AMBOI ABAM POLIS NAK BERMESRA-MESRA PULAK

Hype...

Senin aku ade keje urgent kne submit sepantas mungkin dalam masa 30mnit.. Sesampai je kat tempat tu, ngam2 lagi 15 minit.. kira memang sempat lah.. Tapi bukan ini yang aku nak cter... Aku nak cter pesal sekembalinya lepas hantar dokumen tu...


Ingat ade banyak mase terluang, saje lah lalu jalan jauh.. Ye lah, nak masuk opis rase cepat sangat plak.. Nak amik angin la kata kan... Aku belok je, tibe2 jalan kat situ jem.. Ingat kan ade eksiden ke, ape ke... Jadik aku ni pon cilok mencilok la... Sampai2 je, alamak polisss....!!! 




Ceyh, polis jer pun... Aku cube merileks kan diri sebab mase tu aku naik motor opis, dan aku tak sure roadtax die hidup lagi ke tak... Polis arahkan aku ke tepi... Aku pon ape lagi, turunkan gear dan break emergency manja2.. Errr... macam mana nak buat break emergency manja2 ni? Nanti2 lah aku demo.. 


Macam biasa lah di mintak nya IC ngan lesen... Perghh... Selamat di situ bila die mintak IC ngan lesen jer... Pas die mintak IC ngan lesen, di tanya nya pula orang kuale ke? Eh eh eh dah dalam IC alamat Kuale, memang orang kuale la...  kampung kat area mana? tanya polis tu lagik...eh eh polis ni, itu pon nak tau ke... Kalo kita sekampung, tak pe lah jugak...




Yang ni aku musykil, ade ape2 yang tak kena ke dengan IC aku ni..  Chip pon masih boleh baca.. Tapi abam polis tu tanya bila nak tukar IC ni?  Hish, suke2 je nak suruh aku tukar IC... Ye lah ye lah, nanti aku free aku tukar lah... Tak sempat lah aku nak tukar, keje byk.. ari tu dah nak tukar, time aku pergi tu lah pulak system down nya....


Berbalik kepada cter aku kena tahan polis tadik, x abis dengan isu IC aku, tny pulak nya pesal raya... Raya kat mana, ape spesel masak time raya, kuih raya ada lagik dak... Wah wah wah abam polis ni nak berkenalan ke hape nih... bukan main lagi time operasi nak knal2... Naseb baik tak di mintak nya no tepon, kalo tak setiap masa die mesej bertanyakan soalan agak nya...


Bila die dah pulangkan balik IC ngan lesen aku, di suruh jalan... Belom sempat aku nak jalan baru die nak tanya roadtax hidup tak..? aku cakap je la hidup... Eh, btul ke ni? Persoal lagik abam polis tu.. Eh eh eh tadik tak nak mintak roadtax skali... Aku pon iyakan ajaaaaa cakap roadtax tu idop lagik... Huhu.. kalo nak tau, kat penang ni jarang sangat ade roadblock.. Setahun aku kat Penang ni, ni kali kedua aku jumpa roadblock... 

Pssttt....!!!!! Alhamdulillah, gold divident untuk bulan August dah pon masuk.. 

~KORN~


43 ulasan:

  1. alahai...abam polis tu jatuh hati kat ko ke??hahaha..

    aku penah kena tahan kat sg ara,mmang bnyak soal smpaikn kasut sport aku pun dipersoalkan..huhu..tp diowang sesaja jer tu..nak wat ko ketaq lutut...

    BalasPadam
  2. eh...dia tanya je ke...?
    tak check ke?

    BalasPadam
  3. besela diaowg

    tp ada gak yg kononnya nak psyco owg katakannn

    BalasPadam
  4. haha,,mesra alam nye polis tu.. siap beramah mesra lagi...

    BalasPadam
  5. hehehehe....nasib baik bg no fon kan? kalau tidak siaplah kena menjawab call or sms setiap masa hehe....

    hati-hati yea heheh :)

    BalasPadam
  6. sekali sekala en.polis nk beramah tamah..huhu

    BalasPadam
  7. dia nk beramah mesra dgn korn.. :)
    break emergency manja2~~ ;)

    BalasPadam
  8. hehe..lawaknya polis 2.agk2 dlu msti time kcik2 nk jd reporter kan tp xmnjd he....ic 2 mmg tbaik seni sgt hahancuss he......eh nti ajar break emergency mnja2 erk =)

    BalasPadam
  9. bdasarkn pglmn jaa masa wat roadblock utk urine test, mmg kita digalakkan utk tnya, duk mana (even dah tgk dlm ic) pastu tnya ler lbih kurg dr nak ke mana. bukan apa saja nk mgesan org tu gabra ke konfiden, kalo gbra tu mesti ada something wrong somewhere...hehehhhh

