GREAT KERZEN



Emm.. 8/10/90.. haa nie adalah tarikh dimana bday seorang minah nie… Jenuh aku aku pikir nak bgi adiah bday ape laa kat minah nie, tp xdek idea… so, aku decide utk tulis entri yg xbpe panjang nie.. xleh panjang sangat, takot borink lak bace.. haha..arap2 dye suke.. hee




Dia sepupu aku..!! sebaye plak toh dgn ku.. dulu waktu kecik2 dye tinggal satu tempat ngn aku.. so, mang aku ngn dia baik giler time toh, sbb kitorang selalu balik kampong.. pon di tempat yg same.. aku, dia, dan ade lagi sepupu yg len.. ntah aku xbpe ingat… hee, main sekali, makan sekali, mcm2 laa skali.. ape yg aku ingat dulu dia comey sangat tp gigi rongak… hee, peristiwa yg paling aku ingat waktu aku, dia dan sepupu sorang lagi toh… main ape ntah… tibe2, kami terbaling batu dkat kepale dye.. sekali berdarah plak toh… mang cabut lari laa time toh, sehari xbalik umah… takot bapak dye marah.. haha, bnyak lagi laa yg best ngn dye waktu bersama aruah ‘tok dan opah’… huhuhu


Bile da time sekolah menengah, kami da jarang jumpe da… yelah sekolah jaoh2, dia pon da pindah… law jumpe pon time raye, kenduri, or sbgainye lah… aku pon jadi segan, sbb jarang jumpe katekan…pastoh aku dapat belajar dkat poli, dkat plak ngn umah dia… aku selalu singgah uma dia, tido sane, n penah dorang bawak ak g jalan2 rasenye… hee.. aku selalu la gak contact dye… dye dgan life dye, aku dgn life aku.. tp ade satu ari toh, aku mang sedih giler sbb member aku meninggal 2 orang..xtau nak ngadu dkat sape,.. ade awek pon mcm tunggol time toh.. haa, dkat dye laa tmpat aku mengadu.. sampai nangis2 aku tepon dye…cheyy..dye laa yg pujuk aku haha.. baru aku tau dye sporting giler… dye pon selalu gak citer kat aku pasal dye pnye pakwe lah, ape lah.. n selalu je ade masalah bile tepon aku… tp aku dngar jew laa, maklumalah sepupu kan… hee..





Lepas abis poli lagi lah kami rapat sbb time toh zaman facebook memuncak an.. dye selalu je cari pasal ngan aku.. buat itu buat ini,.. tpi aku tak kisah pon, sbb aku tau dye bergurau jew… lagi pon aku sayang dye sangat..huhu.. yg syok nye, dye selalu kacau aku.. usik2 aku.. aku pon same gak selalu kacau dye.. n selalu gadoh2 manje gitoh.. haha, tp asyik aku je yg kne beralah… lalala…


Dye nih agak keras kepale ckit, tp penyayang n ala2 manje gitoh.. yg paling best dye baik sangat dgn aku… Sekarang dye da kawin dengan jejake pilihan dye ( gempak do korang punye wedding) jeles aku, hee.. Aaminn, aku selalu je doa agar diorang nih ke jinjang pelamin… maklumlah, banyak sangat prob sblom nih.. sampai naik risau aku dibuatnye… Moge dye cepat2 dapat anak ramai2…. Hee.. “untuk ko jejake bertuah, jage lah dye elok2 n prlu bnyak bersabo ngn dye”… banyak lagi laa kenangan yg best2 antara aku dan dia.. xkan nak cerita semue kot.. haha



Untok ko sepupu aku..~~ aku mintak maaf sangat2 law ade buat salah, tergurau kasar, buat ko tersinggung… caye lah..!, aku xde niat ape2 pon.. n ko lah sepupu yg paling aku sayang, paling best, sporting, n sume lah…huhu, harap kite dapat kekalkan talian persaudaraan kite nih, hinge akhir hayat.. Anyway, ni lah hadiah hari jadi yang aku mampu bagi..arap ko suke… timekasih sbb baik ngn aku, sabo dgn aku, backup aku, or ape2 je lah… hee (^.^)… sekian…..


*************************************

Pssttt...!!! Aku dalam cerita di atas bukanlah Korn. tapi member Korn yang mintak tolong letak kan entry yang di buat nya sendiri.. Kata nya untuk sepupu die..

