ENGAGEMENT

Hype.

At first, nak update.. I juz wondering what should i do and where am i after this..? Why bcoz im thinking esok esok esok apa pula akan terjadi dalam hidup ni... Suddenly aku fikir, boleh tak aku aku nak proceed to next step.. ya bertunang.. Hurm bertunang ni ade baik buruk nya. Sedangkan dalam Islam sendiri tak di galakkan bertunang lama-lama. 


Aku ade jugak minta pandangan kawan baik aku untuk bertunang. Dia cuma terkejut, sebab dengan umur aku yang 23 tahun berfikir untuk bertunang. Why..? Bukan kah umur sebegini dah sepatut nya boleh berkahwin.. And sambung nya lagi, cukup kah persediaan perbelanjaan untuk kahwin nanti.. Mean dari segi kestabilan kewangan.. Jujur aku cakap, sekarang ni memang tak cukup, masih mengumpul kewangan.. 


Hey, im 23 years old. rase sya sesuai benar lah. Pasangan..?? Okei im admit aku dah berpunya... Who is she..? My awek..! but now dia masih blajar at UITM Shah Alam. maybe ends of this year she will graduate.. Sbenarnya, perancangan bertunang ni pun aku belum lagi diskus dengan nya.. Cuma muhaasabah diri aku sendiri kebelakangan ini.. 


Orang kata bila dah bertunang ni macam2 dugaan darah manis.. Dugaan macam mana aku tak dapat nak kenal pasti.. Sebab belum pernah alami.. Ade jugak yang cakap, pertunangan ni tiket untuk kelua berdua-duaan. Betul ke..? Hurmm I dont think so... This how mentality of certain people.. This will never happen, but kena pandai2 lah sesebuah pasangan itu menjaga adab masing2 bila keluar berdua-duan..


Work..? Aku dah sampai ke final stage untuk siapkan projek... Normal nya aku akan buat As BUilt Drawing untuk sesebuah projek yang dah nak habis... So that, cuti aku di bekukan dalam bulan ini.. Aku kena fokuskan kerja sampai habis.. Lepas tu baru lah boleh fikir nak buat ape2.. 


Seriusly, aku rindu nak berjimba-jimba dengan kengkawan lagi. Boleh lepak2, tenangkan diri, have fun, ngumpat(*eh) and so on... And hope jugak lepas siap kerja semua ni, aku nak gi kL la lepak ngan semua rakan blogger dan rakan-rakan lain.  Suddenly miss all the moment bila lepak dengan Mama Zaimah and the geng... Aku rindu korang wehh...!!

~KORN~

13 ulasan:

  1. 23 tu memang da sedang elok untuk kita (ceh kite hehe) untuk start plan berumah tangga :D
    bukan apa bila start bertunang ni baru minda kita start fikir serius. kene simpan duit kalau ada tarikh kahwin lagi semangat menyimpan. grrr atau dipaksa menyimpan kalau tak jangan kita nak beringat. ;) jarang b

    BalasPadam
  2. ada baik dan buruknya semua terletak di tangan sendiri...umpama bawa kereta ....nak laju ke perlahan nak masuk longkang ke masuk gaung!

    BalasPadam
  3. wah, berita baik tuh , hm...kalaw nak buat besar2 an majlis kawin tuh, memang banyak la nak guna dwet...tapi kalau CP , kalau bole, CP nak bwt kenduri doa selamat jer , agak2 boleh tak ? ramai kawan2 CP kat sini yang muslimah terutamanya menyokong hasrat CP buat doa selamat jer...bagi CP pun, bagus jugak idea tuh, takyah nak runsing kepala hotak nih walaupun CP nih di pihak keluarga perempuan kan.......selalu bab dwet nih pihak lelaki la yang runsing , ngeh3.... papepun isu kewangan nih bukan untuk time kahwin jer, tapi untuk lepas kahwin tuh, stabil ker kewangan nak menampung anak owang karang...



    gitu la....kang terpanjang lak komen nih macam hupdate entry , bab2 kahwin nih menarik jugak bila dijadikan isu :P

    **dah ada niat nak kahwin juger.....tapi belajar pun tak abes lagik nih , kih3...

    BalasPadam
  4. Woi Tirah Zairi ke tunang ko?perghhh!!!!! tak ku sangka tak ku duga!!

    BalasPadam
  5. Aku speechless dgn entri ni... Korn you are always welcome, pintu rumah akak sentiasa terbuka miss jugak dekat korang2 sume :'(

    BalasPadam
  6. termasuk aku ker =.=. eh eh kbai

    BalasPadam
  7. niat dah baik dik.. Allah akan permudahkan..in shaa Allah..yg penting usaha.. All the best :)

    BalasPadam
  8. Perghhh aku y bhgn geng tu pon da tgaru.

    Well but tunang mnde serius sbb mlibatkn mk ayh n fmily. Tp lau da sdie why not. Proceed je. Xpyh tng lme2 lg tbaikkk

    BalasPadam
  9. Oooooooooooooooooooo dah ada awek.. untung ah..

    BalasPadam
  10. Insha Allah.. Kalau ada rezeki, akan dipermudahkan niat baik Korn tu.. Tapi seeloknya jangan la lelama bertunang tu.. Macam sis dulu, 3 bulan jer. Pastu terus nikah.. Hehe..
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    BalasPadam
  11. hoi2.. rindu kokorn gak.. T__________________T

    BalasPadam

Ini blog Encik Korn...
Korn cakap, terima kaseh sebab sudi komen blog die...
Dan Korn cakap nanti bila die on9, die approvekan komen anda...