WORDLESS WEDNESDAY ~9~

Hype....


btul kan..?

INI KAH KAWAN

Hype..

Entry kali ni sentimental sikit... Kawan..? Ape maksud kawan..? Wujud ke kawan sejati..? Ape pulak maksud kawan sejati..? Sahabat..? ape pula sahabat nie..? Berbeza ke kawan dengan sahabat nie..? Macam mana nak kelaskan kawan2 kita ni...?

Semua persoalan ni tiba tiba je muncul... Knapa aku tiba2 buat entry ni..? Okeyh.. Memang aku nak story cter pesal kawan aku... Kawan baik sejak skolah menengah dan sampai sekarang... Hampir 10 tahun dah perkenalan kami...

Mggu lepas aku pergi kL atas urusan kerja. Membe aku lak keje kat kL... Then dah alang2 sampai kL, aku kontek la die nie.. Dr pagi aku mesej, dah lpas tgh hari bru die balas.. Xpe aku paham la die keje... Lepas balik kje, die bru balas mesej ke 2... Aku cakap la nak jumpa die dah alang2 aku ade kat kL... thennn.....?



Beb, sampai sudah die x balas.. Aku tau ar die da ade kawan kat kL... Tapi membe lame jgn ar nak lupa... Aku tgk fesbuk die, semua pnuh dgn kengkawan kL die... Kalo x dapat nak jumpa, jgn ar senyap trus.. Cakap lek lok yang ko ade hal pon aku leh trima..

Beberapa minggu lepas, die call aku, katanya die ada kat kampung... Masa tu hari jumaat.. Die tanya aku x balik kpg ke..? Aku cakap aku balik, tapi hari Ahad... Die nak ajak aku pergi teman die g umah membe die, ade knuri hari sabtu tu.. Aku fikir die ni kawan aku, aku cancel program aku kat penang ni, pagi sabtu aku trus balik kpg utk teman die..

Aku bukan nak ungkit atau nak kata aku ni baik... Sekurang-kurangnya jaga la hati kengkawan sama... Serius memang aku ada perasan perubahan membe aku nie... Bukan kata sejak die keje kL, tapi sejak die blajar kat kolej lagi... Okey lah, kalo die rase itu yang terbaik buat die, teruskan jer lah...

~KORN~

STAFF BARU YANG CHOMEL

Hype....

Psssttt.... Nak kasi tau ni... Baca entry ni dengan nada slow2 yer... Okeyh.. Pagi tadi korn nak sampai ofis, korn nampak ade sebuah kete kancil warna putih... Pastu ade sticker hello kitty.. So in my mind cuma terfikir yang pemilik nyer mesti chumel gak ala2 Hello Kitty... hihihi....

Then masuk jer dalam ofice, Ade sorang perempuan Cina melempar senyuman pada Korn... Fuhh... Nak pengsan Korn... Psssstttt.... Nape lah gurl 2 sweet sangat... Alahai.. korn apa lagi, balas senyuman yang paling manis sampai  ke telinga... Hik hik hik.... Psstt... korang jangan jeles taw...



Kechomelan die ade la macam kat atas nie... Then sesi perkenalan pun bermula.... Sorang admin kenalkan kat korn...

"Amat(dak opis panggil aku dgn nama ni), ni staff baru kite, K-- P-- Lynn.."
"Hye... Im Amat''...
"Hye.. Im Lynn"

Skali suara kecik die kuar, tiba2 aku senyum lagik sampai telinga... Hehehe... Arghhh... Aku x leh concern btul keje ari ni buat dek senyuman manis budak Cina nie... IShhh... Admin 2 boleh senyum tengok gelagat aku.. Haha... Nak pulak die duduk berselang dua meja dengan aku... Alaa jauh gak la....

Pssttt.. aku curik2 tulis entry ni... Okeyh dah2 aku nak sambung keje balik... Hehehe....  Apelah aku ni, tulis entry ni pon nak senyum2... Kihkihkih

~KORN~

HUMMER ~ LIMITED EDITION

Hype...

HAri ini hari Ahad.. So hari untuk kita semua santai2 jer... Then entry aku pun kali ni santai jer... NAk kasi kamu2 tgk2 gambar jer... Gambar ape? Mesti la gambar HUMMER.... Dah tajuk per Hummer Limited Edition.... What..? Xtau ape itu hummer? Hummer 2 hammer yang tukang kayu guna  ke? Hummer tu macam hama yang byk kat ayam 2 ke?... Opsss No No No.. Salah.... Okeyh Juz chekidout kat bawah ni....















