HARI-HARI ADA JE YANG LUPA.. APA YANG DI INGATKAN ENTAHLAH...

Hype...

Nama saya Korn.. Hari ini merupakan hari Selasa di mana saya nak hupdate blog.. Kesian blog saya kerana sejak dua menjak ni bagai di anak tirikan.. Kadang2 saya nak jugak cakap padan muka sebab ade pemilik blog yang agak pemalas macam aku.. Hehehe... Alhamdulillah, pengenalan yang agak bagus.. *Masuk bakul angkat sendiri...


...................................................................................................................................................................


Khamis lepas, aku bangun jer tidur, tengok jam dah kul 8.45 pagi... Agak sial henset aku apabila tak berbunyi... Padahal mungkin aku yang tertidur atas henset... Kelam kelibut punya pesal, sampai kat tempat kerja emang lewat lah.. Tapi aku tetap cool datang lewat pun.. Alasan yang aku kasi, aku ke office dulu baru datang site... Tapi dorang wat tataw jer aku dtg lmbt pun.. Tu kengkadang aku rileks jer dtg lambat... Eh, ape citer pasal datang lambat ni, aku nak citer benda lain... 

Masuk ke dalam ofis, bukak laptop check emel.. Tak sampai 10 minit lebih kurang muncul sesuatu kat depan skrin berbunyi "Betri ekau dah nak abih ni jang, copek2 gi caih".. Haa, nampak dak aku nipu..? Ape lagi, tangan ni bukak la zip, raba-raba dalam beg tu, macam xde ape2 jer... Raba2 lagi, konfirm xde ape2... Skali aku bukak zip beg tu sampai habis, konfirm xde ape... Arghhh, charger betri aku tertinggal kat rumah.. Bencikk betul..


...................................................................................................................................................................


Jumaat lepas, aku bangun macam biasa sebab henset aku brbunyi mengikut setting masa yang di tetapkan... Dah siap, pergi lah kerja.. Merempit ikut jalan short cut jalan blakang.. Jalan tu banyak lubang-lubang dan bonggol.. Walaupun banyak lubang, aku tak kesah, sebab jalan tu dapat jimatkn masa aku sebanyak 10 mnit.. Kira lepas lah aku nak snooze henset 2x.. Keh keh keh.. skali lagi aku cerita pesal lain...

Ni yang sebenarnya, sampai kat pintu masuk aku raba-raba dada aku, x salah kan meraba diri sendiri... Macam ade sesuatu yang pelik... Ohh, badge/pass aku ade dalam beg, pe lagi tangan ni pun meraba-raba lah dalam zip.. Raba punya raba, haaa ade pun... Eh, ni bukan badge/pass yang selalu ni, badge/pass lain ni...  Aku cari betul-betul, baru teringat smalam aku letak badge/pass tu atas almari...  Macam biasa merempit balik umah amik badge... Tak de badge/pass, tak boleh masuk tepat kerja...


...................................................................................................................................................................


Semalam Isnin, kan kan kan... Memanglah semalam isnin tapi tak tahu lah kot korang kat Zimbabwe zon waktu hari lain.. *korn jgn merepek. Semalam sampai je kat ofis, aku nampak ade love letter atas meja... Phewwww... menyirap list kerja yang di tinggalkan engineer untuk aku.. Rupanya engineer tu cuti tanpa pengetahuan aku... 

Dan dalam list tu, ade la sikit2 aku tak paham.. Konon-konon nak call la engineer ni ni.. Ape lagi, mula lah tangan aku meraba-raba kocek seluar ni.. Raba-punya raba, puas aku raba kiri, raba kanan, raba depan, raba belakang, tak ketemu jugak henset number office tu.. Erm rupanya aku tertinggal dalam poket seluar jeans aku yang satu lagi.. Nak tak nak kena lah balik ambil henpon tuh...


...................................................................................................................................................................


Setiap hari ade jer yang tinggal, ape yang aku ingatkan entah lah.. Nasib baik hari ni xde ape yang aku tinggalkan lagi.. Esok lusa entah siapa yang tahu.. Yang pasti, kalau boleh aku tak mahu tinggal barang lagi.. Menjadi satu kerja plak nak balik rumah amik barang tu... 

