CINTA AKU TAK SEPERTI CERITA CINTA JANNAH

Hype

Beberapa hari lepas, aku balik keje awal.. Dalam kul 6 dah sampai umah macam tu.. Kebetulan hari tu, aku xde plan ape.. Jadi mase kebosanan aku tu, aku google la streaming maka muncullah tv3... Ahhh aku lupa lak nak bagi tau.. rumah bujang aku ni tak dak tb.. Standard la bujang.. Bukan kata tb, tong gas pon xdak.. Kalo tonggas tak dak, dapur gas pun konpem takder.. Aku bukan nak story bende yang takde kat umah aku.. Meh nak sambung balik...


Macam ni.. Sebab aku dah online streaming tv3 tu, aku layan jer la cerita tu.. Sampai habis aku tgk.. then bersambung.. Ciss.. aku tengah fefeeling baik punya boleh plak potong stim bersambung bagai.. Ni yang aku tak nak tgk cerita melayu ni.. Aku tak nak tgk bukan apa sebab jadual kerja aku ni tak menentu, jadi kau cerita sambung2 ni mcm payah sikit lah...


Tapi, di sebabkan aku dah terlayan citer tu pada hari Isnin, maka pada sambungannya hari Selasa aku tak sempat nak tengok.. Nampak tak jadual aku xngam. Ahh aku tak kira, di sebab kan aku dah terlayan cerita tu, aku kena tengok jugak.. Nasib baik lah kat blog2 banyak yang updated cerita tu.. jadi aku tgk ulangan kat blog2 jer.. Ape tah nama blog tu aku lupa.. sebab slalu nya aku google sajer...


Ntah la, aku rase sebab aku suke kot dengan Nelydia tu... yeah..!! Nelydia yang jugak plakon Paku Pontianak tu.. Eh, dah panjang story aku, tapi aku tak gitau pun tajuknya lagi.. Hehe.. Ok tajuknya Cinta Jannah... Nelydia tu pelakon Cinta Jannah la.. Gandingan Nelydia dengan Aeril Zafril.. Aku yakin kamu-kamu pun mesti ramai jugak tengk cerita ni. Kan kan kan...




Biasa la cerita cinta2 ni.. Semua macam sweet2 gitu.. Alah cerita.. Memang lah boleh jadi sedemikian.. in real life..? Cemana..? Cerita tu di arahkan oleh pengarah... Cerita yang telah ade plot jalan cerita... Tapi kalu nak compare dengan cinta kita..? Oh sangat tak sama sekali... Cinta kita tiada pengarah.. Cinta kita menuju hala tuju yang tak pasti.. Kalau nak cinta yang pasti, cintalah Dia yang satu...


Berbalik cerita tu, Izaril tu macam kekok sikit lakonan die.. erm tak kesah lah.. Janji aku layan cerita tu.. Jadi sama2 lah kita nantikan next plot ceritanya di tv3 jam 7.30 malam Isnin sampai Khamis.. Jap jap jap.. ade sikit lagi nak sambung.. Aku suka lakonan adik Jannah tu.. Gedik + Antagonis + ngada2 die memang buat aku rase nak penyepak je dia.. Haha.. Kira die berjaya la bwk watak tu... 

~KORN~

21 ulasan:

  1. layan Cinta Jannah pun sebab Aeril Zafrel ada je...........wakakakka

    BalasPadam
  2. CP tak tgk pown cinta jannah nih , tah , dah lame tak layan drama-drama kat TV nih , baek drama bangsa ape pown , bz tuh satu hal , mood nak layan TV tuh dah takde ...

    ala , terlepas episod ??? korn buat la akaun tonton , konfom boleh tgk ... tp tv3 je la ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. alas nak buat akaun tonton. tgk je kat blog yang ade update movie2 tmpatan salunya.. =)

      Padam
  3. Wah, cinta jannah dah bertunasdlm hati korn..... kekekeke, sweet kan. Terasa diri ni jannah la pulak walau hakikatnya jauh panggang dr tong gas

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi kak panggang guna dapur gas je.. hehe besalah dalam hati ade tama ye tak kak ipar..! hahaha

      Padam
  4. Mieza pun layan jugak citer ni.. Sebab minat Nelydia punya pasal, gigih tunggu siaran hari2.. Kalau tengah sibuk kat dapur prepare dinner pun gigih naikkan volume.. Tak dpt tgk, dengar pun jadi.. kekeke..

    Btw pelakon PAKU PONTIANAK tu bukan Nelydia la Korn.. Tu kembar dia, UQASHA SENROSE.. Hehehe.. Yang gedik2 dlm citer Cinta Jannah tu pulak bukan adik dia, tapi kakak dia.. Hehehe..

    ZON PERMAISURI CHOMEL

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh ye ke.. aah la.. same2 comel kembar ni.. nak sorang.. eh. haha

      Padam
  5. kakak jannah la yang balqis tu..
    heheh betul izrail tu blakon kayu kit..
    nely mmg sweet kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh ye ke... haha silap la nih.. ekeke

      Padam
  6. bukan yg gedik2 tu kakak dia ke ? Balqis.. haha.. tp betul ah.. geram aku tgk lakonan si Aeril tue.. Aku nak adegan sweet yg lagi banyak.. hahaha... lol

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.. cukup lah adegan sweet sikit2.. nanti merenyam plak jadi nya

      Padam
  7. sme laa.dok umah sewa, tv xde.. terpakselah berharap kpde tonton.
    walau papepun, cte ni mmg kne layan.
    pelakon best!

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu.. da lama x layan. nanti nak tgk direct dari episod mula smpi abis. huhuhu

      Padam
  8. biasanya drama kat TV3 pkul 7.00 mlm mmg boleh buat orang melekat... satu persatu drama2 dia time waktu tu jadi fenomena.. jgn sampai tinggal solat dah lerrr.. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu lah. kadang2 time macam ni lah yg boleh melalaikan dari buat perkara wajib. ye tak..?

      Padam
  9. fuyoo..layan ek citer jiwang karat..hehe gud2x..

    BalasPadam
    Balasan
    1. xde la layan sangt. stakat gitu2 jer.. =)

      Padam
  10. Memang langsung tak sama pun...semuanya sipi2 je antara cerita realiti dgn cinta dlm drama..

    BalasPadam
  11. hihihi citer best tapi xsebest tentang dhia..

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...