Apa yang spesel nyer hummer ni normally kalo kita tgk yang pendek2 jer. Yang ni nah panjang nyer... Ekcelli aku nak tangkap byk lagi gambo.. Tapi betry nset aku abis... Yang ni sajer aku sampat capture.... Then yang kat bawah ni plak kete lain yang ade kat sekitar situ...

Kehadiran Ferrari ni menyebabkan aku teringat adakah Yusri bawa Lisa kat Hotel dekat sini?


Nissan Fair Lady ni gempak x?

For information, Lokasi kawasan ni adelah kat Hotel Vistana (belakang Kompleks Bukit Jambul) at Penang.. Gambar ni di ambil jam 5.30 Petang tadi... aku sampai jer umah trus update blog... So kalo kamu org pertama komen, kamu la org ke2 tgk pict ni selepas aku... Hehehe

~POPKORN~

SIFAT PERIBADI MELALUI BUAH-BUAHAN

Hype...


Seriously entry ni aku copy dr status fb membe aku.. Tapi best ar... 


JOM KENALI SIFAT PERIBADI MELALUI BUAH-BUAHAN..

a. epal

b. pisang

c. limau

d. mangga

e. rambutan

f. betik

Buah manakah yang akan anda pilih ? Pilihan anda akan menunjukkan sifat-sifat peribadi anda! Berfikirlah dengan berhati-hati.(JANGAN TENGOK JAWAPAN DI
BAWAH DULU..... . PILIH DULU BUAH APA.... ..:)))
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ini dia jawapannya...

a. jika anda pilih epal: bererti
Anda adalah orang
yang suka makan epal


b. jika anda pilih pisang: bererti
Anda adalah orang
yang suka makan pisang


c. jika anda pilih limau: bererti
Anda adalah orang
yang suka makan limau


d. jika anda pilih mangga: bererti
Anda adalah orang
yang suka makan mangga


e. jika anda pilih rambutan:
bererti Anda adalah
orang yang suka makan
rambutan


f. Jika anda pilih betik: bererti
Anda adalah orang
yang suka makan betik


PROBLEM?

WORDLESS WEDNESDAY ~8~


Hype...


Sape Penah nangis2 mintak mak nak beli mende ni bek ngaku cepat.....

~KORN~

GHOST RIDER 2 ~ BEST KER?

Hype...

Last Saturday, mase tu aku ader kat kL, aku berkesempatan utk tengok wayang Ghost Rider 2... Tapi bukan kL sgt la, Selangor la area aku tgk 2... Sunway Pyramid.. Ape yang spesel nye tengok wayang kali ni, aku di belanja oleh someone yang aku knal melalui blog.. Dan itu lah pertemuan kami utk pertama kali... Dan itu lah jugak membe blogger yg pertama aku jumpa....

Hoyehh.. da die blanjer aku tgk wayang, dgn berbesar hati aku blanjer die POPKORN + ayor mineral... ceyhhh....  Hehe... Ayor mineral jer.. Isk.. kedekut btul korn ni an an.... Sape kah membe blogger tersebut..? No need to mention la... Sebab entry ni aku nak review sket cter Ghost Rider 2 laaaa....


Ekcelli cter ni kesinambungan  untuk Ghost Rider 1.  

KOMEN AKU PESAL CTER GHOST RIDER 2

Cter ni secara  simple sinopsis nyer tentang Setan a.k.a Ghost Rider ni yang turut serta menyelamatkan Danny (Separuh Setan)  dari menjadi sepenuh setan... Haa.. cam ni la simple sinopsis nyer.... So dalam masa menyelamatkan Denny ni, macam2 perkara terjadi... Cemana Denny ni separuh setan separuh manusia? Sebab mak die da ehem2 ngan Setan jahat(bukan Ghost Rider)... Even Denny ni separuh Setan. power die samer dengan kuasa ayah die... Untuk selebih nyer tengok la sendirik...

Cerita aksi nie bagi aku biasa2 sajer.... Kerana apa? Kerana ade sesetengah  part dalam cter ni agak bosan sampai boleh menyebabkan aku mengantuk... Tapi mase lagak aksi memang best lah... hilang trus ngantuk aku... Kemdian di selitkan sedikit komedi semasa si Denny ni membayangkan Ghost Rider ni buang air kecil.. Hehe....

