TITISAN DARAH DI PAHA KIRI MU

Hype.. 

Based on true story aku - Burung berkicauan.. Sedang aku mencangkul rumput bersama mak aku di kebun, tiba2 henset aku berbunyi.. Lantas aku menjawab, oh jiran aku rupa2 nya... Setelah selesai perbualan, aku cakap dengan mak aku.. "Mak siap cepat, kita balik sekarang, kat rumah kita dah ramai orang tunggu".. Mak aku akur je, aku pon siap2, dan terus start motor pulang kerumah yang lebih kurang 15 km jauh nya... Sesampai jer di rumah, ramai orang menunggu, dengan slumber aku parking moto kat area halaman rumah aku... Semua mata2 mereka memandang aku dan mak aku.. Terasa macam Aoron Aziz dan Ain Hawani kejap.. 



Selepas melalui beberapa perbincangan kecil, mak aku bersetuju.. Maka bermulah kisah nya.. Semua kamera dan wardrobe dah tersedia... Maka shooting pon bermula lah di jalankan..



Antara babak yang aku sempat snap mase shooting tuh... Siap kne tegur lagi, sebab ade sound snap.. Keh keh keh...



Tak cukup siang, malam pon dorang shooting gak.. berasap jer aku tgk malam2 ni.. Dah macam cherita hantu pun ade aku tgk...Kum Kum.. Hahahhaa




Ni la tajuk ceritanya.. TITISAN.. By the way, aku nak promote citer ni.. Skarang ni tengah di tayangkan kat tv1.. Setiap hari Isnin hingga kamis.. Jam 11.30 pagi kalau aku tak silap.. Beberapa part dari cerita ni shoot kat rumah aku kat kampung.. Aku sedih sebenarnya, sebab aku pon x dapat nak tengok cerita ni, sebab aku bekerja pada mase di tayangkan.. Huhuhu *berapa banyak sebab daaa...


gambar da delete
*banyaknyee jerawat aku time ni.. Skrg da kurang pulak..


Sape kenal mamat ni..? Kalau berpeluang anda akan dapat saksikan part mamat ni naik skuter ni mengelilingi rumah ni pastu di tegur pemuda kampung yang bengang dengan mamat ni.. dan mamat ni dengan slumber cakap, "Sarip, kalau kau nak sangat Suraya tu, ambillah.. Tapi satu je aku nak ingat kan, kau jaga die baik2 macam mana aku jaga die dahulu..".. wah panjang jugak dialog mamat ni... Okei aku harap kamu jangan percaya aku.. Hahaha... 


Even sebelum ni pun dah ade gak orang buat shooting kat rumah kampung aku ni, dan dorang yg dtg ni pun dari produksi yang sama... Dorang suka rumah ni pon sebab rumah ni macam masih mengekalkan rumah tradisional mcm tu lah lebih kurang.. Okei lah, kamu tgk la cter ni ye kalo berkesempatan.. Mcm aku memang xdapat nak tgk lah atas faktor kerja.. Huhuhu

~KORN~

44 ulasan:

  1. Waw bestnya . Untung larh . Nak try tengok jugak laa citer nie :)

    BalasPadam
  2. menarik scooter merah tu :D hehhe :D kg kat mana ni?

    BalasPadam
  3. maaf,kenapa aku rasa mcm tajuk entry dixploitasi jer..aku pikir ada yg tumpah darah td, hehe...

    BalasPadam
  4. titisan...mcm penah tengok tapi ingat2 lupa..huhu

    en korn x dapat belakon skali ke drama tu...huhuhu

    BalasPadam
  5. Wah!!! dahsyat umah kau Korn jadi pusat producksi filem..
    Mesti best kan dapat tengok artis

    BalasPadam
  6. Rumah kampung mesti best kan :-)

    BalasPadam
  7. bolehlah lepas ni aku shooting kat rumah ko ye..hakhakhak

    BalasPadam
  8. wah! betul ke ni? untung lah rumah masuk tv.. tp kat mana ye rumah tu sebab macam familiar.. hehe. ade mase nnt sy tgk titisan ni.. :)

    BalasPadam
  9. peh... terbaik r... blh tgok depan2 mcm tu... hee

    BalasPadam
  10. waa...tengok shooting....x sain otograp skali ka? hihihi

    BalasPadam
  11. dkt mn titisan darah di paha kirimu ni...

    ke tajuk titisan je..?

    BalasPadam
  12. ade nombor mamat skuter tu tak ? nakkkk !! hahahaha





    satgi wa nak mintak zul shooting kat sane ah . dye ngan caer layak jadi pengarah oih -_-"

    BalasPadam
  13. wah..siuk jua tu..jadi popular trus rumahmu tu deh..he.siuk bah kamu..:)

    BalasPadam
  14. Coolnya. Ada shooting dekat rumah. Bestt

    BalasPadam
  15. ermm... nak tengoklah esok kalau teringat.. ^_^

    BalasPadam
  16. fuyooo ~ untung la.. kg aku buruk~xde mana2 produksi pon nk terjah wat shooting...kah3.....

