TUAH AYAM NAMPAK DI KAKI, KAKI AYAM LAGI SEDAP BUAT SUP, INI TAJUK KE?

Hype... 

Aku konpius ape jenis pesen tajuk aku kali ni.. Kaki ayam adelah keyword utama dalam tajuk aku kali ni.. tapi aku bukan nak citer pesal orang berkaki ayam ke, ape ke... Tu sumer perumpamaan melayu sahaja... Dapat tak poin aku nak sampaikan? Tak dapat..? Sambungkan lagi bacaan kamu...


Okei tadi aku dapat satu panggilan dari no kL... Cuak gak nak angkat, no kL ni kalu tak akak aku, mesti bank2 cari aku.. Eh, ape kne mengena lak bank nak call aku, bukan aku ade buat pinjaman ape2 yg tak di langsaikan ke ape... Zasss... Camtu le kot bunyi enset tachckrin kalo nak jawab panggilan.. Bedal lah... Setelah selesai perbualan, aku segera membuka laman web yang di arah kan.. Nak tau ape yang terjadi..? Sila buat2 relaxx.....

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

Wah, mesra scroll kan..!! Selamat berscroll..!!

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

Tadaaaa...!!!




Alhamdulillah... Serius aku memang tak sangka.. Fuh..!! mase die call bagitahu aku pemenang untuk contest ni dan dapat hadiah macam kat atas ni, perghhh aku rase nak menjerit je dalam phone tu.. boleh tak aku nak menjerit macam ni.. Warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...!!!!!!! Tapi demi menjaga kemaskulinan aku ni, aku tetap kaver kemachoan aku.. Nasib baik lah dapat hadiah ke dua.. Kalau lah aku dapat hadiah utama ni, aku rase aku pengsan terus... Aku hepi weh.. rase cam x caya lagi nih...


Oleh yang demikian, <---ayat skema sangat... Aku di jemput secara rasminya untuk ke majlis penyerahan cek pada jumaat ini kat Bandar Sunway, Selangor.. Alaa, aku nak pergi.. Tapi aku x sure lah dapat cuti lagi ke tak.. Takkan la nak mintak cuti saje, buruk lah rekod aku nanti...


Contest ni aku join mase bulan puasa hari tu... Saje2 la join, x mengharap pon menang.. Sebab sebelom2 ni memang tak pernah dapat ape2 feedback pon dari ape yang aku join.. Ape2 pun, aku bersyukur dengan ape yang orang nak kasi...




Macam ni la sampel kertas contest yang aku amik kat Shell mase bulan puase hari tu.. Cuma jawab dua soalan mudah dan lengkap kan slogan.. Siap, post kan aje lah... Tup2, aku menang.. Yeayy..!! Alhamdulillah... Perasaan..? Giler kau tak heppy...  

~KORN~

92 ulasan:

  1. tahniah ye korn, mmg rezeki awak tu!

    BalasPadam
  2. kelasssss ko korn..menang contest duit raya haji lagi tu..power2..aku setakat menang contest kat blog afzal je hehe

    BalasPadam
  3. eh . confirm kan xde kesalahan teknikal?

    wuahaha untung larrrrr.

    ehem2...xnak share 50-50 kep ?

    hahaha :D

    BalasPadam
  4. Waaw !Gilerr beshh . Tahniah tahniah :D
    Memang bertuah giler , jutawan la lpas nie . Lalalaa :P

    BalasPadam
  5. wahhhhhhhhhh sonok2!!!! kita pulak yang teruja. tetiba nampak incik korn mcm hensem jer hari neh laaa. *kipas2. patutlah masa singgah blog kita tadi muka berseri2 jer. mcm pngantin :P hurmmmmm nak menang ker.. oooo..mcm tuhhh...huhuhuhu

    BalasPadam
  6. memang giler lah kalau tak hepi kan

    BalasPadam
  7. wah,tuahnyer kau!!!!tahniah2x..

