BORING DALAM MEETING..?

Hype....

Sape yang slalu meeting akan tau lah tahap keboringan yang amat sangat.. Tambah2 plak kalu kamu orang TAK penting kan... Dalam hati fikir "bila lah meeting nak abis ni"... Am I right..? Hehe.. Kat sini aku ader beberapa step yang boleh kamu buat kalu kamu bosan2 dalam meeting 2..


1. Buka kasut Pakai Balik
Awas untuk kamu2 yang kaki nyer bau cam kambeng yer... Sebab cara ni untuk yang kaki nya wangi macam Maya Karin jeer... Ahaha... Kalau agak2 stokin kamu pakai tu x basuh seminggu, jangan sekali2 buka, nanti buat meeting tu cancel jer... Eh tapi okey gak kan... Cepat gak abis meeting..? kan...


2. Tulis Something
Macam aku, aku saloo conteng kat buku note aku ni... The most yang aku selalu tulis "Bila lah nak habis meeting ni..." Sampai penuh satu page aku tulis... Xpun aku tulis "Haish banyak nyer die ni cakap, sudah2 lah tu".. Ahaha.. Pastu aku tulis jer ape2 yang terlintas kat pale aku mase 2....


3. Lukis Something
Yang ni pon saloo gak aku buat... Paling banyak aku lukis muka org.. Muka org yang berada di hadapan aku... tapi x jadik2... Maka jadik org lidi jer... Hahaha... Xpon kan, aku lukis macam yang dalam  ENTRY YANG NI...  Enough... Asalkan aku x bosan dalam bilik meeting...


4. Sembang dengan Orang Sebelah
Okeyh yang ni bukan sembang dengan cara bercakap... Sembang dengan cara tulis atas kertas... Tapi pasti kan la kamu kenal dengan org sebelah 2... Jangan la plak kalo org sbelah tu tgh sibuk berhujah2 dalam meeting tu, kamu lak boleh sibuk nak kacau die.... Ahaha.. memang cari nahas lah....


5. Perhatikan Keadaan Sekeliling
Kebiasaannya kalo la meeting kat tempat baru, aku akan usha tempat tu... dari atas sampai bawah.. dari kiri sampai kanan.. Dari depan sampai la belakang... Setiap ceruk aku usha.. Kekadang semut dalam pasu pon aku perasan...


6. Perhatikan Orang yang sedang Berhujah
Yang ni bukan bagi perhatian dekat org berhujah... Tapi korg tgk kelakuan die..  Kalo org berhujah ni, tangan die bersilang kiri kanan.. Pernah skali tu, org sbelah aku berhujah sampai nak masuk lubang jari die kat idung aku.... Errr


Cukup lah 6 step kalo kamu nak cuba boleh laa... Sekurang2nya, tahap kebosanan dapat di kurangkan... NI berdasarkan pengalaman aku lah. Sebab aku pon bukan org penting mana pon dalam meeting, tapi kalo xde aku dalam meeting tu pon, masalah jugak..

Errr... ade tambahan?

~KORN~

28 ulasan:

  1. catat ulasan tu ape? maaf BM saya failed . hahha :P

    BalasPadam
  2. okeh la... nanti aku ikut tips2 ni ek. huhuhu

    BalasPadam
  3. esok aku ada meeting akan aku gunakan tips2 ni haha

    BalasPadam
  4. kalau boring hampir semua ni aku buat... :D


    *perhatikan gigi orang yang tengah bercakap pun boleh....agak kelakar la...huuuu

    BalasPadam
  5. heeee..mcam lah penah bau kaki maya karin ek???? hahaha..usha org skliling ok gak

    BalasPadam
  6. Ingatkan lukis muka orang depan pastu jadik orang lidi tu paling lawak. Tetiba part jari orang sebelah nak masuk hidung tu, hadoi, lawak gila! Haha!

    BalasPadam
  7. meeting ok la tpi akan boring bila bos asyik ulang2 bnda sama n ckp slow motion..smpai mata dok kuyu..kalau dah boring mula la lawan2 wat muka dgn kwn2 skrja..aah paling best pandang semua kawasan dalam bilik meeting.hihihi

    selalu duduk belakang kerusi besar,nyorok tpi princple tetap perasan gak..adess..

    BalasPadam
  8. tambah lagi,makan gula-gula nak hilangkan ngantuk,hehe

    BalasPadam
  9. bagus gak tips nie..plg bagus tips yg lukis2 hamster tue.haha nak gelak! :)

    BalasPadam
  10. Aku melukis...hehehhehe'
    Siap lukis muka orang tu lagi ....kekekeke

    Tapi gambar kartun yang tak menjadi...

    BalasPadam
  11. i baru abis meeting selama 3 jam yang mmbosankan. So apa i buat? Main game kat hphone.. pastu terperanjat bila nama kena sebut.. huwawawawawawawa

    BalasPadam
  12. oh tringat zaman skolah taon lpas jadik ahli lembaga pengawas kaunseling..msyuarat x habis2,penuh buku ngn contengan..kih3

    BalasPadam
  13. tambah lagi satu...
    lukis gmabar orang yg duk depan kite..hihi

    BalasPadam
  14. kalau saya, saya akan conteng2 kertas jugak tapi selalunye akan mengantuk.. haih. sy tak minat sgt meeting2 ni..

    BalasPadam
  15. hehe..meeting memg selalu membosankan. Selalunye yg linda wat adelah menyembang gune kertas tu, n conteng buku...hehe

    BalasPadam
  16. bleh d praktik kn selepas nie.. hehehe

    BalasPadam
  17. selalu melukis la..wakaka!

    BalasPadam
  18. hahahahahaha..nape tak gigit je jari orang tu??hahahaha

    BalasPadam
  19. har har har

    tak boleh blah kalau bhadapan dgn orang yang cakap bkobar-kobar dlm meeting, lepastu tak reti2 nak stop ^^

    BalasPadam
  20. nie slu wat kat dlm kls.. hehe

    http://naziman.com/teknologi/software-laptop/mengedit-gambar-tanpa-menggunakan-software/

    BalasPadam
  21. ada satu tertinggal. berangan sorang2 semasa meeting.

    BalasPadam
  22. haha..lawak la entri korn nie.. tapi memang bosan kot meeting.. bab lukis dan tulis something tu selalu buat dah.. poyo kunun bz menulis.. haha

    BalasPadam
  23. 1 lg tambahan,BELEK-BELEK KUKU..time2 tu laa kau nak appreciate dan concern pasal kebersihan kuku tgn kau..pastu klu kuku pjg,mula laa nak bersihkn yg kotor2 tu..HAHAH

    BalasPadam
  24. dulu memang selalu boring bila meeting tertentu..selalu juga amalkan tips yg disebut ni. Tapi sekarang ada meeting yg saya tak sempat nak boring sebab saya kena catat minit mesyuarat terpaksa la dengar betul2.

    BalasPadam
  25. paling x suke ada meeting ngan ceramah!!!.... mata ni cepat beno nak telelap

    BalasPadam
  26. erkk..tak prnh pon dipangil untuk meeting oleh bos...sbb..sbb..keje tanam anggur tak da meeting..heee :D

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...