Anda dikehendaki memilih salah seorang dari peserta tersebut untuk disingkirkan dari game ini.
    1. Nick Nashram
    2. Adindanil
    Mereka adalah blogger paling kurang aktif pada minggu ini. Sila umumkan keputusan anda dalam kotak komen entri ini :
    http://awieomar.blogspot.com/2011/04/next-top-blogger-pengenalan.html
    (Ini kerana keputusan anda perlu dirahssiakan buat masa ini) Sekian terima kasih.
    Umumkan keputusan anda sebelum 16/10/12

    BalasPadam
  27. straight jugak imegresen singapore ni ea.nasib baik lepas..kot2 dia ingat bangla mane kt ic tu.haha.

    seronoknye dpat g US tu

    BalasPadam
  28. 3D transformer. tu best gila kan? kan? boleh pulak ada peluru yang macam nak kena kat kita. USS meang terbaik ahh

    BalasPadam
  29. bila lala pulak nak sampai sana :(

    BalasPadam
  30. perghhh..kacak2 semua..heheee ^_^

    BalasPadam
  31. betul2 ketat kawalan masuk dia ye? sampai rambut pendek pun nak dijadikan isu.hahahaha

    pergh.memang gempak la bro.. ko buat aku rasa ghairah tiba2 nak ke sana..

    BalasPadam
  32. weh..ko ade mintak tandatangan optimus prime tak???

    BalasPadam
  33. syok gle ke USS..bile nak p ni.uhuhuh

    BalasPadam
  34. asl baju org lalulalang sama dgn ko, kbai.

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...