INSIDIOUS CHAPTER 3 : BEST KE..?

Hype..

Sabtu lepas berkesempatan la aku and the geng nak tgk movie ni Insidious Chapter 3.. Aku sebagai peminat horror movie boleh katakan movie ni adelah antara movie horror yang berjaya membuatkan aku cuak.. Aku salute pada director yang berjaya buat unexpect suspend incident dalam cerita ni.. Eh tercakap omputeh lak.. Maksud aku, director ni pandai la gubah cerita untuk buat penonton cuak.. part cuak tu part yang tak di jangka plak tu.. 


Walaupun begitu, kalau nak di bandingkan dengan Insidious Chapter 1 dan Chapter 2, Chapter 2 lebih seram dalam ketiga-tiga chapter ni.. mungkin chapter 3 ni garapan cerita lebih simple berbanding yang sebelum ni yang lebih banyak konflik berlaku.. 


Sebenarnya aku tak tahu pun cemana cerita ni boleh jadi horror.. Yang aku dapat pastikan sound effect die memang memain peranan yang paling penting.. Manakan tidak, sound effek die je sudah boleh buat jantung aku berdetak lebih kencang.. Pastu kekadang xde sound, part ni lagi lahanat senyap2 pastu tetiba hantu kuar dengan sound effect yang kuat.. Aku pun tak tahu terkejut sebab sound atau terkejut dengan hantu tu..




Okeh tu je review aku untuk cerita ni.. Kalau nak tau cerita ni pasal ape. pergi la tengok movie tu kat wayang.. Aku pun bayar nak tgk movie ni.. bukan free.. By the way, berbaloi jugak lah kau bayar harga tiket untuk tengok cerita ni.. Secara keseluruhan aku bagi 4/5 bintang..

~KORN~

40 ulasan:

  1. Hahaha.. macam manalah agaknya muka terkejut tu ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam mana nak habaq na.. macam tu lah... haha

      Padam
  2. kite tengok online je lahhhh.. buh volume paling low. ahahaha,

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak feeling lah.. haha... pastu tutup telinga.

      Padam
  3. Balasan
    1. ko tgk pingu je la atan.. psttt

      Padam
  4. Saya pun peminat horror + thriller. Tapi belum ada rezeki nak tengok cita nie.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pa. masih ade lg kat wayang. boleh tgk bebila free

      Padam
  5. Bila ntah dapat tengok insidious 3 . Haihh

    BalasPadam
    Balasan
    1. luangkan masa sikit. rest ur mind. take ur time. hehe

      Padam
  6. pergh! gambar pun dah buat cuak giler....

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. gambar selingan je tu..

      Padam
  7. bw pkul 4 pagi, singgah kejap sini sebab dh lama tak singgah tup tup nampak gambar tu hahahhahaha.
    In Shaa Allah nanti kalau ada masa nak tengok Insidious chap.3 ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. okeyh. tengok na. jgn x tgk.. kalo xsempat nak tgk nnti beli yg kt pasar malam 5 ringgit. ahaha

      Padam
  8. bw pukul 4 pagi, singgah sini kejap sebab dah lama tak singgah tup tup nampak gambar tu hahahahahhahahahaha.
    tengah2 syok komen, internet prob, terpaksa komen skali lagi hahahahaha. maaf emo :p
    Inshaa Allah kalau sempat nak tengok Insidious chap.3 ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahaha. xpa boleh ja komen byk2.. no hal lah semua tu. =)

      Padam
  9. Aku pernah tgk yg First je...memang citer ni byk suspen and byk buat org terkejut. Tapi still aku x dpt rasa keseraman dia tu. Cite omputih ni hantu dia seram tp byk yg x logik jalan citer dia buat aku rasa hilang feeling seramnya.huhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul mmg xlogik. tapi aku lagi tak boleh hadam cerita melayu yang kekadang lagi tak logik. cter omputeh ni kne pk di lua kotak sikit.

      Padam
  10. Celaka, tau dak gua baca entri ni tetengah malam! Sekarang sapa nk dodoikan gua tidoq????!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahaha... xpa. esok tido kat opis je lah.

      Padam
  11. hadeyyy. haritu dah plan nak pergi tengok sekali tak jadi daaaaaa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena pi skali lagi.. tgk sampai jadi. ahaha

      Padam
  12. aku tengok 15 minit je, pastu kuar wayang. bukan takut, tapi hasben bising sebab tak sesuai ditonton oleh ibu sarat mengandung. Salah aku tak gtau awal2 tu movie hantu...heee..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haa betul jgk tu. ibu mengandung kena jaga jugak kandungan baby tu..

      Padam
  13. bukan ghosh coin ka yg lagi seram??? rugi duit aku gara2 cita ghost coin hg...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ghost coin..? aku kluar dari wayang. pastu tgk member2 sesama sendiri blurr xpaham cter tu. hahahaha

      Padam
  14. jarang tengok movie hantu mat salleh , sebab kekadang hantu dia ngarut2 . hahaaa . tapi layan je

    BalasPadam
    Balasan
    1. ngarut tu mmg ngarut jgk. tapi kekadang boleh di terima akal. kalu ikutkan mcm semua cter hantu ngarut.. tapi anggap je mcm director buat cerita dgn pemikiran di luar kotak. tp tu lah. asalkan boleh layan on ja.. haha

      Padam
  15. Balasan
    1. tgk je. bukan hantu btul pon

      Padam
  16. nak tengok tapi tak berani,,haha

    BalasPadam
  17. knape mesti gamba last tu y menjadi pilihan... soram jek... haish... xske cite genre cmni... huihui

    BalasPadam
    Balasan
    1. gambar tu comelkan..
      ' ahahaha

      Padam
  18. ala.. pehal ramai cakap aku tak best, tetiba kau bagi rate 4/5 ni.. aku nak heret jugak kawan aku teman aku..

    BalasPadam
    Balasan
    1. so skrg da tgk best ke idok? hehe

      Padam
  19. kon seram mmg la seram byk babak2 kering darah... tpi rasa jalan cerita dia sama dgn yg lepas2 punya Insidious krik3 baik tengok citer SPY lawak habis...

    BalasPadam
    Balasan
    1. spy pon best. tapi die genre cerita yg berbeza... so tak boleh nak compare antara dua cerita ni... for me, both is nice to watch n enjoy

      Padam
  20. iya bang, kata teman aku insidious chapter 3 tak seram. Lebih seram yang chapter 2. Kalau begitu aku tak jadi tengok lah :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan tak seram. kurang seram. hehe

      Padam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...