Overall cter ni aku cuma boleh kasi 6/10 bintang sajer... Ok la whatt.....

**Cik Tikah jgn jeles korn tgk wyg lagik.. Hehehe...

~KORN~


DAPAT GAK AKU UPDATE

Hype

bru lepas baca entry NUR sambil gelak2.... ape la Nur ni..

Hoyeyhhh..!! Setelah bebrapa hari x update blog busuk ni, akhirnye dapat gak jejari aku ni taip2 smula keyboard nie... Aku tau bLog aku pon rindu ng aku an an an... Aiseyhh... Bukan malas nak hapdate, tapi di sebabkan kekangan masa yang x mengizinkan...

Last update pon mase Wordless Wednesday hari 2... Itu pun sebab WW ni senang jer,,.. post jer gambor.. Ye dok... Ekcelli Lepas hari rabu lepas aku kne bertugas di luar kawasan... Somewhere in Kedah. Aku x kesah kne keje luar, Tapi kawasan aku kje luar 2, xde coverage 3G... So line memang ala2 sipott lah..!! Nak bw apatah lagik...

Kendian, Ari Jumaat lak aku kne Outstation kat kL... Perghhh... Kul 5 pagi da kne gerak dari Penang.. Tapi xpe ah, demi kerja kena la korban sedikit mase dan waktu...(mase dan waktu kan ke same..?).. an an an... Seharian kat kL, mcm2 berlaku.. Boleh wat novel kalo aku cter satu2....

Kerja aku kat kL abis kul 11 malam.. What the fish... Abis sume program aku rancang ngan membe2 aku.... Dah la abis malam, boleh plak bos aku nak balik malam 2 jugak..(sambil usha pelik kat bos dengan kening angkat mcm Ziana Zain). Perghhh.. Memang xdapat laa... So aku ngayat bos.. Ajak stay jer kL.. bukan ape.. Kalo aku balik Penang gak ari jumaat 2, maksudnya ari Sabtu 2 kne keje gak... Xnak lah aku... Xnak.... Xnakkkkkkkkk...!!!!!

And Finally, Ahad 9 malam aku sampai gak ke Penang.. Dengan Bos..? Oh memang tak lah.. Bos aku balik awal lagik.. Ari Sabtu pagi dia da balik... Aku balik sorg2 naik bas Transnasional.. (nama bas pon nak mention, npe x mention no plat bas 2 skali..?)...

Isnin pagi (today), Bersaksikan cahaya lampu opis, aku taip2 entry ni senyap2 kat dalam opis.. Kih kih kih... Diam tau... jgn bgtau bos kite taw.. Taw taw taw... Kalo gtau, kite babab awak nanti... Hihi... Alaa lagipon bos kite x masuk opis lagik...

Oh.. cukup3.. panjang da naip nie... Nanti jemu lak membace nye...


*** Cer klick SINI jap...

***Ade sape2 yang tgh cari kerja sbg admin x? Experience? Skadar tau UBS pon dah okeyh.. Jom r aply kat tmpat kje aku.. Aku nak kamu tlg scan sume file2 aku ni haa... Banyak kot ni haa....

~POPKORN~

WORDLESS WEDNESDAY ~7~

Hype...

Guna jari pon boleh

~POPKORN~

DARI HATI

Hype..

*Entry ini tiada kena mengena dengan Valentine Day
Hari ni nak share sikit lirik lagu ngan kamu... Sedikit sebyk memang ade kne mgena dgn aku... Yerp.... Dari Hati ~ Sixth Sense...

DARI  HATI ~ SIXTH SENSE

Oh Tuhan
Tolonglah diriku
Aku sungguh menginginkan dia
Tuk mencintaiku
Dan mendampingiku
Di dalam hidupku ini

Oh Tuhan
Bukalah hatinya
Untuk melupakan kesalahanku
Yang telah menjadi duri
Di dalam hatinya
Dan melukai hati nya

Tolonglah
Dekat aku
Yang melukaimu
Aku ingin 
Engkau tahu
Aku selalu cinta padamu

Aku telah menyesalinya
Semua

Tolonglah 
Dekat aku
Yang melukaimu
Aku ingin 
Engkau tahu
Aku selalu cinta

Tolonglah
Dekat aku
Yang melukaimu
Aku ingin
Engkau tahu
Aku selalu cinta padamu





Lagu ni aku tujukan khas untuk die... Someone yang pernah aku sayangi dan menyayangi aku satu mase dlu... Even kami xmungkin lagi akan bersatu, Aku doakan semoga engkau bahagia setiap detik dan ketika... 

