LEMBU PON NAK SPRINT TEST DI HARI RAYA HAJI

Hype..

Aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aji pade semua yang meraikan... Walaupun raya haji diraikan tidak semeriah hari raya Aidilfitri, di harapkan niat yang ingin di sampaikan sempena ibadah korban terlaksana... 


Macam biasalah nak fLashback sikit cerita beberapa tahun yang lalu.. kat mana kampung aku nak buat korban lembu... Nak pulak dapat lembu yang macam The Rock is cooking... Garang nak mampus.. Nak jadikan cerita, terlepas dari tali yang di tambat...


Apa lagi, kelam kabut la orang kampung mengejar lembu... Lembu ni pulak bukan calang2 lari nya.. Mengalahkan Hussain Bolt... Aku rasa kalu Hussain Bolt lumba lari dengan lembu ni, nangis Hussain Bolt 5 tiang kat blakang.. Hahaha... Cerita belum terhenti takat sini...





Lembu tu pulak boleh lari pi jalan raya.. tahu pulak die bawak diri pi jalan raya.. Aku bajet lembu ni dah buat preparation awal sebelum melarikan diri... Mungkin dia dah set GPS atau Waze kemana die nak pergi... Apa lagi, lepas masuk jalan raya, bagai naik gear 5, lembut tu lari sprint test meninggalkan Hussein bolt... Kalau ade Speed track aku rase ade 5 saman AES yang lembu ni kena...


Hahha... Sudah nya lembu ni pun penat... Maka di singgah la kat RnR sambil minum air kelapa sambil mengelap peluh... Maka time ni la orang kampung menangkap semula lembu tersebut dan selamat di korbankan..

Amboi pandai kamu imagine cerita ni ye.. Aku dah tokok tambah sedikit cerita bagi gempak sikit... Hehe... jadi Selamat Hari Raya dan jangan lupa tambat lembu kambing dengan selamat okey... 

~KORN~

24 ulasan:

  1. buruk nya lmbu kau...haha....ajak lmbu race

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan buruk lah.. kreatif.. ekekekeke

      Padam
  2. Amboi..tak kena saman ke lembu tu? Huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. tgk nasib la. kalo AES x sempat snap.. haha

      Padam
  3. Hahaha...kelakar cite ni!!!
    Kecian lembu jadi bahan stiap kali raya korban (^^,)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pe.. taksalah untuk korbankan lembu. ye x? yang salah kalau kucing jadi mangsa...

      Padam
  4. ada satu ayat ni aku konfius... lembut ke lembu. hahaha

    sje je. ;p

    BalasPadam
  5. ni kalau buat cerpen...mau lembu mintak royalti...!

    BalasPadam
  6. slmt ari rye aji jgk en.korn....
    ^_^ (lama xsinggh sni =)

    BalasPadam
  7. Selamat hari raya korban, canggih lembu mu..hahaha

    BalasPadam
  8. hahaha kelakar laa. lembu tu memang genius xD

    BalasPadam
  9. aku kat china ni xde plak lembu, korban kambing biri2 je :(

    BalasPadam
  10. Pandai pulak lembut ni berhenti dekat RnR. Siapa lah tuan dia, pandai sangat lembu ni..

    BalasPadam
  11. lembu ko minum air kelapa.. tak memasal ketua kampung ko plak yang kena bayar :)

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...