~KORN~

Pssttt....!!!!! Ade sesiapa yang sudi buat header baru aku tak..? Plishhh
Pssttt....!!!!! Boleh tak lepas ni aku nak buat entry tak bergambar macam entry ni...?
Pssttt....!!!!! Tengah cari masa untuk reply comment2.. Nanti ade masa aku akan jenguk blog kawan-kawan.

46 ulasan:

  1. Haha, bangun awal 5 minit. Sempat la nk check2 barang takut trtinggal. Boleh save masa kan drpd nak kena balik umah lak? :p

    BalasPadam
  2. haahahah , korn memang lawak , kuat pelupa betul , sebelum tidur cek lah dulu ape yang penting apa takpenting korn :) ,takpun simpan siap2 apa yang patutu dibawak untuk mudahkan perjalanan tanpa disekat sekat , hahahaahahaha , jom melawat blog saya :) , http://amyfatehahabdkarim.blogspot.com.

    BalasPadam
  3. makan semut goreng banyak sangat kot?? semua benda lupa neh. sib bek tangan melekat dengan badan kan? kalau tak silap2 sampai ofic tangan tak der tertinggal kat umah uhuhuhu

    BalasPadam
  4. haha..terbaiklah korn!!!..sometime terkejar-kejar dlm hidup ni best jugak..wahahaha

    BalasPadam
  5. hehehe kelakar lah....jangan tertinggal badan sudah :)

    BalasPadam
  6. aktiviti meraba kau terbaik . baguslah . haha

    BalasPadam
  7. Kalau bujang pun dah pelupa, jangan nenanti bila dah beristeri terlupa lak dah ada isteri.. hehehe.. gurau je Korn yek..

    BalasPadam
  8. Korn mohon tambah ram kat memory eh.. hahahah

    BalasPadam
  9. xnak lupa bawa barang, liskan barang yang perlu dibawa :-)

    BalasPadam
  10. alzhaimer?? hamba cadangkan sahabat buat carian cara nk elak..banyak carautk atasinya..hehhe (gurau sahaja..tapi kalau nak cuba tidak ada masalahnya kan) =)

    BalasPadam
  11. xpe amat bt mna yg patut dlu..kak pn kalo dah bz mmg xingt blog..haihhh~!

    BalasPadam
  12. manusia memang pelupa..kena ingatkan selalu..normal jak ni :)

    BalasPadam
  13. Muda-muda dah jadi pelupa..hahahhahaha.
    Aku rasa bro,,kau kena sediakan satu kotak khas untuk letak semua barang2 kerja kau bila balik rumah..so tak kelam kabut.

    Atau beg kau tu jadi tempat longgokan semua barang kerja...

    Aku pun selalu macam tu jugak...semenjak amalkan petua ini...tak lupa...

    BalasPadam
  14. hahahaha...kesian..asek duk meraba je...kurgkan mkn semut...hehehe *sme je ct pon, biasalah melayu mudh lupa..kihkikih

    BalasPadam
  15. mohon lupakan wa gak..:P
    ish ish..ni dh kia penyakit lupaan sih..kena carik vaksin cepat..:P

    BalasPadam
  16. First time singgah sini..seronok gak baca entry kat sini walau merapu meraban ..he..he

    BalasPadam
  17. sibuk sgt kot smpai semua benda lupa. haaaa

    BalasPadam
  18. assalamualaikum korn...banyak sangat makan semut kot...hehehehe..;)

    BalasPadam
  19. hahahaha, mohon cepat2 cari org rumah. pastu confem dah tak tinggal2 lagi dah =) kehkehkeh.. okey je kalau korn punya entri ni. gambar ke tak ke ttp terhibur membaca.. sayang sama adik wa ni. ehh? ;p

    BalasPadam
  20. heheheh hye en korn!! :) suka baca your blog... hahaha ingat kan kita sorg je ngarut.. dah lepas ni jgn lupa2 lagi... kalau selalu lupa2 makan apa tu? gingko? hehhehe :D

    BalasPadam
  21. salam en.korn..oh pelupa eyh..sama la kte, kdg2 bila dh kuar umah n dah nak smpai tempat keja baru teringat, dah jadi 1 keja plak kan.haishh..lps ni kalo xnk bg lupa buat list xpon buat note letak kat nset, in shaa Allah possibility utk xlupa tu ada la sikit..bhahah :D

    BalasPadam
  22. lenkali ikat hanset tu kat tliga yer korn..hehehe..kalo tak sure dia merayap g bawah badan..

