AKU TAHU KAMU SIMPAN KUNCI TU KAT MANA

Hype...

Tengah aku dok best-best layan telebisen sengsorang tengok BoboiBoy, tengok jam dah pun kul 6.. Eh, Masa balik ni... Tuuppp..!!! <--Sound effect tutup tivi... Sebenarnya xde motip aku cerita pasal tutup tivi ni.. takpa.. sambung sikit lagi.. Aku berjalan keluar tutup pintu, dan terus kunci pintu.. Ya, dah sampai point nya... Nampak tak perkataan kunci tu... Aku nak cter pasal kunci lah... 

Hari tu masa aku dalam bas entah macam mana teringat plak mase zaman study, selalu dok rumah sewa ni, malas nak buat kunci.. Jadi kunci seketul tu lah di gunakan hari2... Nak kuar mana simpan ikut dan jer nak campak... Haa nak citer lah tempat2 pemes kunci tu saloo kne simpan....


Dalam Kasut
Tak di nafikan... dalam kasut memang port paling familiar lah nak simpan kunci.. Yang aku tak berkenan tu, kalu dalam kasut tu ade stokin.. Perghhh, memang semerbak kasturi lah baunya memang ohsem..!! Tambah plak pesen yang malas basuh stokin, sbulan skali baru nak basuh.... di tambah plak ade stok cekam tahap dewa punya bau... Memang What the ikan lah punya perangai...  Kendian, Konon2 lah kalo pencuri datang die akan pening nak pilih kunci tu kasut yang mana... Buat nya pencuri yang datang tu, nak curi kasut.. Haa,, tak pasal-pasal hilang terus kunci tuh... Jadi jangan simpan kunci dalam kasut...

Cer teka kat kasut mana aku simpan KUNCI LOCKER..? Hahaha


Peti Surat
Port yang ni pun pemes gak... Konon2 orang tak akan tau lah kalau kamu simpan dalam peti surat.. bahaya nih kalau simpan sini.. Knapa? Sebab bila kamu simpan kat peti surat berkemungkinan besar ade orang yang memerhati... Jadi jangan simpan kunci dalam peti surat...


Bawah Pasu
Port sini pun popular gak... Kemain bawah pasu pun jadi port... Aku cuba bayangkan kalau rumah aku kat kampung, mak aku ni pesen jenis suka berkebun.. Koleksi pasu bunga mak aku dah macam kedai jual pasu bunga... Banyak giler.. Ade bagai2 saiz.. Eh, ape aku mrepek ni.. Aku nak cter pasal simpan kunci bawah pasu.. Kalau simpan bawah pasu ni, risiko untuk hilang trus agak besar... Kerana apa..? Mungkin kita pun akan terlupa kita letak kat pasu yang mana... Jadi jangan simpan kunci kat bawah pasu...


Nampak tak kunci kat bawah pasu bunga yang tengah tu? 
Kalau nampak, memang nampak sangat kamu tipu


Bawah tempat alas kaki
Kat sini pun ade jugak... Slalunya rumah yang ade grill and sliding door... Sliding door tak berkunci.. Tapi grill sajer berkunci... Pastu kalu nak amik kunci tu, selukkan tangan kat celah jeriji grill tu, selak alas kaki, yeah, u got it..!!! Tapi ingt, ade orang memerhati... Jangan amalkan terutama untuk mereka yang dok bandar... 


Aku tau kucing ni comel... macam aku... Har har har


Tepi tingkap
Haa.. ni pun ade jugak yang simpan... Tak di nafikan aku pernah jugak simpan kunci kat tingkap.. Nanti rumate balik, die amik je kat tingkat tu.. Tapi terselit sikit lah... Huhuhu.. Bahaya ni, silap haribulan, tangan boleh terluka di sebabkan cermin ataupon jari boleh tersepit.. Kalo jari tersepit, kne panggil bomba.. bomba datang berlumba-lumba... Haha... pastu bomba plak kerat jari guna mesin pengerat.. kemudia jari kamu jadi kudung... Nampak tak betapa tinggi nya imaginasi aku kat sini.. Jadi jangan simpan kunci kat tingkap..



Aku rase ni la tempat2 pemes simpan kunci kan terutama untuk bebudak yang tinggah di rumah sewa bersama member2.. Ade tambaha tak tempat yang kamu selalu simpan? Kalu ade boleh tambah... Abis dah semua tempat tak selamat, nak simpan kat mana yang selamat..? Satu je penyelesaian mudah, buat kunci satu sorang.. Jangan nak kedekut sangat... Tak silap aku sebatang kunci tak sampai 5 ringgit pon.. 5 ringgit jer, Beli topap 5 ringgit mampu, nak buat kunci pun nak berkira sangat...


