SELAMAT HARI RAYA KE 26

Hype..

Harini abam Korn nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri yang ke 26 buat semua... Maaf zahir dan Fatin.. eh Fatin plak.. Batin..!! Apesal asik tersasul je nama Fatin nie.. Ya Allah dah raya ke 26 baru aku nak update entry raya.. Ade aku kisah nak update entry raya ke berapa.. aku peduli apa..



Kalau nak kata entry dah basi, peduli apa.. Raya kan 30 hari... Aku puasa 30 hari (sangat) jadi aku raya pun 30 hari lah... Apasal mood raya kau dah habis dah ke..? Oh kau puasa tak habis eh..? Sebab tu mood raya kau pun dah habis kan..? Ok melalut...


Kawasan aku ni tak sah kalau malam raya tak pergi Kampung Talang.. ade ape kat kampung Talang..? Ni haa aku nak story.. Meriam Kampung Talang lah akan kedengaran di malam Raya.. bermula dari 12 tgh malam sampai lah jam 5 pagi.. Kedengaran macam tak munasabah, tapi realitinya begini lah rutin tahunan yang berlaku dekat Kampung Talang ni...



Anyway, takde ape yang aku nak ceritakan pasal raye aku tahun ni sebab semuanya hambar dari hari raya pertama sampai lah seminggu berikutnya sepanjang aku bercuti.. Hambar macam mana..? Terlalu privacy untuk aku ceritakan masalah family aku kat sini..  Aku happy tgk update raya korang semua di Fesbook... aku tumpang gembira.. Alhamdulillah...


Aku ade teka teki.. Sape jawab betul aku bagi hadiah berupa Kandel Lite Dinner dengan aku dengan syarat kau blanje... Soalannya, ade berapa batang lemang dalam gambar di atas tu..? Kih3...

~KORN~

28 ulasan:

  1. selamat hari raya encik Korn!

    BalasPadam
  2. Lemang itu ada 7 batang semuanya abam.. ggegegegee ..=P

    BalasPadam
    Balasan
    1. ntah lah.. aku pun seteress nak kira lemang tu.... gegegege

      Padam
  3. jawapanannnya mestilah nambelas batang. selamat hari raya!

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul meh..? selamat hari raya jugak zyra

      Padam
  4. kalau tgk cm 7 tapi sy bg jwpn 8 kalau tgk pada hijau colour terkeluar sebelah lemang no 1 tuh nampak cm ada kepala kan? so kira 8 laa..hehe

    wow meriam cm pi berperang da

    BalasPadam
    Balasan
    1. hikhikhik... ak pun xpasti la brapa btg lemang tu... konpius dah... kehkehkeh

      bebila mai la dtg tgk...

      Padam
  5. betol ke korn puasa ckup 30 ari???

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul la tu kot.. hahahhahaha

      Padam
  6. Berpinar mata kira berapa batang lemang. Hahaha
    Selamat hari raya tooooooooo :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti guna kanta pembesar kot senang kira. ahaha
      selamat2

      Padam
  7. gigih hahahaha. btw kampung talang tu memang port favourite lawan meriam

    BalasPadam
    Balasan
    1. yerp... memang best lah sane...tiap2 tahun aku pergi... 3 4 pagi baru balik

      Padam
  8. Selamat hari raya encik korn (∩_∩)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lalaaaaaaaaa... long time no seee
      samat hari raya jugak

      Padam
  9. lama dah tak menjenguk sini, pe kabo ?? kalau free2 mai la singgah blog CP yer, sedar tak sedar dah Syawal 26, hari ni bersamaan 12 Ogos dah syawal 27, CP masih ada 2 hari lagi puasa sunat 6 berbaki...omaigod

    BalasPadam
    Balasan
    1. keh keh keh.. cepat cweety Pinky.. syawal juz on filap lap.. sempat lg tuhhhh

      Padam
  10. Selamat hari raya aidilfitri.
    Ntah tak tau arrr berapa batang lemang tu
    Esok masih ada open house lagi to be exact open office #masihraya

    BalasPadam
    Balasan
    1. perhhh.. banyak invitation open house ye... korn x sempat pi pon mana2 open hause tahun ni..
      selamat hari raya

      Padam
  11. selamat hari raya abg korn.. mohon maaf kalau ada salah silap noohhh.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe.. selamat hari raya jugak zizie... sesama la kita.... =)

      Padam
  12. err rasa cm nk jawab teka-tki tu., tp klu btul kna cndleligt plak., siap kna blnja plak tu, so xyah jawab la eik., kekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha... balas jer lah.. ape salah nya candle light dinner ng aku. ekekeke

      Padam
  13. selamat hari raya dan merdeka. ha...jimat masa terus wish sekaligus. hahaha....
    senang je teka-teki.....ada 56 batang la...harap2 salah. kalau betul x sanggup aku nak candle light dinner dgn kau..ahha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh. betul la plak ko teka... siyes... x tipu weh.. hahahha..

      Padam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...