Pssttt....!!! Entry sambungan Singapore Hoyeah aku tergendala lagi.. Hahaha... Nanti eh aku free, aku post entry tu...

~KORN~

25 ulasan:

  1. alangkah sweetnya kalau ada sepupu yang rapat macam tu kan?? kawan aku, abang dia siap kawin lagi dengan sepupu dia..atas dasar cinta..

    BalasPadam
  2. bertuahlah kalo sepupu tu terbaca....... zzzz..

    BalasPadam
  3. ala, gegel ni baut seprise sket pun hepi gi*** dah....^_^

    BalasPadam
  4. ciss,loqat betoi.ingkan ko yg jiwang karat..huhu

    BalasPadam
  5. Alahhhh ingat tu pengalaman korn. Ceittt

    BalasPadam
  6. aku dengan teku le sgt membaca n3 ko ni sampai ke nota kaki gitu... sekali kawan ang punya citer daa... tapi aku rasa len mcm jer dia sayang kat sepupu dia tuh.. ha ha ha... kwang kwang kwang >..<

    BalasPadam
  7. datang dari blog boni,, hehe,,, nak gak ada best friend gini,, best3!!! nak cari best fren blogger la pulak,, hehe,,, lagi best kot :D

    BalasPadam
  8. bestnya ada sepupu yang rapat dari kecik sampai besar..
    aku rapat ngan sepupu time kecik aje.. dah besar ni dah tak rapat dah..

    masih menunggu entri singapura.. ^_^

    BalasPadam
  9. wah..boleh buat menantu ni..ehh?

    BalasPadam
  10. hamba pelik juga bila baca ni..huhu..kalo xsilap kisah sahabat Korn agak lain..

    BalasPadam
  11. pehh korn, ingat kan korn ade sepupu kesayanga. tertipuuuuu! kahkahkah.

    BalasPadam
  12. hahaaa..lol!
    naseb xwish hahaaaa! sbb xkenai!

    BalasPadam
  13. happy birthday utk sepupu kawan ko tu..

    BalasPadam
  14. kenapa ea..hatiku berkata aku dlm entry adalah KORN?? hahahahahah

    BalasPadam
  15. eh2..ingatkn korn yang wish n sambut beday tu..kim salam la kat kwan kepada sepupu korn tu..betul ke?hehe

    BalasPadam
  16. haha ak suka ayt ada awek time tu cm tunggol..haha

    BalasPadam
  17. semoga bahagia utk beliau...

    korn dpt bpe hengget buat entry nie? mohon tutti frutti :P

    BalasPadam
  18. aku pun ada kazen laki..time kecik sampai kiteorang besar rapat..sampai orang ingat aku ni kapel die plak..haha..tapi sekarang ntah..dah segan..maybe sebab dah lame tak jumpe kot..haha...

    BalasPadam
  19. ingatan kita pada dia tu yg lebih utama !

    BalasPadam
  20. Emmm...baiknya Korn cari penulis jemputan..hehehehhe
    Ahh!! aku memang tagih janji pasal Singapura tu..

    BalasPadam
  21. huhuhuhuhu. baru nak sebak rupa2nyaaa bukan dia yang tulissss. hukhukhukhukhuk

    BalasPadam
  22. pon..pon...
    hiii..thanks incik korn sudi meminjamkan blog pade si sepupu..
    tlg smpaikan psanan pde dye yer..
    ~beb...sjak bler ko pndai sweet2 ni hah...meleleh ayo mate suci ak...ceyyyy.....
    anyway...thanks ats krangan tuh...bm ko dulu dpt bp weyh..hheeee...
    mule2 bace,rase sweet sgt...tibe tang rongak tu....rase na cbut kuku ko beb...tpi bab bling btu tu....mmg xnafikan la..mmg ak sonok sume cri ko gan elly( ak kan cucu ksyangan..hihi)..tpi sumpa bosan smpai ke ptg ak xder geng maen..hahaha...
    beb...parents kite kwen trikh yg
    sama,ptutnyer ak kna tngu ko kan...sanding skali...tpi na wat camna...ko lmbt sgt..so ak sanding dulula..ahaha..
    aper2 pun..ko ttp sepupu,shabt,musuh KETAT, abg (ak still adik okey) yg pling ak syng...moga iktan persaudaraan kite kekal terjalin hingga ke akhir hyt...ceyyyhh :D
    *p/s : ko ingt dgn krangan bgai, ko bley lpas dri bg adiah, plizzz la...adiah ttp adiah okey..hahaha..























    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...