ENTRY MENGETUM

Sila baca sampai habis. kalau nak baca sekerat, lebih baik jangan baca

Hype...

Selepas empat belas hari tiga malam tanpa bintang aku memikirkan entry ape yang sesuai untuk di up kan dalam blog, makin mati akal...Contoh nya aku tgh free nih, dok depan laptop, pasang lagu Potret-Akim&Magistrate (lagu febret buat aku mase sekarang) bukak blog tekan button 'new post'... Ting....!!!! Berterabur semua idea-idea lari sampai tak tinggal satu pun.. Nokharom betul..! Idea nak menulis blog ni bukan macam pergi pasar pilih sayur masuk bakul pastu bayar... Kalau camtu, setiap jam aku boleh up entry macam blog si.......*some text missing. kah kah kah


Idea tu slalu datang time lahanat tak kena timing.. Selalu giler jadi kat aku.. Sebagai contoh, aku ni mat rempit tahap 2.. Pergi kerja naik motor.. Tengah-tengah traffic light main tukar-tukar lampu tu, macam coklat kokokrunch tumpah ke ladang gandum, dan pommmm...!!! begitulah imaginasi idea untuk buat entry tu datang... Takkan la aku nak bukak laptop buat entry kat tgh2 traffic light tu plak kan... 



Memerut.. Ni lagi satu timing yang mudah hati dan minda terbuka untuk buat entry.. Aku tak pasti mengapa.. Tengah best dok cangkung sambil dengar sound efek plop..!! perghh idea datang nak menulis time tu jugak.. Tetiba terfikir bagus jugak letak meja dalam jamban, boleh letak laptop.. Maksudnya sambil memerut, boleh taip entry.. jimat masa... *3 minit kemudian... plopp..!! dengar bunyi efek lagi.. Idea buat entry kedua pulak datang.. Jadi hipotesis di sini, semakin banyak bunyi plop, semakin banyak idea untuk entry..


Aku dah rest 10 minit pastu aku tak tau nak sambung entry ni dengan ape... hasutan Syaiton mungkin.. Jadi aku publish terus lah.. Nampak..? Bukan senang untuk idea menulis tu datang.. Lunch time..!! rase nak jamah Kepsi.. tgk wallet ade 3 keping je 3 ringgit.. tunggu gaji lah nampak nya



17 ulasan:

  1. whoaaa lisa laa dlm cermin tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. keh keh keh... omey x? tu lisa mase single

      Padam
  2. dalam jamban mmg selalu idea dtg...so, next time sila bawa lap top setiap kali nak memerut.... hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku nak modified jamban dulu baru boleh update dlm tu

      Padam
  3. pembuka kata da nak marah2.hahaha mmg idea dtg bila tgh buat keje dan akan terus hilang bila kita duduk depan laptop. hihi untuk kita ni blog kita nak TOP tu makan masa ahhh hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu bukan marah.. tu peringatan. haha

      Padam
  4. dah lama tak singgah hahaa. btw bila la dapat jumpa IRL

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Real Life la.. untunglah ada orang ajak jumpa... eh samalah lagu favorite kita..

      Padam
    2. xde idea tulis jela pasal kau makan kat mana, kau pergi berjalan kat mana, sure mesti ramai nak tau. kau kan popular \0/

      Padam
  5. ketum?

    download tongku, sembah patik harap diupload.

    BalasPadam
  6. Hahaha......memang susah pun nak cari idea buat entri ni. Tapi aku rasa kalau kau buat byk2 part entri ni mesti senang je lepas ni kau nak dapat idea. Buat entry mengetum part 2 pulak lepas ni. Serius bro, senang je nak jadi banyak entri kau nanti.....kehkehkeh...

    BalasPadam
  7. macam siot.. taip entri masa berak.. hahahaha. ko memang dasyat..

    BalasPadam
  8. bawak-bawak lah bertobat korn, kahkahkah!

    BalasPadam
  9. hahaha, plop aee bunyinye ?

    BalasPadam
  10. win la part yg nak letap laptop dalam bilik termenung.. Hahaha.. memang banyak lah idea nanti..

    BalasPadam
  11. Sila rakam bunyi "plopp" tersebut. Kalau takde idea boleh aa pasang balik .. >< Ke dia nak bunyi yang ori je?? Haha

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...