Haa ni aku buat topik pasal kunci nanti kat keyword mesti naik pasal 'kau kunci rindu buatku' lah, 'kau kunci hatiku' lah, 'Ku kunci cintamu ketat2' lah apa-lah yang berkaitan cinta.... Tak pun pasal lagu Ramlah Ram lah.. Haishh aku pun pelik kebelakangan ni asik keyword cinta2 jer kat blog aku.. Ade kah blog aku jiwang? Korn sudah jiwang... Bla bla bla....

~KORN~

55 ulasan:

  1. femes bawah pasu lar kat kg..kalau kat umah senirik letak kat tepi pintu, cover ngan alas kaki...sooo mase balik senang nak amik..huhu

    BalasPadam
  2. kucing tu sangat comel...
    dulu selalu letak dalam kasut...
    sekarang tak dah...

    BalasPadam
  3. simpan dlm kasut ku selalu bt masa dok rmh sewa..huhu..kedekut betoi kn nk bt kunci..aisehhh-.-

    BalasPadam
  4. hahaha... kunci rumah hilang pakai google search pun boleh kan.. LOL

    BalasPadam
  5. zaman ca dok umh sewa xde la letak kunci kat tempat2 ni..hehe..mmg sentiasa dlm beg, sorang 1 lagi ngn kawan2 lain..pastu letak keychain @ tali panjang dan berat selagi boleh.jd kalau tercicir ade rasa dan bunyi.haha.. :D

    BalasPadam
  6. Hehehehe, boleh kata semua tempat dah buat. tapi sejak 3,4tahun lepas rumah kena pecah masuk taubat tak letak merata-rata lagi..

    BalasPadam
  7. Rumah sewa aku masing2 dah ada kunci sendiri.Tapi asyik2 hilang.last2 tinggal 1 jugak

    BalasPadam
  8. hahaha! semua ak pernah simpan..kasut bapak byk!....

    BalasPadam
  9. Dem it..sume dah terbongkar.. Dah aku nk simpan kt mne? Ok, dlm kebinet kasut.. 50 psg kasut may take awhile to discover..

    BalasPadam
  10. Kat rumah fie bawah dalam tayar kereta entah nak cakap macam mana entah, kat tayar dalam sikittt tu. Lepas tu dalam bekas makanan kucing yang ada 13 bekas semua. haha. memang tak terfikir akal mu lah

    BalasPadam
  11. rumah sewa aku dulu dahsyat kot.
    2 orang je pegang kunci rumah.
    kalo 2 2 orang tu lmbt balik sume tercongak depan pintu..hahah

    BalasPadam
  12. Port kasut yang wa selalu simpan . Kihkih xD. Kalau bawah pasu tak berani sangat, nanti konpius dgn pasu , haa sudah

    BalasPadam
  13. assalamualaikum korn...jiwang sesekali apa la salahnyakan...:)

    BalasPadam
  14. mak selalu letak kat dalam kasut buruk en.bapak. hahaha

    BalasPadam
  15. sama gak aku bro...kasut tpt pilihan simpan kinci

    BalasPadam
  16. okay. kucing tu main nyorok2 eh korn == wa nak join :D

    BalasPadam
  17. First, nak gelak dulu untuk mengelakkan sembelit Hahahaha sebab gambar tucen tu comel :D

    Second, dari dulu sampai sekalang pesen taruk kunci bawah pasu bunga memang femes. Mak ceq selalu buat camtu bila dia nak keluaq p market beli ikan.

    Third, wah kokorn dah jiwang sekalang, so tunjukkan jiwang mu haks xD

    Lastly, ape comment ceq macam tak bernas je ni -_-

    BalasPadam
  18. hahaha memang femes kot simpan kunci kat tmpt2 tu. tp, aku ngan osmet xpnh buat cenggitu. sbb, dri awal agi dah buat kunci spare tuk 5 org. sorg satu kunci.

    ehh, kalau dah kasut ngan stokin bau masham, pencuri pun xgamak nak cari kunci kat situ. haha

    BalasPadam
  19. kunci hati aku yg ko curik tu agknya ko sorok ktne la ea? mohon pulangkan,hahaha

    BalasPadam
  20. ada lagi tempat penyimpanan kunci yang hamba sering lakukan tapi tuan hamba tidak senaraikan..bermakna kunci hamba masih selamat

    BalasPadam
  21. hahaha..memang semua tu tempat2 yang pemes utk simpan kunci..hehehe

    BalasPadam
  22. lagi 1 ko lupa..simpan kunci dalam rumah!

