PEMANDU LAHANAT PART 2

Hype 

Kembali lagi kita dalam topik Pemandu Lahanat Bahagian 2.. Kali ni abam nak kongsikan pemandu lahanat yang abam sniri alami.. Situasi kali ni begini.. Pada suatu petang yang damai, di sebuah traffic light sementara menunggu lampu bertukar hijau... Tadaaa abam attachkan gambar..


Comelkan abam lukis..? ok abaikan... Nampak tak ketahian depan kereta abam tu.. abam tau lah abam ni penyabar orang nya.. tapi abam tak xboleh tgk situasi begini atas  jalan raya.. eh, paham tak gambar ni..? 


Macam ni, waktu tgh hari atau petang pabila suhu mencapai 400 kelvin height, kebetulan nak tunggu lampu isyarat tukar hijau, kau nampak ade sebuah pokok tepi jalan raya tu, maka bawah tu redup lah kan.. maka kau tanpa pikir orang belakang, kau terus berhenti baik punya bawah pokok padahal depan kau boleh muat 10 bijik kereta lagi.. okeh part ni abam boleh sabar lagi.. 


PArt yang abam tak boleh sabar tu, bila lampu isyarat dah tukar hijau baru kau nak terkial2 tukar gear, baru nak jalan.. Then sampai turn abang kat traffic light tu dah tak lepas, then abam kena tunggu recycle skali lagi nak lepas traffic light tu.. Ketahian betul bila abam kena situasi cenggini.. 


Takpelah, abam malas nak cakap banyak, abam mintak kalu ade kete berhenti bawah pokok lagi pasni sebab nak redup tu, abam mintak kereta dia di panah petir.. Ah kejam nya abam.. Maaflah abam tertengok Misteri Mat Lampir semalam.. jadi abam terbawak sikit2 kekejaman tu.. 

Terima Kasih..

~KORN~

24 ulasan:

  1. hahahaaa. pun ade jugak org mcm ni ehh. selfish betul.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu bukan selfish. tu lahanat.. haha

      Padam
  2. ada jugak pemandu jilake mcm tu kat dunia ni..langgar laju2 je lenkali..bru dia tau erti pnyesalan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yg tu aku yang menyesal.. haha.

      Padam
  3. ok yang tu mmg lahabau. aku lagi berangin kalau trafik light hijau dia bawak mcm labi2.. dah tukar kuning dia terus pecut. kita plak?terpaksa berhenti mengejut sbb merah

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku suggest hang langgar tiang lampu isyarat tu mudah2an lmpu hijau shot trus menyala sampai kesudah.. ekeke

      Padam
  4. ada baiknya hang mintak dahan pkok patah dah pecahkan windscreen dan kemetotkan bumbung kereta beliau, kahkahakh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena petir pun dah syukur sgt rasenya..

      Padam
  5. camharem je perangai....nak stay bawah pokok pun agak2 la 14km tu...jauh woiii...hahaha...

    aku kalau dia stay x menyebabkan aku x lepas traffic light aku x kisah....tp kalau jadi cam kau ni memang.....haiaiiiiiaiaia..la

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha... memang ape.. sambung ka ayat tettttttt tu... menyirap je aku tgk pemandu camtu

      Padam
  6. ape lahanat lahanat ni...ang ni dah macam azwan ali ku tengok hahhaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. sape azwan ali..? xknai.. maap..

      Padam
  7. abambam jangan kejam sangat.. sebab kite pun kadang terbuat. huhuhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kih2... ntah2 hg kot yg dok depan aku tu.. kih3

      Padam
  8. hahaha ... tak boleh bla ... punya selfish lahai .. sy penah kena gak dulu .. rasa nak keluar kereta sound tp mcm tak berbaloi.. jadi sabarkan je laa.. lol~

    BalasPadam
    Balasan
    1. mohon keluar dari keta bawak stering lock hempuk cermin dia. ekeke

      Padam
  9. Betul tu bro.... mentaliti driver kat Malaysia memang macam-macam...

    Kalau Pak Arab bawak keta pun macam-macam

    Tapi Mat Salleh plak... terlebih gentleman...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mat saleh pernah sound aku sbb aku dok berhenti kat lorong tu, padahal lorong tu mmg utk aku masuk kanan.. konfiden je die nk marah2 aku.. haha

      Padam
  10. ada jugak kete nak teduh gitu . ingat moto je . huhuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. moto ok lagi.. sebab kite boleh lah mencelah sikit kan...

      Padam
  11. Kemain minta kena panah petir. Tengah panas terik gitu, mana datang pulak petir. Lol

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh betul jugak kannn... tak terfikir lak dari segi sains.. hee

      Padam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...