AKU SEORANG WAITER

Hype...

Dulu kan, mase aku abis je SPM, Aku keje waiter kat Sunway Pyramid.. Mase cuti semester pun aku keje sini jugak...  Nama restoran tu PappaRich Kopitiam.. Sape penah pegi restoran ni angkat tangan cepat..!!! Nak kira nih.. Tapi aku bukan nak amik port kamu penah pegi ke tak... Ade story yang aku nak citer ni...


Okeyh, ada satu malam ni, ramai plak kastemer... So bila dah ramai ni kelam kabut la sikit.. Kebanyakan kastemer kat dalam restoran ni malas... Aku sorang je yang rajin.. So mereka2 yang malas ni keje dorang ni amik order jer... So dah dorg ni rajin benau nak amik order lantak lah... Biar aku jer yang antar order kat  kastemer....





Aku ingat lagi meja no3, tapi menu yang aku hantar tu aku dah lupa.. Yang aku ingat menu tu ada sup... Sup tu panas sangat.. Customer ramai time tu.. Jadi pergerakan terpaksa la di cepatkan... Tah cemana, kaki aku tersadung kat kaki meja no3 tu... Oppsss...!!!


Kebetulan sup tu memang aku nak hantar kat situ... Meja tu plak couple chinese yang duduk situ... Ape lagi, Sup panas tu tertumpah kata atas meja dan kuah sup terkena plak kat paha perempuan chinese tu... Mangkuk sup tu plak terjatuh kat atas lantai...


aku nak tunjukkan yang mangkuk tu pecah


Pranggggggggg...!!!!! Cenggitu la kot bunyi mangkuk tu jatuh... Ape lagik, suasana yang bingit tadik tetiba jadik sunyi sepi... Semua kastemer dalam restoran tu tengok aku... Perghhh... Glemer aku kejap time tu... Kebetulan plak blakang aku tu ade bos... Bos aku buat tak tau jer... Hampesss betoi....


Serius aku gabra... Bukan gabra bukan pesal orang tangok aku, tapi pesal sup yang tertumpah atas paha pempuan tadik.... Mata aku plak dah tertumpu kat supervisor yang kat cashier di satu sudut restoran tu... Supervisor boleh senyum sinis kat aku... Aku tak tau la ape makna senyuman die tu... Aku tengah cuak die boleh senyum kat aku.. Haishhhh...




Kamu agak2 ape reaksi pempuan tu...? Kamu nak tau tak nape supervisor tu senyum sinis kat aku? Aku rase entry aku ni dah terpanjang plak.. So aku da cut separuh... Tunggu la part 2 aku publish lagik... Okeyh.... Hahaha...

~KORN~



23 ulasan:

  1. alamak ada sambungan la plak jangan aku terlepas sudah tp x pe dah ada dlm bloglist aku dah huhu

    BalasPadam
  2. DUp Dap DUp Dap nk tggu part 2

    BalasPadam
  3. anney, roti banjir satu














    errr kbai

    BalasPadam
  4. adoyai kesian kasmuter tu...haha

    BalasPadam
  5. jeng3.. tggu episod 2..ha3..

    BalasPadam
  6. haih...tgah suspen ni boleh pulak nak wat part 2...haha..pmpuan tu menjerit kot

    BalasPadam
  7. adoi..tgh seronok baca tetiba ada smbungan..potong betul la.. ^^

    BalasPadam
  8. Haha! Pernah makan kat Paparich kat One Utama sekali. Tyme tu makan chicken porridge. Sedapp la jugak sebab orang banje. Haha!

    Dulu penah gak keje waitress kat cafe kat JB ni. Err tapi tak penah plak tumpahkan makanan cam kau tu. Haha!

    Peh, supervisor siap senyum sinis. Hm tableh pk apa maksudnya. Tapi pompuan cina tu konfem menggelupur peha kena sup panas. Ahaha! :D

    BalasPadam
  9. aku dapat rasakan yang kastemer tu membelai lembut rambut ko dan berbisik 'awak.. i fall in love with u'. pergh.. tul tak? tul tak? heh heh

    BalasPadam
  10. ala..suspen plak..hamba nantikan episod kedua yer..huhu

    BalasPadam
  11. hadoi time ni lah ada sambungan tau

    mencik -,-

    BalasPadam
  12. cis..potong stim betol..cepat sambung!

    BalasPadam
  13. Alaaaa...nk tau ending...cepat..cepat..hihi :-D

    BalasPadam
  14. Aku rasa pakwe cina tu mesti marah kat kau!!!

    BalasPadam
  15. lempang tahu laa. gedik nak sambung2, cissss :)

    BalasPadam
  16. komen nnt part 2 la bleh? hehhee

    BalasPadam
  17. alah..napa ada sambungan.buat suspen je Korn ni..kene tunggu sambungan lah jawabnye ni..sape tak cuak kalau sup tumpah atas customer kan..gabraaaa

    BalasPadam
  18. mana sambungan? nak gua represh tujuhkali ke

    BalasPadam
  19. ape yang aku agak :
    1. supervisor senyum kat ko, sebab dia dah lama suke kat ko....
    2. myb, pompuan cina tu terus tanggalkan suar/skirt dia....

    BalasPadam
  20. perghhhhhh!haha k fine nk pi smbung part 2 plak :P

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...