JOURNEY 2 - THE MYSTERIUOS ISLAND ~ BEST KER?

Hypee..

Khamis lepas aku tgk cter JOURNEY 2.. Journey 1 aku pon x sure la ade ke x... Tapi aku mmg xpernah dengar journey 1... Tapi sebelum ni aku dah pernah tengok cter JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH dan JOURNEY TO THE CENTER F THE EARTH 2.... so untuk cter JOURNEY 2 ni, adalah dari pengarah yang sama....

Dulu bulan NOVEMBER  aku tgk PUSS IN BOOTS in 3D version... So sementara aku nak tggu cter PUSS IN BOOTS ni start ade la iklan cter yang coming soon punyer.... salah satu nye cter JOURNEY 2 ni laa... Perghhhhhh... aku cakap, memang best gler making off die... So aku dah nekad nak tgk cter JOURNEY 2...

Then slasa lepas aku tgk surat kabo, cter JOURNEY 2 dah kuar... Aku pon ape lagi, trus halo2 membe aku yg keje GSC utk dapatkan tket.. ingtkan ade membe keje GSC, kot dapat free.. ermmm.. kne bayar jugak... Kalo biasa 10hengget.. Tapi 1st day tayangan ade yg 3D jer... Niat hati mmg nak tgk yg version 3D punyaa la....

Aku siap gadoh ngan membe aku, yg membe aku ajak aku tgk UNDERWARE.... eh silap..... UNDERWORLD.... kihkihkih.... (saje wat silap).... Tapi aku berkeras nak tgk JOURNEY 2 ni jugak... Dan dengan konfident aku yakinkan die cter 2 best....


Josh Hutcherson ~ Luiz Guzman ~ Vanessa Hudgens ~  The Rock

KOMEN AKU PESAL CTER JOURNEY 2
Herm... So ble aku da letak harapan yang tinggi untuk filem ni,  filem ni x melepasi tahap yang aku inginkan... Peranan The Rock sebagai main actress x memberi kesan yang mendalam sangat dalam cter nie... xtau la knape...

Nyaris laa ade Vanessa Hudgens yg comel ni.... Korang kenal ke minah nie..? Die laa pelakon HIgh School Musical 2...juga dikenali sebagai awek aku Zac Efron... Tapi x tau la kapel lg ke x dorg nie....

Kemudian, watak Luiz Guzman yang banyak menberi  impak dalam cerita ni.. Kalo xde pakcik nie, memang cter ni akan bosan la sampai ke habis... Terima kaseh pakcik....

Josh Hutcherson sebagai anak tiri The Rock yang membawa ke Pulau tersebut, kire boleh lah watak die ni... Memang menjadi idaman para wanita la mamat nie.. Ensem gak macam aku.. hikhikhik

Overall rase agak rugik jugak la 17hengget aku sebab 3D impak yang di tunjukkan x banyak sangat.. Juz ade part2 tertentu sahaja.. Kalo tengok yang biasa pon memadai aku rase.. Then leh jimat 7 ringgit dan boleh beli Popkorn... Then untuk movie ni aku boleh bagi 6.5/10 BINTANG sahaja...









~POPKORN~

12 ulasan:

  1. xtgk pom lgi..cmner nk komen??..ekk...hahaa

    BalasPadam
  2. tpi cite ni mcm awesome je. hehe..

    BalasPadam
  3. ohooo dah kuar ek? esok nak p serang lah...

    BalasPadam
  4. haha.. klw mcm ni, bagus lagi tgk cerita underware, eh underworld tu.. fuh! gempak gila! lpas tu tgk the viral factor.. mntap dude.. x rugi tiket..

    BalasPadam
  5. hawizz : tggu vcd kuar nnti bru tgk eh.. =)

    cik tikah : 'macam' jer.. tp realitinyer x seperti yg di sangka.. as i story...

    ekin : g ar tgk dlu...

    hyz : serang ke mana... jgn lupa bwk machine gun.... bom skali

    hazz : bukan xnak tgk underware, eh underworld,, tp mmg x pernah tgk dr season 1... kalu tgk yg skrg, ntah season bape xpaham storyline plak nnti...

    BalasPadam
  6. owh... baru nak tgk esk...
    thanks utk info tu...
    alamatnya tunggu member download ar...

    BalasPadam
  7. tengok trailer pun nampak mcm sedeyyy... untuk mengelakkn drpd kena hanjeng, better tengok review dulu dekat rotten tomatoes sblom pg tengok kat panggung...

    BalasPadam
  8. beshh la citer neyh !! syokk gilew kot ..

    BalasPadam
  9. dzul : gud.. tggu jer nnti download.. berbaloi2...

    Hafiz : rotten tomatoes? ape 2? xpernah taw pon...

    Joyah Davey : Besstt...? Erkkk... Lain org lain cter rasa...

    CK : try tgk dlu nnti eh....

    BalasPadam
  10. rotten tomatoes = laman web review filem hollywood yg plg boleh dipercayai. google lah

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...