25 TAHUN VS JODOH

Hype Beb...

Terlupa yang aku ade blog. tengok balik entry last dah 2 bulan tak hupdate. Maaplah, memang dua bulan kebelakang ni busy tahap action kamen (hero dlm kartun SinChan) mengalahkan lawannya. Mana taknya, kerja nak setel, life nak setel, kucing aku nak setel, ini itu nak setel. Bila fikir balik macam orang lain pon nak setel benda yang sama, jadi ape beza nya aku..? Ok lah aku yang malas update blog. Aku ngaku..!

Lecey betul lah, mesti ko tengok tajuk mesti akan ko expect yang orang akan tanya aku dengan persoalan2 celaka seperti 'bila nak kawen' , or 'bila nak tamatkan zaman bujang' or what so ever lah..! No no u are out thinking dan cerita ni tak sama sekali seperti yang dalam fikiran kamu.. Huh..!! Teruskan membaca sebab entry ni adelah entry yang paling tak best... Yerp memang tak best..!! Kalau tak caya teruskan lah membaca..


**********

Beb, aku dah cakap tak best, rajin jugak ko membaca.. Jadi aku tetap akan teruskan penulisan aku.. Aku hairan lah, memang aku dah start mencari jodoh dengan sedikit effort cara aku, mungkin aku dah sedia nak tamatkan zaman bujang maybe. Nak tahu tak, lagi aku mencari, lagu benda tu aku tak nampak.. Samar.. mengapa jadi macam ni..? Siapa yang harus di persalahkan..? Diri sendirikah..!! Perempuankah..?

Beb, dah masuk perenggan ke-4 dan kalu ade yang tertanya-tanya entry ni tak bergambarkah..? Ya, memang entry ni tak bergambar, dan bolehlah halakan mouse ke sudut atas kanan dan pangkah klik..! Bila aku calitkan keadaan semasa dengan sudut rohani, tertanya2 aku kepada-Nya kenapakah doa hamba-Mu ini tidak di perkenankan? Mungkin belum cukup bersedia dari mental fizikal rohani dan jasmani.. Atau mungkin jauh dari sudut yang kita tak nampak, ade sesuatu yang aku perlukan.. Oh, aku memanjangkan cerita..

Blurr..!

Okeilah malam ni aku nak pergi memancing..! 


24 ulasan:

  1. tak tau nak cakap apa...
    bab kawenlah paling last sekali dalam list kehidupan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak yah cakap. tulis jer. ekekeke

      Padam
  2. hish baru 25 tahun nak cakap pasal jodoh :p

    BalasPadam
  3. jodoh ko tgh main smbunyi2 tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku bajet tgh bercinta ngan jantan lain. die x tau ending nye akan clash sbb akan jumpa aku nnti

      Padam
  4. Laki life begins at forty. Ko jgn gedik sgt. 25 tu dikira sekolah rendah lg.. kakaka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku suka yg ni .. kakakakakka.. gedik ape 25 dah nak kawen .. kakakaka lagi.

      Padam
    2. life begin at forty tu uncle. haha.

      Padam
  5. sabar sabar tengah otw nak cari hang laa tapi maybe sesat kee waze mereng ke hapee hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku syak die tgh becinta dgn lelaki lain skg. die x tau nti dorg akan clash. ahaha

      Padam
  6. Jangan cari jodoh, tapi jemput jodoh...jodoh awak dh ade kerana jodoh tu Allah dah tentukn dari alam roh lagi...that's what dr muhaya said....nk extra explanation, try cari rancangan dr muhaya dot com.....tapi xingt arr episod berapa....hihihihi anyway, selamat menjemput jodoh mr. korn...(^_^)

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks lady kina.. Amin. moga cepat2 aku jemput jodoh. hehe

      Padam
  7. alhamdullilah korn berjaya jadi lelaki baik2 (bila ada niat nak kahwin). cukup nak kategori kan seseorg lelaki tu baik bila da ada niat suci nak bina masjid ni :))

    BalasPadam
  8. Ada laa tuu nanti.. Allah tengah sediakan yang thorrrbaik.... In shaa Allah :)

    Pssttt. Memancing apa tuu... Ikan ke pompuan. Ahaha

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...