    BalasPadam
  8. @Kesuma Angsana
    mekaseh.... dah rezki.. terima jer.. =)

    BalasPadam
  9. @Phat
    aku jeles dgn kau sbb kau mng kontest afzal.. hahaha

    BalasPadam
  10. tahniah ~ tp kalo ko x dpt join,aku boleh gantikan tmpt...kah3...

    BalasPadam
  11. @♥ Nana BamBam ♥
    nak share 5kupang 5 kupang ke? boleh jer... ikikiki

    BalasPadam
  12. @unsecretostory
    jutawan ea... lambat lagi kot... kne menang patblas ratus ribu baru leh jadi jutawannn

    BalasPadam
  13. @Sue PeLik
    wah wah kipas tahap maksima tuh.. kehkeh keh

    BalasPadam
  14. @♥ Nana BamBam ♥
    nak share 5kupang 5 kupang ke? boleh jer... ikikiki

    BalasPadam
  15. @Syakir Rahman
    KAN SYAKIR. JOM jumpa kL nanti. wahh

    BalasPadam
  16. tahniah korn!!! alhamdulillah rezeki korn tu.. :)

    tetiba happy sangat sebab korn dapat duit banyak.. haha! macamlah korn nak belanja aku.. hihi!


    BalasPadam
  17. mmg tak rugi la join ni..
    congratss!!

    BalasPadam
  18. tahniah kokon..mohon blnja makan jagung bakar tepi pntai ..hahaha

    BalasPadam
  19. weeeee....memang tuah korn..bukan tuah ayamm..hang tuah pun tak der...haha

    tahniah dik ^_^

    BalasPadam
  20. kenduri besar la ko raya aji nanti..?? hoho. apapon tahniah. ;D

    BalasPadam
  21. wahhh..abang...lama adik tak jumpa abang..abang sihat?? hahaha *ayat mintak duit* kahkahkah

    BalasPadam
  22. korn yang kacak lagi tampan bergaya, aku dah booking mekdi pada satu tarikh yang ditetapkan.. tak sabar rasanya nak dibelanja oleh ko..hakhakhakhakhak

    BalasPadam
  23. wah taniah!!!!!!!!!!
    mohon share :p

    BalasPadam
  24. @Syakir Rahman
    gantikan tmpat ye.. jom teman aku pergi skali.. huhu

    BalasPadam
  25. tahniah korn :)
    moga rezeki murah selalu, aminn

    BalasPadam
  26. gua turun penang mohon belanja kaw2..cakap banyak takdak!kah kah kah

    BalasPadam
  27. @hazwan hairy
    haha.. kau ni riri.. anytime. ko je xnak dtg pulau ni

    BalasPadam
  28. @Cikgu Ma
    haha.. segala macam jenias tuah masuk ye kak.. mekaseh...

    BalasPadam
  29. @Haris Khairuddin
    lepas la topap sikit2 utk raya nnti.. =P

    BalasPadam
  30. rezeki dek nonnn!! alhamdulillah!!!

    BalasPadam
  31. @Mr.Lidi Kepala Putih
    cer kipas sikit lagi, mane taw kot2 dapat ke.. hahaha

    BalasPadam
  32. @Pelangi Biru
    ya ampun, 10 nak nye.. knape x sbelas?

    BalasPadam
  33. @boni kacak
    haha.. jom teman aku weh boni...

    BalasPadam
  34. Memandangkan korn menang, cancel oyoooo... uncle korn.. nak tutti frutti... muehehe

    BalasPadam
  35. @Mk Syahir
    Haha.. Insyaallah... mai la trun...

    BalasPadam
  36. @LoveBug
    alhamdulillah rezki oktober...

    BalasPadam
  37. korn mohon kasi mokup check kat aku nak wat tangkal... mana la tau aura ong ang dapat ke aku ha ha ha... dulu aku penah gak menang cash RM500 utuk hadiah juara idol karoke ha ha ha (entah apa menada yg aku nyanyi boleh menang kan) berserta piala dan selempang... kelass ko dpt selempang tak korm?? ha ha ha

    p/s: kaki ayam tu kalau dia pakai sipar mungkin le aku makan kot.. ni erk.. ha ha ha mekaceh jer le ek... :P niway TAHNIAH korn.. jan njoy... jimat2 pakai duit tu.. nnti senang nak masuk memeinang GADIS BUTTERFLY... eh.. ke gadis kupu2 he he he >..<

    BalasPadam
  38. tak kira!! belanja2!!.. bestnya dapat duit..

