S.E XPERIA ARC YANG MENAIKKAN NAFSU AKU

Hype...

Uhhh.. Ape plak tajuk nafsu2 ni... Skali lagi tajuk lucass nie...  Hehe... Tak de mende nye... skali lagi nak aku tekankan, xkan la aku nak melucass kat public blog ni... ye dok..? Ayat semalam.. Hehe

Ni la natijah nye bila window shoopping.. Mula2 niat nak tengok jer.. At last....? Kalah jugak dengan godaan alam sekitar... Kih kih... Nak tau ape yang aku beli..? Tadaaaa.....


Amacam..? Smart x....? Hehe.. Xde lahh... ni nset aku yang asal.. Skang da nak lelong..? Ade sape2 nak beli x..? Aku letak 2k cukup lah.. malas la nak mahal2.. Ahahaha.... okeyh abaikan...  Yang sebetul nya, kat bawah ni.... Jom ar tgk dlu....

*
*
*
*



Sbnrnya mmg dah lama nak gne gne phone android nie.... Tp x brapa kukuh ekonomi... So ble da kukuh sedikit, mula la usha sana sini... Usha je yerk...  Mula2 x pk pon nak beli yang XPERIA ARC ni... Ye ar, android kan ade macam2 jenis... ada Samsung, Iphone dan memacam lagik la.. So pas habis survey seharian, x jugak beli.. Balik umah survey lak kat youtube, tgk comparison dengan Iphone dan Samsung.....

Selepas di teliti sepenuhnya, aku decide nak amik SONY ERICSSON XPERIA ARC berbanding dengan model lain...  Then XPERIA ARC ni ada 2 jenis, iaitu ARC dan ARC S.. Secara realitinya, ARCS mmg lagi power lah... Tetapi jika di pandang dari sudut luaran memang tiada perbezaan langsung.... Kerana perbezaan keduanya hanya lah processor ARC cuma 1G berbanding ARC S yang 1.8G.. Aku rasa aku pon x kan masuk gadget yang berbagai dalam phone ni, so memadai lah aku gne 1G... Then kalo aku ckap kat membe aku yang aku beli ARC S pon bukan dorg tau pon.... Ye dok... haha... 

Spesel nye Android ni berbandind yang lain, Camera nya yang HD a.k.a High Dimension.. So ble tangkap gambar, mmg jerawat kat muka pon boleh zoom lah.. Then Video nye plak ade version 3D.. Fuhhh.. yang ni yang buat aku tertarik sangat2 dgn phone nie...  Die punye effect 3D memang besttt...


Mula2 agak kekok la gak nak guna.. Yelah 1st time lah katakan... So ble dah expert sikit, macam2 la godek nyer... Hehe.. Ape lagi, ade jer line tenet, trus jer aku download game bagai... Rasa nye da lebih 20 jenis game aku dowload.. Ade game yang version 3D.. Best.... Alahh.. mula2 besa ar.. sume best.. Nnti da lama, naik jemu.. Konpem ar... Okeyh.... BAbai... Nak main game.. Hahhaha

~POPKORN~

13 ulasan:

  1. haha.. korn, iphone bukan android la.. iphone dia guna iOS, hehe

    hoho.. untung la ada android baru..
    n lagi satu bro, dengar2 akan ada update version ntuk experia.. ko tu jer l ok?.. hoho

    BalasPadam
  2. Tahniah...
    so handphone lama boleh buat sendal pintu..kekekekekek

    BalasPadam
  3. congrats~~~ selamat bermesra dgn hp baru. aku klu nak guna hp tass screen nie agk takut skit sebab hobi aku suka jatuhkan barang... so i stick to my handphone zaman jahiliah jelah.

    BalasPadam
  4. taknak yang lain nak guna bb ngan iphone jerr heheh :p

    http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/move-it-move-it.html

    BalasPadam
  5. haha tajuk lucas lagi!! wah betol ke ekonomi dah kukuh nie??? nak satu pleaseeee :P

    BalasPadam
  6. nak satu, post kat kuantan eh :D

    BalasPadam
  7. fuiyooo android ! whatapps skit..hehe..

    btol, dlu mase 1st time pakai fon android, hr2 dok belek . skang xdenyer..

    BalasPadam
  8. cik tikah : hehe.. nnti bleh ar kite mcg2.. Hehehe...

    Hazz : almaklum laa.. aku ni x bpe pndai sgt scientifik gajet2 ni.. Iphone 2 bukan eh.... Hehe.. thanks 4 da info... Version ape lakk? xdgr plak cter....

    Haniff : sendal pintu..? Amboi... habis madu sepah di buang je nset lame aku 2.... Byk jase die kat aku... haha..

    hafiz : lame ke baru ke, samjer.. asalkan boleh call/msg sudah... 2 yang penting

    c'axoera : x minat bb la.. huhuhu

    emy & lala : tutttt... no komen.. Hahaha

    cik fadh : kannnn...!!!

    BalasPadam
  9. hamboiii2..sakan tuan hamba ek

    BalasPadam
  10. bila la aku nk tukaq hp baru ?

    BalasPadam
  11. hyee korn..igtkn tak online td..hahaa eh header tu?biasa2 je lah..header korn pun dah ok da tu..nk tuka ke?

    BalasPadam
  12. Wewitttt~ nanti gua pun nak angkat satu. =)

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...