    BalasPadam
  17. Perghhh.. untung la umah korn retis.. heheheh...
    ***tak minat sgt drama melayu tv1

    BalasPadam
  18. kat Kuala ni Korn?? wah, hebat la. Bila la boleh jalan kat kuala ni. (padahal dekat je pun).. dulu selalu g sebab mak pernah mengajar kat Jeliang. skg idakk lagi..
    hehe, jerawat ko tetap jadi pujaan org.. (org lain la, wa xboleh) hehe

    BalasPadam
  19. keje jugakk...huhuhu...sonok la dpt tgk dorg berlakon kan..

    BalasPadam
  20. wahh..retis rupanya..rumah tu...hehehe..

    BalasPadam
  21. tu rumah korn ya? alaaa bertuahnya ada org wat shooting... femes and ,asyuuk la kan? hehe nak tgk la citer tuu...nk tgk umah tu real!

    BalasPadam
  22. huhuhu kenapa saya tak penah tgok pun incik korn?? cerita neh?? huhuhu. tak pernah tgok tv gamaknya aku huhuhuhu

    BalasPadam
  23. assalamualaikum korn...oh yer ke kalau mcm ni nak tengok la...:)

    BalasPadam
  24. ala sya pun keje juga..tapi takse..khamis minggu depan agak2 ade lagi tak cite ni??

    BalasPadam
  25. umh kau ke kokon?wahhh ak suka cm ni.....bwa ak g umh kau..ahhaha

    BalasPadam
  26. korn... aku terlewat kumen2 kat sini.. sebab aku tertidur lam tren semalam.. boley?? ha ha ha semalam tu!!! baru sampai ari ni kan..

    oh lau betul ko ada acting lam drama ni.. mohon penerbit tu up-kan sikit watak ko jadi TOM WELLING...yg kat lam citer SMALLVILLE tuh =..= mohon tanya nak tak dia amek aku pegang watak.. sekenteri keh keh keh...???

    kembang kempis idung aku bila dpt geng blogger retis... ko hade?? >..<

    BalasPadam
  27. oh kompem aku xleh tgk, kerja bro..

    BalasPadam
  28. hang pon jd pelakon ka korn ?

    BalasPadam
  29. ohhh..esk kt tengok kat tv 1 ek..ehehe..(semate2 nk tgk rumah korn neh.. hihi)

    BalasPadam
  30. best ke rumah jadi tempat shooting?? privacy??

    BalasPadam
  31. wuhuuu. korn pemes sekejapp. :D

    BalasPadam
  32. salah pakai acc pulak. hehe.

    BalasPadam
  33. aku ada tertengok pagi dalm minggu ni. cerita pasal peneroka kan?

    BalasPadam

  34. PENALTI : SISTEM UNDIAN – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
    Anda dikehendaki memilih salah seorang dari peserta tersebut untuk disingkirkan dari game ini.
    1. Nick Nashram
    2. Papa Blogger
    Mereka adalah blogger paling kurang aktif pada minggu ini. Sila umumkan keputusan anda dalam kotak komen entri ini :
    http://awieomar.blogspot.com/2012/07/blogger-2-fantasy-forest-episod-14.html
    (Ini kerana keputusan anda perlu dirahsiakan buat masa ini) Sekian terima kasih.
    Umumkan keputusan anda sebelum 23/10/2012

    BalasPadam
  35. rumah dh jd retis,, nnt tuan rumah pulak. kuhkuh.

    BalasPadam
  36. wahh...retis shooting kt uma abg Korn..hihi..

    nnt mst terkena kefemes memesan dorg tuh kat abg Korn an..bole jd retiss woo..hik2

    Sarip Dol ke?? haha

    BalasPadam
  37. bertuah..walaupun tuan tak masuk berlakon tv, rumah dia masuk berlakon tv pun jadi la..huhu

    BalasPadam

  38. SENJATA KHAS
    KORN telah nyatakan nak gunakan SENJATA KHAS anda iaitu MII pada minggu ini.
    Fungsi senjata anda adalah : MMI = Mempunyai Imuniti Individu.
    Maksudnya, Korn mendapat IMUNITI INDIVIDU secara automatik untuk episod 10 nanti
    sekaligus terselamat dari tersingkir keluar pada episod 10 nanti. Tahniah!
    Korn ada peluang 1x lagi untuk gunakan senjata ini di masa akan datang.

    BalasPadam
  39. laaa..npe korn x masuk skali...buat2 menyapu ke...hehe

    BalasPadam
  40. uii ingat korn crew production.. boom mic memang boleh tangkap bunyi surround. Sensitip..

    Teringat citer seniman bujang lapuk, "Apa xboleh cakap ka?" hehehe

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...