Betulkan, 1st love ni memang susah untuk di lupakan... Kenape yerk..? Question mark here... Full Stop..!!

~POPKORN~

KOREK HIDUNG PUNYA PASAL

Hype...

Sebelum 2, Cer kamu try klick Churp2 tu haau kat Sidebar kanan 2... Xpon KLIK SINI dan jugak KAT SINI jugak... Thanks yaw...

Korek Hidung Punya Pasal... Npekah tajuk aku gini rupe nye? Ish... Macam2 lah... Ape kah? Sebelum 2, nak tanya sket ar kat kamu...


Pernah x kamu bersembang dengan org, tbe2 die korek hidung depan kamu?

Ape perasaan kamu bila org korek hidung depan kamu sambil pandang kamu?



Errr... aku x tau la apa impression aku yang sepatut nya masa 2..  Ya, memang ini yang terjadi pada aku bbrapa hari lepas... yang mampu aku lakukan masa 2 :


Habiskan ayat yang di persembangkan.... Kalo boleh aku xnak cakap ape2, dan trus blah..

Tenung matanya lebih kurang 20 saat juga sementara perbualan kami habis... Kalo boleh aku xnak tgk muka dia, tp macam xde hormat plak bila bercakap tak tgk antara satu sama lain... walopon 20 saat aku rase macam teramatlah lama...

buat macam xde ape2 berlaku even jelas depan mata 


Mula2 perbualan kami macam biasalah berkisarkan kerja.. So xde ape lah sangat kan... Lepas 2 tak semena-mena nye dia tegakkan jari kelingking kanannya dan terus menjolokkan ke lubang hidungnye dengan penuh nikmat.. Pergh... 

Ape yang aku fikirkan, di mana perasaan die terhadap org lain? atau die mmg xde perasaan? kenapa mesti waktu itu jugak di korek nya..? Sekiranya kamu di tempat die, adakah kamu juga akan berbuat demikian di khalayak..? Erghhh...  Full Stop..!!

~POPKORN~

ALOLO TOMEY-TOMET BUCHUK-BUCHUK

Hype

Berbalik kepada WORDLESS WEDNESDAY ~6~ yang kucing Gemok besar 2, kelakor la aku usha komen2 kamu semua nie... Hikhik.. Kalo x tgk lagi, meh masuk LINK SINI..... Ape malas? Okeyh2... xpe aku masuk kan balik pict dier... Tadaaa....

comel x sayer..? hihi.. (perhatikan muka dia)
Bila aku tengok komen2 balik, siyes gelak sampai nonggeng-nonggeng aku... (over eksyen plak).. hihihi.... Meh aku review balik komen2 nyer....

~ roboh katil ~
~ katil x padan dgn badan ~
~ beso bebeno ~
~ rase nak picit jer perut boroi die ~ ingat perut die ade jerawat ke nak picit
~ tembunnya ~
~ mengada-ngada kucing ni ~
~ dapat pelok sedap ni ~ ingat ni bantal peluk ke
~ pemalas nak gerak. sbb 2 gemok gini ~ bukan malas, kurang rajin
~ gebab nye ~ gebab? or debab???
~ baring je 2 sbb gemok ~
~ makan tdo je kojenye ~
~ aku nak bela la natang ni, jual kat mana ek  ~ 7eleven ade kot

Haha.. macam2 kan.... Tapi kan, beberapa hari lpas, aku teringat satu entry aku yang dulu nie... Tgk eh... Tajuk nyer... MALAYSIA NAK HANTAR HAIWAN KE ANGKASA LEPAS DALAM MISI 2013?.. Ape malas gak nak tgk... Nah aku paste skali lagik...

jeng jeng jeng (perhatikan muka dia).. sama kan
Haha.. aku pon x tau la apesal malas sangat kucing ni nak senyummmm... Tapi ade ke kucing senyum..? hik hik hik... Amacam same x kucing ni?... bek cakap shomel, kaloo x nanti die suh tatap mata die yg bercahaya 2, nnti kamu kne mandrem... (byk tgk drama endon la nie).... Hahaha.. Full Stop

~POPKORN~

FOLLOWER KE 333 ~ JOM TERJAH

Hype...