    BalasPadam
  10. tp xde mknanya nk tnya psl raya bagai tuh! muahaha... tu mmg dah over friendly....! hehe tp kan ic korn tu mmg burok bebenor rupenya. bg tikut geget ehhh? hahahaha...

    p/s: gold investment tu ape? dulu kata nak citer..cer tulis dlm entry

    BalasPadam
  11. wahhhh mesra alam lah polis nih hahaa..naseb xkua surat cinta kan heheee :D

    BalasPadam
  12. nasib baik lepas. jangan abam polis tu kuarkan surat cinta sudah. hehe

    BalasPadam
  13. tgok muke korn, die tertarik kot nk tau lg dalam..wawawawawa

    BalasPadam
  14. yaka jarang ada roadblock? setahu aku lorong nk masuk rumah aku slalu buat (tu pun kalau hg tau mna rumah aku), jalan dari tanjung nak pi QB pun slalu, kat express jelutong tu hampir tiap2 petang. tapi dulu lah, sekrg xtau

    BalasPadam
  15. memang saya peratikan roadblock jarang kat penang

    BalasPadam
  16. aku rasa wayang je tu. sebenarnya dia tak tanya roadtax. sebenarnya dia tanya nombor tepon ko tu.hakhakhakhakhak.. habis lah ko. silap2 ko dapat berita yang ada orang nak masuk meminang ko.hakhakhakhakhak

    BalasPadam
  17. eh bukan ke penang selalu ada roadblock ke? dekat dgn area padang kota tu. :O

    BalasPadam
  18. muka ko tak mendosa..jgn risau xkan kena saman punya :D

    BalasPadam
  19. huhuhu.. peramah betul abg polis tu. siap tanya macam2.

    BalasPadam
  20. wa teka kn..polis tu nk jodoh kn ang ngn adik dia kut..haha

    BalasPadam
  21. abam polis tu gay ke ape ! haha

    BalasPadam
  22. saja encik pulis nk beramas mesra dgn korn :D haha

    BalasPadam
  23. fuyooo...abam polis xmintak no fon ke? ngeh3...

    BalasPadam
  24. Apa motif hang hitamkan mata dalam IC tu....dah macam penjenayah ajer...hahahahahhaha
    Tapi betul ler bro ..I/C kau ini aku tengok dah lencun sangat ...

    BalasPadam
  25. haha org kuale ye.. kampung aku pung kat kuale jugak.. kau dok kat kmpg mana?

    errr IC kau tu memang patut kena tukar. dah nazak semacam je wey

    BalasPadam
  26. hahahahaha..aku nak gelak weh ...sbr ja lah ic kau..haha

    BalasPadam
  27. kalau IC dah gitu gaye mmg patut tukar la Korn.. nnt nak bersalin susah nak register nama anak.. apatah lg ko nak akad nikah.. ekekek

    BalasPadam
  28. Aku ingatkan aku punye IC je dah koyak2. ko pun sama. nk tukar asyik lupe.

    BalasPadam
  29. mat "bon" ni depa suka menyorok kot Korn

    BalasPadam
  30. Aduyai.. blh tahan IC kau tu..
    Kalau aku pun, mmng berminat nk tau knapa IC blh jd tu...

    BalasPadam
  31. kemain btl abg polis tu nk nyoal mcm2. dia nk buat hang jd adik ipar dia kot.. hensem x dia?? =) tukar la korn ic tu sementara tgh free ni ;)

    BalasPadam
  32. fuhh..tang ic tu..cm ne jadi gtu.hehe..pe2 pn slamat :D

    BalasPadam
  33. no 9 kt ic tu tulis guna marker ke? ntah2 tu no 8 tak.. sgaja la ni nk jd muda.hahahah

    BalasPadam
  34. ade gak kwn2 aku polis mintak no tepan..takde keje.hahahaha nak ngorat ko kot tu

    BalasPadam
  35. amboiii...bermesra2 ngan abam polis plak...hahhahah....cik siti tak pernah lagi la jumpa abam polis mesra mcm tuu....yg slalu dok kena tuu...abam polis yang muka cengei macam makan cili api tuu...huhu

    BalasPadam
  36. dah nazak sangat dah tu ic . haha

    BalasPadam
  37. abam polis tgh bosan la tu, layan je lah korn

    BalasPadam
  38. mak ai.... dik... ic ni dah boleh masuk muzium dah ni... dah mcm kena gigit tikus :D hehehe :D

    cool blog.. kelakar :p nnt akak follow eh...

    thanks for following me and dropped a message in my chat box!

    happy blogging....

    BalasPadam
  39. elok sangat dah ang simpan dlam album ic ang tu..buat yang baru...eh.. abam polis tu berkenan nak jadikan ang adik ipar la..wa teka

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...