SEGMEN RAYA SAKAN : tEKA JUADAH RAYA !!

Hype..

Esah  :  Mail pinjam 50..
Mail  : Takde la Mak..
Esah  :  Hang ni kodokut. taik idung masin... Sama macam mak ekau..
Mail  : Taik idung mak manis ka?
Esah  :  Ko nak rase ke? 
Mail  :  Mrepek la mak ni.. ni kan bulan puase... Tu la mak, salu sangat makan kerepek..
Esah  :  Dah tu dah dorang jual krepek, mak beli mak makan la... 
Mail :  Sape yang dorang jual krepek tu?
Esah  :  Tu haa... Mereka bertiga tu lah...




Mail  : Aik, sejak bila mereka jual krepek mak?
Esah  : Sejak raya ni, nak cari duit lebih lah tu... Biasalah, orang nak kawen...
Mail  :  Kawen dengan mak ke?
Esah  :  Hotak kau.. Ape kelass kau.. Mak tunggu Ibrahimovic jaa...
Mail  :  Oh lupa, taste mak obersea yerp...
Esah  :  Hik hok hik hok...
Mail  :  Eh Mak, krepek ape dorang jual tu..?
Esah  :  Ni haa ni lah kuih nya.. (Sambil manghulurkan gmbar)




Mail  :  Kuih ape ni mak..?
Esah  : Bengap beno kamu ni... 
Mail  :  Eh mak siyes ni Mail tak tau....
Esah  : Orang kampung mak yg kat Guinea cakap ni lah Kuil Simpul Kaseh... 
Mail  :  Mak yakin ke ni kuih simpul Kaseh ?
Esah : Mak yakin betul mak kunci lirik ni...!!!! Alamak terlebih sudah..!!
Mail  :  Ade jugak makan penyepak ni karang..
Esah  :  Amboi.. Ko jangan tak tau, pembeli kerepek bertuah kat kedai dorang ni akan dapat hadiah.
Mail  :  Hadiah ape pulak ni mak..!!
Esah  : Hadiah2 nya ialah.. Jeng jeng jenggg...!!!!! Ting..!!








Dah dah dah aku malas nak cari idea mrepek ni lagik... Cukup sampai sini, sbenarnya aku join segmen yang di buat khas oleh Afzal, MKSyahir, dan Arra nie.... So jom la semua memeriahkan majlis ni sebelum hadiah2 ni di kebas oleh Esah.. Haa Korang ade mase lagi nak teka natang ape yg di tempek tu... Aku pon bedal jer... Korang masih ade masa nak fikir sebab tarikh tutup nya pada 05 Ogos 2012... Waw, aku suka tarikh ni... Besday aku time ni... Yang nak join klick ja mana2 tiga orang penjual kerepek ni atau tekan gmbar dorang kat atas tu....Selamat mencuba...

~KORN~

39 ulasan:

  1. kreatif ar korn ni. baguih2x!!!

    BalasPadam
  2. perghh..good luck weh..wa nak ucap tahniah pon haram wa taktau jawan dia -__-'

    BalasPadam
  3. assalamualaikum korn...selamat bersegmen yer...:)

    BalasPadam
  4. xjoin sbb xtaw lngsung...kelabu je mata nak teka...hihi..

    #gdlak#

    BalasPadam
  5. best citer ni,, tk rasa nak join sebab memang tak tau pun jwapn nye,, hehe

    BalasPadam
  6. gagaggaga... ingat ape la tadi... GOOD luck bro.. mane tau dapat hadiah boleh pakai masa raya nanti :)

    BalasPadam
  7. ada peluang nih..haha...gudluck weh!

    BalasPadam
  8. ini kreatif...siap ada dialog lagi. hehe

    BalasPadam
  9. gd luck.. nnti KA terjah pulak

    BalasPadam
  10. Oh besday 5 ogos 2012..hehehe...selamat bersegmen....

    BalasPadam
  11. gud lak awak....sy hrp awk menang....bhaha

    BalasPadam
  12. kasih pun blh tersimpul eh ;)
    gudluck korn.. comel2 cerita power hang tu ;)

    BalasPadam
  13. Nape la hang ni kreatif bangat... jeles

    BalasPadam
  14. hahhaha..terbaiiikkk..g.luck korn!

    BalasPadam
  15. aku ingat slot filem ape tadi siap ada dialog2 bagai :D

    BalasPadam
  16. selamat bersegmen ye encik korn:)

    BalasPadam
  17. salam ramadhan...selamat besegmen :) follow mr korn here !

    BalasPadam
  18. waduh2.. susah nya gambar dia.. all the best.. nak hadiahkan kuih tuk esah jelah..

    BalasPadam
  19. gud luck korn.. cam lawak jew esah tunggu ibrahimovic..hehehe :)

    BalasPadam
  20. nak jugak highightkn 5 hb tu kan kan kan...:P weyh xpernh dengor pun nme kuih tu..huuhu mmg asal papua new guine ker? hikhik

    BalasPadam
  21. wei2..ini tidak adil..tidak adil..hahaha

    BalasPadam
  22. wah...mail ngn mak esah neh hebat bebeno..haha. btw, good luck

    BalasPadam
  23. hihihi ,pandai betul mereka cerita . padahal nak bgtau msuk cotest je pon .

    BalasPadam
  24. simpul berkasih lah mereka nanti.. haha.. bedal jela..

    BalasPadam
  25. gud luck no.. ingatkan cerita apa td.. rupanya join GA

    BalasPadam
  26. cik siti nak join segmen tuu...tapi tak tau apa..mula2 nak jawab bengka ubi...tapi terbatal niat di situ..sebab hint dia cakap berinti....huhu

    BalasPadam
  27. daripada tahi hidung...ke puasa..ke kerepek..ke kawin.panjang sungguh jalan citernye.hahaha ape daa/ehehe

    BalasPadam
  28. selamat bersegmen korn. jaa xleh nak join lagi kepala tgh pening. sibuk yg amat. jenguk blog kejap jer nih. huhu...

    BalasPadam
  29. good luck korn! haha. taste obersea rupanya esah ni. ^^

    BalasPadam
  30. haha.. terbaik la.. good luck tau

    BalasPadam
  31. haha. boleh buat novel ni. hehe. goodluck :)

    BalasPadam
  32. kuih simpul kasih? hoho aku xtau nama2 kuih. mkan je yg aku tau.. haha

    good luck wey :)

    BalasPadam
  33. ekekekeke..

    tergelak-gelak akak baca entry nih lah..!

    ayat bersahaja tapi sumpah lawak dimana mana..!

    :)

    BalasPadam
  34. hamboi2..rajin join contest..hhehe..gud luck taw

    BalasPadam
  35. Aku rasa ni kueh rempeyek kot...

    BalasPadam
  36. korn ko menang korn!!ko menang!!tahniah ko menang tali pusat Jajam sebagai hadiah saguhati hahaha

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...