TERPERANGKAP ANTARA JERIJI BESI DAN PINTU RUMAH DAH TU CEMANA NAK BUAT

Hype..

Perasan tak sesetengah rumah sekarang ni di design dengan memacam bentuk sekarang ni.. Ade yang design yang lebih baik tu baik lah.. Tetapi biasanya setiap pembaharuan mesti ade pro dan contra dia... Sebagai contoh, pintu rumah yang ade jeriji besi tu.. Kebiasaanya macam ni


Kebanyakan rumah sebelum2 ni pintu rumah dan jeriji nya di reka cenggini.. Space yang di bagi ade la dalam sejengkal... Tetapi sekarang ni dah design cam lain.. Contohnya rumah aku.. die upgrade jadi cenggini.. 


Haa... nampak tak perbezaannya... Kebaikannya bila dah di design cenggini, space akan bertambah kat kawasan antara pintu dan jeriji.. Dan kebiasaanya, space ni akan di gunakan utuk di letakkan kasut.. Betul tak..? Tak kisah lah nak letak kasut ke, nak letak akurium ke, nak buat taman hewan ke, sebab yang aku nak highlight kan adalah cerita lain...


Masalah yang aku hadapi sekarang dengan design macam ni bila aku terlupa bawa kunci... Bayangkan bila kita dah siap ensem2, segak bergaya berspek mata Ray Ban nak jumpa awek, nak keluar rumah buka pintu, tutup pintu... Gedegangggggg...!!!!! , dan Opsssssssss.....! Baru peraasan pintu jeriji besi tak buka lagi, kunci pintu dah terkunci dari dalam dan kunci plak tertinggal kat dalam.... 

Arghhhhhhhhhh....!!!!!!!!!!!!!



Benda pertama yang bermain dalam pikiran, telefon hosmet.. Tu lah yang boleh di buat,

Situasi 1.
Aku : Halo, halo Encik Hosmet 1, mana kamu..?
Encik Hosmet : Aku tengah kerja ni. Kenapa..?
Aku : Ko balik pukul berapa..?
Encik Hosmet : Pukul 12 malam... Kenapa..?
Aku  : Oh ye ke.. Tak pe lah macam tu  (Dalam hati malu nak bagi tahu yang terperangkap kat pintu rumah tapi malu taku di gelakkan)


Situasi 2.
Aku  :  Halo, Halo Encik Hosmet 2, mana kamu..?
Encik Hosmet  :  Aku ade kat kampung ni.. Kenapa..?
Aku  : Oh ye ke.. Nanti bawa balik buah durian sket naa.. bla. bla. bla. 
Encik Hosmet : Oh durian abis dah, yang ade buah kismis.. nak..?
Aku : Haah, nanti bawak balik patblas kilo ok.  tut tut tut....


Dalam keadaan macam ni, mula lah serba tak kena.. Kawan tu baru nak gurau, kita plak dah xleh nak di ajak gurau time tu sedangkan kawan tu tak tahu ape2 situasi kita. Haish cemana nak buat ni masih lagi terperangkap ni.. Jiran2 plak jenis semua dok dalam rumah terus tak keluar rumah dah... Naharom betul..

Nak di pecahkan pintu, nanti nak kena ganti pulak.. Hadoi... Tadi minyak wangi bau semerbak kasturi, sekarang bau macam peluh masam bak cium pengsan 3 hari... Ape nak buat nih..?




Boleh ke situasi nak cal 999..? Ade ke mengganggu kerja dorang... Nanti bomba datang baru la jiraan2 sibuk nak tunjuk muka... Pastu soalan cliche kenapa ni.. kenapa ni.. kenapa ni... Dan dan lah nak buat tanya.. masa aku help help help tadi korang boleh lah plak layan Hindustan la, Hantu Kak Limah lah, Akademi Fantasia la...  APTB.. 


~KORN~


12 ulasan:

  1. Haha ini mengingatkan saya pada kejadian baru-baru ini rumah saya, housemate saya ganti padlock bar untuk pagar dan x inform saya. Nak taknak terpaksa saya panjat pagar. huhuhu

    BalasPadam
  2. hahahaha... pergh... tak temuih nak pikiaq nih.. :D

    BalasPadam
  3. jgn le berlaku camtu yer...

    BalasPadam
  4. ape jadi kat ending korn? haha.. aku bleh bayangkan macam mane situasi tu. haha

    BalasPadam
  5. xpnh lagi kot jadi mcm ni.tp kwn serumah penah jd gni hihi.

    BalasPadam
  6. Hari ni bro kau buat aku tersenyum baca entri bro...

    BalasPadam
  7. hahha. basah baju kalau nak tunggu sampai malam.
    kena paksa housemate balik rumah jugak =D

    BalasPadam
  8. haha tk dapat bayang klau jadi dekat ninaa. perghh mau mnangis situ jugak >_<

    BalasPadam
  9. jadi apa hg buat? hahaha ada selfie tak masa tu?

    BalasPadam
  10. kahkah.dah tu kau keluar mcm mana?

    BalasPadam
  11. uhuk uhuk,,,,harap2 korn la yg terperangkap dlm space itu..kan comell... macam displayer..hihkik

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...