Pagi ni aku rajin sikit nak update.. bukan ape, smentara keje x bape nak ade kat opis ni, aku mula la usha2 belog ni haa... Tu la, aku nak ikut bos gi site x nak kasi, haa mentelaah la depan laptop ni.. ape lagik....
 

Okeyh.... Kali ni follower aku da sampai 333... Alaa baru 333, x sampai 3333 pon lagik... Tapi okey wat.. Ni aku nak perkenalkan la empunyer belog nyer.... Her name is Yusra Hanim.. Spesel nyer blogger ni, die ni kacukan Thailand and Malaysia... So nak tgk cam ne hasil mixed ni, pi la terjah blog die...

KLIK SINI

Ni lah simple header die... Overall blog die gunakan theme pinky... Alahaiii pinky lagik... Name pon pempuan.. memang pink x lepas la kan... Remaja berumur 15 tahun ni byk menceritakan perihal kehidupan nyer kat blog dier nie.... Dan kemungkinan Jejaka kat side bar kiri 2, bucuk2 die la kot.. Hehe... So jejaka di luar sane, harap maaf yer, empunyer blog ni dah berpunyer.. Haha... Penulisan nyer plak sangat mudah di fahami... So x payah la kamu nak membulatkan mata untuk bace entry die ni... Ape lagik.. jom r terjah pi blog dier...

~POPKORN~

TAK SIA-SIA GUNAKAN FAIR & LOVELY

Hype...

Tadaaa... Amacam...? Blog aku da bertukar wajah.... Perghhh... Selepas menggunakan fair & Lovely, cenggini ler jadik nyer.... Suke x?.... Aku suka blog yang simple jer... macam blog ak nie...  Simple jer kan... Then kosong jer tanpa apa2 kat background...

Jika sebelum ni aku gune kaler hitam sbg background, Tapi kini x lagik.... Da pakai fair & Lovely doe... Ahaha.... ~x lawak pon... So amaacam.. Kamu suke blog aku yg itam ke, atau mcm skrg nii?... Komen sket eh...

Spt yang aku sakapkan sblm ni, aku suke kaler itam merah putih n hijau.. Aku belum bersedia nak masukkan yang kaler hijau 2 lagik.. Sebab utk kaler yang matching slalu nyer kombinasi tiga kaler sahaja... Xkesah la kaler ape2 pon, asalkan tiga kaler.....

Okeyh... See u next entry yaw.....

~POPKORN~

ENTRY NI X PERLU TAJUK

Hype...

Assalamualaikum kepada semua..  Haa.. Hari ni aku baru berpeluang nak update blog... Bukan aku malas nak update, tapi di sebabkan perkara2 yg x dapat nak di elakkan. Pertama, Brokband aku dah melebihi quota... So, line aku da jadik lembap macam siput... Sipot pon laju sikit aku rasa... Hehe... 2nd, kebelakangan ni aku asik balik kpg jer, ye ah, asik2 cuti jer memanjang... Dah org kasi cuti, so aku balik kpg arrr... Disebabkan perkara2 ni, aku x dapat nak update, ni kan plak nak ber blogwalking, blogswimming, blogskubadriving, blogjogging dan maacam2 lagik lah.....

Oleh yang demikian, aku da decide untuk tidak menggunakan brokband.... Selamat tinggal brokband... Skrg ni aku da guna strymyx... Welcome my mucuk2 strymyx.. Wahhh.. kan best.... Laju jer, macam ghimau lari... Tapi cheetah larik lagi lajuk.. siyess, aku da mrepek.... Pasni boleh ar aku saloo ber blogwalking.... Kamutunggu eh aku dg dtg blog kamu...

Oleh sebab beberapa perkara yang x di ingini, CONTEST KORN vs NUR ~ INI KISAH AKU juga terpaksa di postpone sehingga tarikh yang akan di kasi tahu kelak... Tapi contest ni akan di jalankan kan jugak nanti....



Okeyh cukup r dulu simple entry.. Penat baru balik bercuti dari kampung.. So nak rest dulu... Tata...

~POPKORN~

WORDLESS WEDNESDAY ~6~

Hype...


Layan jer lahhh.....