    BalasPadam
  23. hahahaha. sama la korn. jaa pun kengkadang mudah lupa jugak..hiihi...

    p/s : jaa kat usm penang skang ni tau.....heee.. seminggu lagi kena stay sini.

    BalasPadam
  24. haha biasa dah gitu, kalau tak lupa tak lengkap hidup agaknya..hehe

    BalasPadam
  25. haa. korn, ingat pe tuh bro? haha. aku pun 2 kali 5. asyik tgaal kunci je. haha. btw tqbro haritu. sori aku skng ni x bw sgt. tq bro.

    BalasPadam
  26. hahaha... usia dah meningkat, banyak yang terlupa dan tertinggal...
    mohon cek dulu before gi kerja... tak adelah masa terbazir macam tu aje... :P

    BalasPadam
  27. laen kali brg utk kje letak setempat.. faham??
    hehee
    untung2 leh save mase n duit mnyak2, x pasal2 kne balek umah smulaa,,. dah double duit mnyak. haha

    BalasPadam
  28. weyhh camne lah kau boleh hari2 repeat bnde sme? aklau aku, sekali dah trtinggal brg, leceh pulak nak patah balik, konfem esoknye tu aku serik nak jd lupa balik..

    bnyk mkn semut eh?? gantikan semut tu ngan kismis k..huhu

    BalasPadam
  29. tahniah menang GA abam hanif.. boleh je bt entry xda gambar... sudi je mambacanya kalau rajin..huhuhu.. jgn marah korn

    BalasPadam
  30. Bro tahniah awak menangi sebagai peserta giveaway aku...
    Lihat senarai pemenang:
    http://hanifidrus.blogspot.com/2013/02/pemenang-hanif-idrus-giveaway-2013.html
    T
    olong berikan nama penuh anda, alamat anda dan jika boleh ( tak wajib) no telepon anda supaya bila saya dah poskan giveaway saya akan sms anda pada e-mail
    hanif@tkr.com.my

    BalasPadam
  31. kena buat reminder dekat handfon tak pun tampal memo dekat almari lah gini xD

    BalasPadam
  32. entah ape2 yang diingatnya kau nih..
    nak kene ade 'secretary' agaknyaa baru boleh well managed..hahahah

    BalasPadam
  33. kronik tu korn oiiii..

    ko nk header caner..aq part time je laa wat design2 ni.. freelance.hik hik..simple2 je laa

    BalasPadam
  34. amboi..harap ko tak lupa aku..
    ehhh..

    ahahha..mungkin ko dah tua :)

    BalasPadam
  35. Alahai, muda2 dah jadi pelupa.. Kalau Perank panggil l'engey', kalau orng trgnu pulak panggil 'maknga'.. hehehe..

    Makan kismis banyak2.. =)

    BalasPadam
  36. lama xdatang blog en.korn.. lain kalo be4 tido, letak barang2 yg nak bwak ke tempat keje kat satu tempat..nanti bangun senang nak bwak,. xde la kelam kabut sangat

    BalasPadam
  37. En.korn.. tengok header sini : http://i1254.photobucket.com/albums/hh613/Maisarah_Azmi/headerfeb_zpsb044a76c.png

    Tapi xtaw en.korn suka ke x...

    BalasPadam
  38. banyakkan berzikir dan berselawat ..
    segar difikiran n insyaallah penyakit lupe itu tidak kerap menyerang kitee..
    n amalkan doa
    subhanamallayanamu wala yashu..

    BalasPadam
  39. ko banyak lupa ni.. sebab banyak tgk citer lucas ni kahkahkah.haa banyakkan istighfar dan zikir2 mudah ye.kalau ko lupa, apa kata ko beli aje poket doremon

    barang tertinggal?senang je nak amik :P

    BalasPadam
  40. singgah ke blog korn..lama x dtg sini.. :)

    BalasPadam
  41. biasa lah kalau usia makin tua, otak asyik ingat benda lain..hahaahah..

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...