    BalasPadam
  39. topap rm5 je la. nanti gua kasi no fon gua ok? mekasih korn.

    BalasPadam
  40. tahniah2, tumpag terharu n bangga jugak ne..hukhuhk

    BalasPadam
  41. wah..bestnye korn..tahniah2..bole la blanja..kihkih

    BalasPadam
  42. korn, bertuahnya dia.. i'm so happy 4 u. insyaAllah nanti akak dtg penang mohon lu belanja makan piza pun jadi la =) hehe. tahniah, awak sgt bertuah. mohon simpan utk buat bekalan belanja kawin kita yek, hahaha

    BalasPadam
  43. perghhhh glemer la nnt....mohon jgn lupakan kami...eh

    BalasPadam
  44. tahniah2.syukur allhamdullilah.rezeki.

    try je minx cuti. paling koman pun kene blnja mkn.hihi

    BalasPadam
  45. tahniah beb! apa lagi belanja gua lah :p

    BalasPadam
  46. tahniahh pornn ! eh kornnn . kehkeh silap pulak .

    BalasPadam
  47. waa..bestnya :D congratz korn :D

    BalasPadam
  48. @paripariputih
    mokap amende nya mummy... korn x dapat selempang.. pelempang maybe. ekekeke

    kan, korn pon x makan kaki ayam... no komen butterfly. hahaha

    BalasPadam
  49. @inche hlovate
    hehe.. kne blanjer ke? x wajib an.. ahaha

    BalasPadam
  50. @fadilpenyu
    okei2, pm me nnti... tp senyap2 tahu...

    BalasPadam
  51. @fadilpenyu
    okei2, pm me nnti... tp senyap2 tahu...

    BalasPadam
  52. @baby comel
    hehe.. jom jom mai penang.. okei korn blanje pizzza... ekeekeke

    BalasPadam
  53. @si robot comel
    mekaseh.. haha.. mai penang wa blanja lu

    BalasPadam
  54. @CekbOlat-bOlat
    tersilap sangat kannn... ape2 pun thanks

    BalasPadam
  55. @CekbOlat-bOlat
    tersilap sangat kannn... ape2 pun thanks

    BalasPadam
  56. @3no gr33ny
    kne la berjimat amalan mulia.. kan.. hehehe

    BalasPadam
  57. bole tahu buat slogan ape tu ye sampai bole menang?.huhu. tahniah ler

    BalasPadam
  58. korn..sy follow u sini.tahniah2..:)

    BalasPadam
  59. ehem... agak2 seribu tuu luak tak kalo bg aku seratus??tak kan..tak... *sambil pegang kpla pksa angguk..:P

    BalasPadam
  60. waahhh maknanya betul la contest ni ada winner eh? congrats! :) bestnyaa...

    BalasPadam
  61. dapat 1k tu... bestnya..korn..cam gaji org keje kerani sebulan dah tu..hehe... tahniah2x..

    BalasPadam
  62. wah!!! tahniah Korn... jgn lupa bayar hutang teh ais tahun lepas ok... pastu belikan topup rm 10 sekali tu kira bunga lambat byr hutang ekekekek... ko mmg best lah (puji mintak simpati kot2 dapat seratus dua... ekekek)

    BalasPadam
  63. best tu...rezeki....
    tak nak gi ambik biar ita je yg tolong ambik kan..
    hehhehe

    BalasPadam
  64. memang bertuah. harap tuah korn ada dalam game BLOGGER juga.

    BalasPadam
  65. hadiah mmg gempak...cun la tajuk ang

    BalasPadam
  66. wahhh, jom share hadiah. amcam ? huhu

    BalasPadam
  67. gilerr..dapat duit ke korn???? mmg best lahh!! tahniah!

    BalasPadam
  68. pehh..duett...belanja wa mekdi laa...

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...