PEMANDU LAHANAT PART 1

Hype

*Sambil pasang lagu Ramli Sarip - Batu
Mula-mula aku nak taip entry ni dengan cool.. apakan daya stress mengusai diri bak SonGoku jadi super saiya.. Abaikan SonGoku menjadi Super Saiya sebab aku nak citer benda lagi best dari ni.. Pemandu lahanat berada di mana2 di depan belakang kiri kanan.. Nasib baik atas jalan raya kereta tak boleh terbang je.. kalau tak dari atas pun ade pemandu macam lahanat..



Agak2 paham dak cemana pemandu depan aku tu buat..? cenggini.. Aku merempit je.. Bila nak dekat sampai simpang tu.. sambil tunggu lampu merah tukar hijau, kereta semua queue la tunggu turn.. yang aku ni nak belok kiri gi Nepal, sapai kereta depan aku ni pon nak belok kiri jugak tapi tak lepas.. Die punya makan side sampai betul2 tepi kerb.. 


Hoi, kau dah tau kereta kau besar, memang tak lepas kau gagahkah diri himpit jalan ketepi dengan harapan kereta kau akan menguncup jadi mcm motor dan lepas ke.. Wadepak berangin je aku rase time cenggini.. 

Yess, kau dah tahu tak lepas, kau stay je lah dengan lorong kau tunggu sampai lampu hijau then jalan.. Tak perlulah nak himpit sampai tepi tutup lorong kecemasan sampai moto nak lalu pun tak lepas.

Yes, mesti ade cakap kenapa aku tak lalu ikut kanan je potong macam kat bawah ni..


Situasi die mudah je.. Bukan tak mahu potong macam tu.. Cuba imaginasi kalau time puncak oang balik kerja.. Mat motor yang balik dari kerja bukan aku dorang.. berduyun2.. bila sampai yang perempuan ni, dorang kurang keyakinan untuk mencilok, dan akan terus stuck kt blakang kereta lahanat tu.. Maka yang lain2 pun nak tak nak kena tunggu lah sampai lampu hijau.. 

Huhhhh... Stresss...!!

~KORN~

20 ulasan:

  1. Apa pun tak boleh. Stresss. Hahaha

    BalasPadam
  2. wahah. lek ah. x nak marah-marah.. cool bro.. :D

    BalasPadam
  3. hahahahaha! nanti aku ada nk cerita fasal pemandu dan pemotor lahanta jugak. dok penang mesti ada byk pengalaman maa

    BalasPadam
    Balasan
    1. betui.. !! penang ni xsah kalo xde pemandu cenggitu

      Padam
  4. atas jalan mmg cm tu apa pun bleh jd., aku sllu gak kena., huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. dan memacam lagi perangai pemandu ni.. gerammm

      Padam
  5. hahaha...rileks2, org2 camni jenis x pandang cermin tgk belakang ni. Ikut suka je nak buat apa. Dah tahu x boleh lepas diam2 sudah.

    Tapi, kadang2 ada situasi yg macam kereta depan lahanat tu boleh ke depan lagi, tapi dia x kedepan. So, si lahanat tu ingat boleh himpit ke kiri dgn harapan org depan dia tu paham dan kedepan sikit, tapi org depan x kedepan jugak. pastu jadi la situasi mcm kat atas ni.

    Hmm...tapi yg kes kau ni bukan camtu kot. Mungkin si lahanat memang lahanat....hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah. kes aku ni memang lahanat yang lahanat.. hahaha... memang ade logik kalu harapan kereta depan tu akan ke depan. tp dalam kes aku tak sama... haha

      Padam
  6. huhuhu sabar jela dgn pemandu tak berhemah ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kesabaran itu sifatku. eceeyh

      Padam
  7. Jalan kaki lar korn,baru nepal namanya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha. xde geng nak jalan kaki

      Padam
  8. huhuhu kesian sebenarnye tapi bile tgk gambar tu tergelak sikit..huhu..btw gambar tu lukis pakai ape...

    BalasPadam
    Balasan
    1. paint tool sai yg di print screen dan di edit di paint... keh3

      Padam
  9. yg smpai makan lorong kecemasan tu yg lg bikin panas tu. huhu. sabar je lahh

    BalasPadam
    Balasan
    1. kesabaran lah dah ni.. kalu tak sabar dah hempuk guna stereng lock

      Padam
  10. kerb tu as in curb ke? ^.^'

    BalasPadam
    Balasan
    1. kerb tu yang wane hitam putih kat tepi bahu jalan tu

      Padam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...