KERANA SEKUPANG

Hype..


Cm ner ngan tajuk hari nie? KERANA SEKUPANG... Herm.. ape la ade pd skupang 2. xde makne pon. org buang jer. kan.. Okey, cter ni di sebabkan sekupang lah.... knape? huhu.... the story begin..

Pas balik sembahyang jumaat, cam biasa aku trus je pg ke ke kdai beli nasi bungkus. Aku park moto aku btul2 kat dpan kdai org jual karipap. Then aku beli nasi campur n air milo ais.


Setle je beli nasi dan air, tibe2 je hari ni teringin nak makan karipap 2. Harga nye RM 1.20. So aku standby la siap2 Rm1.20. Mula2 amik la singgit kan dalam wallet. then seluk kat poket kecik bhgn kanan ade la sposen. seluk poket kanan xde ape2. Seluk poket kiri pon kosong je. Then aku tgk la kat wallet kot2 ade. buka2 je xde langsung siling. Teringat la aku saloo campak siling kat dalam beg. So time 2 aku fikir aku bwk beg. rupa2nya tak. huhuhu... Byk kali aku selok2 poket cari lagi sposen. huhu....xde jugak...

So, aku redha jer la. xmerase la karipap 2. mungkin rezeki xder nak makan karipap hari ni. huhu.... Padahal hari2 ni xpenah pun terase nk beli karipap 2. 

Moral of the story : Walaupon sekupang nampak nilainye kecik sangat, janganla buang2 jer. nt jadi la cam ni, di sebabkan sposen, x merase nak makan kuih karipap 2. huhu.



~POPKORN~


6 ulasan:

  1. Cam besar je karipap tu.Patut la RM1.20.

    BalasPadam
  2. karipap kat penang ni mmg besar2... 2 pasal harge ny pun besar... tp sedap gak. huhu..

    BalasPadam
  3. Blogwalking :)

    BalasPadam
  4. peh!!! teringat kripap nih yg jual kat dpn sek.tknik wktu hri sbtu tiap2 mggu.... x lrt nk abeskan...

    BalasPadam
  5. Huhu.. sapekah gerangan tanpa nama nie...

    BalasPadam
  6. perhhh dua bijik masuk perut CK kenyang2..
    bila nk blnja? :p

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...