CERPEN 3 SUKU VERSI REMIX APAKAH (PART 11)

Hype..

Jika anda masih belum memfolloow cerita ini, sila bacer part bawah ni bagi memudahkan pemahaman.. Jom kita layann...

Part 1 + Part 2 + Part 3Part 4 + Part 5 + Part 6 + Part 7 + Part 8 + Part 9 + Part 10 = Part 11


**************


Mama yang ralit bergosip dengan makcik Bella kocoh2 angkat telefon, "haluuuuuu..." terus mama terkedu di situ. Belom sempat MakCik Bella bertanyakan kenapa, Mama terus berlari sekuat hati siap tekan punat Nos Vrommmmmmm dalam masa 2.6 minit sampai ke lokasi di tuju..

"Ade apa kau panggil aku kemari?" kata Datin Sri Rong Perisa Megi Tomyam kepada Dottkorn.

"Meh sini Datin ikut saya, tapi kena senyap2 tahu" balas DottKorn pada Datin

Datin pun bukan main syok bonceng motor Kap Petak Dottkorn ni.. Naseb baik lah hari tu datin pakai suar legging berskirt ropon2 siap ade belt kat dada... Ape kess pkai belt kat dada.. Huhu.. Sampai kat area kedai Mak Jenah dan Pakwan Kecik, tbe2 brek moto kap petak DottKorn tak makan...

Gedegangggggggg.....!!!!!!!!! Motor yg di drive Dottkorn terbabas terlanggar warung Mak Jenah... Terpelanting cekak Mama termasuk pulak dalam kuali Mak Jenah yang tgh goreng maggi...





Mama pulak terjatuh dari moto, tak pasal2 kaki mama kena ekzos motor.. Elok jer bulat kesan lecuran ekzos motornya... DottKorn plak da expert bab langgar lari ni.. Nasib baik warung Mak Jenah tak roboh..

"Korn, U call Ca'er, suruh die dtg sini bawak minyak angin, nak sapu kat kaki aku ni".. Datin mula mengarah..

Korn mula whatsapp Caer "Ca'er, kau datang warung Mak Jenah skarang, mak kau dah nak bersalin ni ni, p/s : jangan lupa bawak minyak angin"


            ***************************************

"Ca'er"  namanya dipanggil dari belakang
"Yes, Uncle Shaq, boleh saya bantu..?" balas Syahir sopan.
"Wattsap Caer, Call me  me Uncle Shaq Le Mieux la Caer, baru la hip hop bro" Uncle Shaq mengarah
"kejadah kau nama nak omputeh, makan belacan jgk" Caer memperli
"Puihhh... Ini lu punya handphone jatuh maa.. U tak mau ka..? Tak mau kasi saya laa.." Uncle Shaq menyerahkan handphone pada Caer..

terkejut bila mendapati Caer baca wassap dari DottKorn.. Caer tak fikir panjang terus panggil Zul dan Shong yang sedang berfoya2 dengan wanita2 tu semua lantas start kereta terus menuju warung Mak Jenah.. Wanita2 itu..? Di tinggalkan begitu sahaja... Tapi Shong sempat dapat id pesbuk awek yang baju Oren tu.. Kartika namanya..  Zul plak dapat BBM yang baju Putih tu.. Rosalintang namanya..

Shong dan Zul siap main one two som lagi, sape menang dapat duduk depan.. berebut mereka nak dok depan. Muka jer ganas, last2 Zul terpaksa beralah sebab shong menang dalam one two som tu.. bila shong buka je pintu, die terus sedih, sebab Caer letak tong gas kat kerusi depan.. last2 dua2 kne dok blakang.. Zul tersengih...

Sepantas kilat Caer bawak kete kat jalan kampung, nyaris tak langgar siput tengah melintas tu.. kejadah siput nak melintas time ni jugak... Kendian ade pulak tupai melintas, Caer tekan hon, naseb baik Caer sempat ngelak... ade pulak tikus korek tanah kat tepi jalan.. Konpius dah, Caer bawak kereta lalu jalan kampung ke masuk zoo ni..tbe2 die teringat, bila masa lak mummy die tu mengandung..? Bengong jugak aku percaya kata Dottkorn tuh.. mengeluh Caer sendirian.. Akhirnya sampai jugak warung Mak Jenah.. Belum sempat Caer, Shong dan Zul kuar dari keta, Mak Jenah dan Pak Wan Kechik masuk menyorok bawah meja...

