KENAPA MAKAN KEPSI TAK HABIS

Hype...

Anak itik si anak kerbau.. Sajer nak tanya kamu apa khabar,,,? Hehehe.. Pendahuluan ni aku takde idea, ini yang terkeluar, jadik lah.... Memang xley blah... Tak kesah la.. Janji pendahuluan aku dah lepas, kita masuk isi nye pulak...

Selalu x kamu gi Kepsi, pastu nampak ade sisa2 lebihan yang kat atas meja...Ish ish ish... Rugik nyer... Yang tulang2 tu semesti nye lah berterabur.. Ni yang aku maksudkan selain daripada tulang.. Kebiasaan nya ade 3 perkara atau items yang aku dapat detect....

Yang pertama ROTI... kedua COLESLAW... dan ketiga KULIT AYAM.. Kamu tau x  harga Seketul Roti tu 55sen...? Kamu tau tak harga sebekas regular Coleslaw RM2.10..? Oh kamu tau tak harga lemak ayam berapa..? Aku tak tahu... Ohh... sekiranya kamu x makan sumer tu, Terbazir begitu sajer la duet kamu tu...

Jadi kat sini, Meh sini aku ajarkan Cemana nak makan Roti, Coleslaw ngan kulit ayam ni Sampai abis...

  • Untuk Roti, Senang jer... Kamu celopkan jer dalam air yang kamu beli tu... Yang ni memang selalu aku buat lah... Konpem abis punye... Tak kesah la org nak kata aku budak2 ke ape, aku yang beli kepsi tu, suka hati la aku nak makan cam ne pon... Ahaha
  • Coleslaw pulak, kamu gaulkan dengan Potato sehingga sebati mengikut citarasa kamu dan makan. Ni jugak cara aku lah.... 
  • Ketiga ni pulak cara membe aku... Aku tak pernah buat... Gaulkan Coleslaw dengan Potato tu sampai sebati....Taruk sedikit sos untuk lebih sedap...  Kendian kerat Roti kat tengah2 tu.... Pastu Letakkan campuran Tadi kat tengah2... Alaa buat mcm burger tu... Senang Citer...
  • Kulit Ayam tu aku x pasti la macam mane... Kulit ayam Kepsi je aku makan... Kalo kat luar, memang aku xkan makan kulit ayam... Errr... x sanggup....

Okeyh.. Selamat mencuba... Kalu aku g kepsi aku salu order Snack plate jer... Tapi kalo bos aku blanje, mesti aku ckp nak Dinner plate... tak tahu lah knapa.. Haha.... Okeyh... Xmo entry panjang2... Fullstop sini dulu yerp....

Pssstt : Pernah x kamu bawa balik umah botol sos kat kepsi tu..? Aku pernah......!!

~KORN~

26 ulasan:

  1. masa dulu2 kalau tak silap beli banyak,memang dapat botol sos kan.

    roti mmg xmkn tpi bagi family.coleslaw lak.errr mmg tak makan gak,pun bagi family gak. tapi kalau kulit ayam..hahah sedap.

    BalasPadam
  2. kepci tu ape??? kahkahkah

    BalasPadam
  3. aku suka sangat coeslawww!. masa gath haritu aku lenjan je. korang memalu. aku makannnn je

    BalasPadam
  4. aku suka sangat coeslawww!. masa gath haritu aku lenjan je. korang memalu. aku makannnn je

    BalasPadam
  5. Aku makan je sume bebenda tu. Haha! Kecuali kalau ayam dapat yang bahagian isi, memang tak boleh nak habes. Aku panggil, tu ayam tak licin. Kitorang satu femely suka part yang licin jek. Sebab tu salu request, nak thigh & drumstick ya! :D

    BalasPadam
  6. tapikan bro.. gua makan slaluje habis.. ngeeeeeeeeeee

    BalasPadam
  7. dila dan kawan anda itu sama :) makan roti dengan letak sos dan semua2 makanan yang ada :))

    BalasPadam
  8. NAL paling suka kat KFC adalah sos thai..best..kalau kat rumah, jgn harap nak beli..haha

    BalasPadam
  9. ni chef ke ape nie? hehee...
    jom mkn kepsi...nak banjew makan kulit ayam...hehee

    BalasPadam
  10. cop cop coleslaw tu ape ek? hahaha selalu makan roti, belah tgh sumbat ngan kentang putar tu.... makan tu dulu, bg habis roti ngan kentang putar. pastu br makan ayam. cuma sayur mayonis tu je aku x kan usik...

    BalasPadam
  11. pergh..orang yang tak makan kulit ayam tu adalah orang yang tak menghargai nilai2 seni dalam pemakanan.. part tu la yang paling sedap..

    hahaha.aku pun pernah bawak balik botol sos tu. heh heh

    BalasPadam
  12. cara kawan korn buat tuh awesome la. nk try la. hehehe

    BalasPadam
  13. wah buat tutorial cara mkn kepsi dgn betul la..bagus2 kipidap!! :D

    BalasPadam
  14. hahaha sebab ramai amik botol sos tu balik balik macam korn makanya KFC dah bijak pakai sos kena tekan tu macam MCD je.. muahhaa ^^

    BalasPadam
  15. sis amalkan yg no 3 hihi

    BalasPadam
  16. pehh tutorial makan kepsi okeng...


    pes time aku baca..

    btw.. aku mmg x gemor sgt kepsi..
    hanya mampu makan seketul je ayam..
    coeslow ngan kentang tu buleh lah kot abes..

    so x mampu ikot ko nyer tutorial ni wahai jagung

    BalasPadam
  17. memang pun..
    kalau makan kepsi ni..coleslow n kentang putar memang tinggal..
    roti sama je cara kita makan..cicah dalam air gas...
    hahahaha...rugi tinggal tu..

    BalasPadam
  18. lain kali, kalo aku g kepsi. aku bawak ko
    leh ko tolong abeskan kulit ayam kepsi aku

    BalasPadam
  19. selalu bagi kawan je roti tu...
    yg lain sume habiskan...

    botol sos kat kepsi tu pernah gak kidnap bawak balik, hahahaha
    tp skrg dah xde sos dalam botol

    BalasPadam
  20. tp skrg kepsi punye servis sgt2 laa x best.

    da malas masuk kepsi lagik. huhu

    BalasPadam
  21. pergh! ella pun suka gak mix2 mcm tu.. kulit ayam kfc mmang akan hbis kena ratah.. x berapa minat makan isi ayam, kat mana2 pun..

    BalasPadam
  22. erk macam best je yang campur sayur dengan kentang tu.. ce kalau kita letak kat roti semua tu sekali dengan kulit ayam.. mesti sedap kan? kan?

    BalasPadam
  23. Anak2 aku tak suka betul dgn sayur kobis tu..

    BalasPadam
  24. ohoiii ! pestaim jejak mata dan jari kat sini . hewhew



    selalu aku buat macam kawan ko buat tu hah . campur coleslaw ngn mashed potato then masuk lam roti . kalo aku tak buat , kompem roti ngn coleslaw aku tak habis .


    errr.. kau celup roti lam pepsi ke beb ? -.-

    BalasPadam
  25. tiba2 lapar KFC bila baca entri anda.. =.=''

    BalasPadam
  26. hehe..dulu pernah je bawak balik..hehe
    botol sos la..skrg xda btol dah pun..
    gud idea la..tapi selalu yer nur mkn bwk blik kalu xabes..
    smbg mkn kt rmh..xmembazir

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...