    BalasPadam
  23. wahhhhh meriah nya blog korn skrg checkers lagi kelasss... suka simpan kunci dalam wallet... eh... ha ha ha

    BalasPadam
  24. ahhahaha.. sue simpan dlm kasut je.. hohohho.. :D

    BalasPadam
  25. selalu simpan bawah pasu dengan dalam kasut.. shhh jgn kasitau sape2 tau xD

    BalasPadam
  26. cheery simpan dalam payung yg dah rosak..payung digantung kat pintu grill..alamak kantoi dah..hehe

    BalasPadam
  27. selalu tengok org simpan kat pasu.. rasanya pernah jugak simpan kunci dalam kasut..keh3

    BalasPadam
  28. mak aku simpan dalam mesin basuh..Hahahaha..Jadinya kalau balik rumah mak aku tak ada memang kena carik di celah2 baju yang dah basuh..Kehkehkeh..

    tak popular lah kan sebab korn xde sebut..Ohsemmnya my mumm!! :D

    BalasPadam
  29. hehe. plg feymes dkt pasu dann kasut. selalu uma bujang lah yang berperangai cm nieee ikut dan jerrr...kdg2 uma bujang pintu pun tak ttup terus 24jamm...

    BalasPadam
  30. cik fadh bru pindah rumah, sliding door xbt kunci pendua lg..jd kunci grill je...hahaha tp siap mangga la..



    BalasPadam
  31. dlm kasut n bawah pasu tu mang familiar..haha

    BalasPadam
  32. terbongkar rahsia sudah..
    habis kalau pencuri baca blog nie..
    hahahaha..

    from ::Arkitek Hati::

    BalasPadam
  33. tergelak sorang2 baca entry ni..pasal semua tempat pernah buat. simpan kunci konon2 selamat la..haha. pastu ada 1 tempat lagi sorok kunci bawah batu bata tepi rumah... :D

    BalasPadam
  34. uish, bahaya ni.. kalau pencuri nak masuk rumah, dieorang check dulu tempat2 ni.. huhu

    BalasPadam
  35. hihi. simpn kt dlm kasut tu mmg dh biasa sgt2..

    BalasPadam
  36. siapakah pembela kucing2 comel yg sedang main nyorok2 itu??

    BalasPadam
  37. assalamualaikum korn....tempat tu mmg biasa jadi tempat simpan kunci kekadang jer tau kalau selalu tahu org lain kes naya jer senang nanti pencuri nak masuk...:)

    BalasPadam
  38. muja ada 3 kunci untuk bilik di asrama,, kih3

    BalasPadam
  39. ekekekeke... tips lama yg dah biasa buat dulu2... biasa kat rumah sendiri lah...kat umah sewa ramai2 tak pernah buat lagi... sekarang dok sorg2 so tak ada masalah semua ni... simpan kunci rumah kat semua kereta... klu lupa bawak kunci masih ada spare kat keter

    BalasPadam
  40. a'a kan kat bawah alas kaki bleh simpan kunci.hehehe ada dah port baru..

    masing2 ada kunci masing2

    BalasPadam
  41. tergelak2 bace n tgk pic kat entry ni ..
    hahahahahaha ~
    alahai ~ nicenyeeee...
    sume mcm penah wat ...
    hahahahahaha~

    BalasPadam
  42. tabah je aku bace ni korn


    mmg sume aku penah wat hahaha

    BalasPadam
  43. ni kalau perompak baca ni,mau dia cari kunci kat semua benda2 yang diatas, bila nak merompak. kahkahkah

    BalasPadam
  44. penah2...kat peti surt..tp kejap je sbb ayh bising..kate nti org senang kopak..erk! pastu latest ni letak kt dlm kasut..semua psl lupa kunci tgl kt uma.. -_-" semakin pelupa..umm

    BalasPadam
  45. salam..hehee..nice entry bro...plng femes simpan kt dlm kasut..tetttt..wangy gila baq hang :D

    BalasPadam
  46. <-- tak pernah simpan mana2 sentiasa bawa hahaaa :P

    BalasPadam
  47. port feberet dlm kasut. kahkah.

    BalasPadam
  48. tirah simpan dekat...dekat....xleh gtaw...nnt korn curik...hihi

    BalasPadam
  49. Hohoho.....biase ltk dlm kasut jer...

    BalasPadam
  50. gua praktikan sampai sekarang. hahaha

    paling sadis balik sekolah ayah tak tinggal kunci, tapi tinggal makanan. oh berkelah di koridor rumah

    BalasPadam
  51. ah..tak peymesla..wa salu simpan kunci atas pintu yg ada lubang2..hekhek

    BalasPadam
  52. keh keh keh....lawak tp aku pun penah buat hahahaha......baik buat spare key je kasi sorang satu hahahaha

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...