Ang..!! Ang!! Ang..!! bunyi angsa sekitar warung Mak Jenah kedengaran.. Ang..!! Ang..!! Ang..!! Angsa jantan plak berbunyi.. tadik angsa betina. Ang Ang Ang..!! bunyi anak angsa jantan pulak... sat lagi satu perenggan pulak ang ang ang bunyi angsa sahaja.. abaikan kan bab bunyi angsa..


Caer masih lagi dalam kereta.. Dia masih lagi terpinga2... die nampak Mummy dia kat tepi moto kap petak Dottkorn.. tiba2.. Ping..!!! Muncul Arjuni.. Nasib baik Shong dan Zul dah keluar dari kereta..



"Heyy Arjuni, knapa ko tibe2 muncul time aku tgh urgent ni, tepi2 aku nak keluar kereta ni" Caer bersuara kepada Arjuni..

"Aku nak tolong kau lah Caer" Balas Arjuni..

"Kau nak tolong aku.???. Har har har.. Ape yang kau boleh tolong aku..?" Caer persoal kebolehan Arjuni..

"Mari sini aku nak bisikkan sesuatu pada kau.. " Arjuni terbang rapat hinggap di telinga Caer

Dari jauh Mummy melihat kerenah Caer di dalam kereta.. Seolah2 Caer bercakap dengan seseorang, sedangkan Shong dan Zul da keluar, siap main papan Dam lagik kat meja no patblas...


****************


Jauh dari satu sudut, Roziroxx datang ke kedai Mak Jenah.. hanya berbasikal.. Roziroxx barhasrat nak membeli mee goreng Mak Jenah.. Dari jauh Roziroxx dah nampaka kereta Caer, ape lagik, cepat2 die parking beskal nya kat tepi jalan betul2 bawah pokok keembong.. Kebetulan hari tu Roziroxx hanya berbaju kemeja berkain kurung.. Pesen ni memang slalu di pakai Roziroxx kalu die naik beskal.. Roziroxx berjalan ayu sambil menggendong bakul.. Bukan main lagi lenggok kiri lenggok kanan kunun2 hot.. Mentang2lah Caer ade kat situ. Zul dan Shong dah meleleh airliur.. Slurrppp.. (ade pulak sound effek)

Tiba2 ade 3 ekor angsa menghalang jalan Roziroxx.. Emak angsa.. Bapak angsa dan anak angsa jantan.. Ketiga2 ekor angsa memerhati tepat ke arah Roziroxx.. Roziroxx juga memerhati tepat mata angsa2 tersebut.. hanya 3m sahaja jarak mereka.

Adakah Roziroxx akan teruskan perjalanan meredah angsa tersebut? Apakah yang cuba di lakukan Caer selepas berbisik dengan arjuni? Apakah yang di bisikkan Arjuni pada Caer?




*********************************************

Episod selanjutnya akan terjawab segala persoalan yang di persoalkan.. Semua watak di atas adelah rekaan semata-mataa.. Semua watak di atas jugak adalah dari blogger Apakah.. Berminat untuk jadi blogger Apakah? Sila tinggalkan komen di bawah.. Nak tinggalkan no tepon skali pon boleh...


Pssttt....!!!!! Maaflah kalo cerita aku tidak menarik.. Aku dah habis sedaya upaya untuk mem best kan cerita ni.. 

~KORN~

33 ulasan:

  1. best! not bad
    kalau wa, gerenti xjadi

    BalasPadam
  2. wahh.. misteri plak cerita nie... dah best dah nie kokorn.. tp apsal ink tak lengkap??==

    BalasPadam
  3. wahh remaja remaji betei ang punya uncle noh, da patbelas kali aku cuba sebut tp xberdaya, kuhkuh :3

    BalasPadam
  4. habis binatang duk halang jalan... terlepas zoo gamaknya... hihi..

    arjuni nak bisik ape tu agaknya... erm~~

    BalasPadam
  5. kah kah kah jilaka lu tipu wa..bila masa mak wa mengandung anak sulong..

    wa teka patah jugak tengkuk angsa2 tu dikerjakan roziroxx..kuh kuh kuh ganaih!

    BalasPadam
  6. haha .

    yang bawah-bawah tu lawak jugak , ada pulak pakai baju kemeja dengan berkain kurung .

    rasanya skirt labuh kut . hehe .

    tahniahh korn ~ :D

    itik tu minat kat dia kut :p ke dah jatuh hati , main mata pulak .

    BalasPadam
  7. hahaha....kelakar...terbaek! penulisan korn memang hebat..wa suka.. <3

    BalasPadam
  8. kreatif. unik. hahahahahaha

    BalasPadam
  9. gua harap next part shong mati. kasi elemen sedih sikit.

    BalasPadam
  10. fuyoo..ganas giler DottKorn bawak moto smpi langgr warung mak jenah..ish3..
    terbaikk la cite neh.. padia la si Arjuni bisik tuh..bg tgkt sakti kot..hehe :) <3

    BalasPadam
  11. wah... dah boleh mula berkira2 hasilkan cerpen da ni bro.hehehe

    BalasPadam
  12. rajin sungguh korn wat cerita.... hihi....


    p/s : salam aidiladha korn....

    BalasPadam
  13. da lame skip cerpen ni tetibe terus jump ke part yg ke berapa ni. pening jap. sape arjuni? muehehe~

    BalasPadam
  14. arjuni cakap i lap u kot.. huhu,
    pandai la hang ni korn bercerita, suka terbaik bro =)

    BalasPadam
  15. huhu..wa xminat cerpen lor. papepun thnks review tu..bace yg review jela.:-)

    BalasPadam
  16. haha . best pulak layan cerpen ni ! kretip ! :)

    BalasPadam
  17. baca sepintas lalu je dek sibuk dengan exam..huhu

    BalasPadam
  18. datang membaca dengan mengahnyer hehe

    BalasPadam
  19. arjuni tue macam zizan x? gaya3....hihi

    BalasPadam
  20. wa menanti . hahaha . Kacau stim sungguh , kena tunggu episod lain pulak .

    BalasPadam
  21. memang sangat unik.. lama rasanya NAL tak ke sini.. =)

    BalasPadam
  22. kak jaja rasa ini namanya bukan cerpen. tapi cermangkuk.

    :p

    hye korn yg ensem.kak jaja mai... ^__~

    BalasPadam
  23. Muhun bagi retis laluuuu.... ekekeke... (korn mentabah aku merangkak kat sini semata-mata nak mengomen n3 ni, sebelum nak masuk beradu.. penat tahap baban dah ni)...

    hampir pitam, campur fenin2 lalat aku membacah n3 ko ni kan... bertabah aku nampak nama aku berderet2 lam cerpen ko neh... (ha ha ha mohon yg lain jan menjeleskan diri korunk) ha ha ha apakah aku terekciden depan kedai mak jenah???

    Apa sebenarnya komplot ko ney??? ha ha ha... sengal tahap baban aku baca n3 ko ni... muhun isi borang utk masuk jadik calon maharaja lawak pada musim2 bunga eh.. musim akan datang mue he he he...

    (sambil kembang indung nak saing kat bawah ni)

    ikhlas
    MAMA CA'AER @ http://paripariputih.blogspot.com

    BalasPadam
  24. PENALTI : SISTEM UNDIAN – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
    Anda dikehendaki memilih salah seorang dari peserta tersebut untuk disingkirkan dari game ini.
    1. Haz
    2. Emma
    Mereka adalah blogger paling kurang aktif pada minggu ini. Sila umumkan keputusan anda dalam kotak komen entri ini :

    http://awieomar.blogspot.com/2012/07/blogger-2-fantasy-forest-episod-14.html

    (Ini kerana keputusan anda perlu dirahsiakan buat masa ini) Sekian terima kasih.
    Umumkan keputusan anda sebelum 2/11/12

    BalasPadam
  25. SENJATA KHAS
    KORN telah nyatakan nak gunakan SENJATA KHAS anda iaitu TPDCDPL pada minggu ini.
    Fungsi senjata anda adalah : TPDCDPL = Tukar Posisi Dalam Carta Dengan Peserta Lain.
    Maksudnya, Korn boleh tukar kedudukan Korn dalam carta mingguan dengan peserta peserta berikut sahaja kerana mereka berada di kedudukan lebih tinggi dari Korn dalam carta.
    1. Lokman
    2. Papa Blogger
    Pilih salah seorang dari mereka untuk tukar ataupun Korn tidak mahu tukar posisi. Terpulang. Umumkan keputusannya sebelum 2/11/2012.

    BalasPadam
  26. Hahaha! Okeyy je Korn punya version. Byk gak lawak. Plg tersemat dlm hati, psl angsa. Hahaha! Sama je pun bunyi angsa jantan, betina & anak angsa. Perlu ek nak wat bunyik angsa banyak kali? :P

    The best part is, rupanya bunyi angsa bukan sia2. Ada kesinambungan pd akhir cerita. Dulu kecik2 salunya lari tunggang langgang bila kena kejar angsa kat umah atok. Angsa garang seh :D

    BalasPadam
  27. bersalin pkai minyak angin ka? ahaha

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...